АПРИЛчета 2013 - тема 3

• 32 376
  • 750
  •   1
Отговори
# 585
Amen аз още не съм решила дали ще правя брашната или ще купя. От купешките, поне на кутиите на Töpfer пише, че са био.
Тази седмица успях да намеря хубави зеленчуци за малката и ги замразих. Много съм доволна.
И моята бебка е с хрема. Боря се вече с всякакви средства с хремата... ужасно е. Малката обаче си е изработила нов метод за сучене - не се оставя на запушеното носле и сега суче все едно се гмурка  Simple Smile

# 586
На дъряващите за бежанците, едно мнение на vasipan от темата във форума, което се припокрива с моето, цитирам:
"След като гледах част от новините бих казала - доста лицемерно.
Лицемерно на фона на толкова мизерстващи българи, едва свързващи двата края, да гледам и слушам как съгражданите ми се трупат да даряват, как държавата жално чупи пръсти и раздава ли раздава.
Гади ми се.
Гади ми се.
Гади ми се.

Колко хора молят за помощ за себе си, за децата си, за да оцелеят, за да оздравеят - къде е тогава държавата? Просто нямам думи как подреждаме приоритетите си. Нямам нищо против тези хора, но колкото и да се напъва държавата ни тя няма ресурса да се погрижи за собствените си граждани, какво остава за чуждите.
"

Има достатъчно нуждаещи се българчета, по-добре дарете на тях Peace

# 587
  • Пловдив
с последното съм абсолютно съгласна Peace

# 588
И моето априлче фиксира вилицата и трапезата, днес близна едно зрънце грозде, едва ли капка е влязла в устата му. Вчера опита късче банан смесен с кърма, мнооого му хареса. А надвечер близа краставица по ЗВБ метода:) Е, бананът беше виден и в памперса, та вероятно още му е рано да яде големи количества. А кога да започна да предлагам вода?
Но пък е болен милия, тук ще ме заклейми някой, че болно бебе не се захранва, знам аз, но глава дебела имам. Започна с остра хрема, температура през нощта и сега е на антибиотик през устата. Не му помогнаха хомеопатичните лекарства както при баткото. А вирусът се лепна и на моето гърло.
Бебо още е с хъркащо носле, като знам от предното боледуване колко бавно се изчисти...

# 589
Не знам мами - скоро имаше една кампания за набиране на средства за едно бебе - българче. Парите се събраха бързо и майката изпрати мейл до хората, които участваха в кампанията за да благодари. Няма да преразказвам мейла - беше много емоционален и просто показваше как се е чувствала през цялото време. Нито една майка не трябва да преживява това, където и да е родена, където и да отглежда децата си.

# 590
 ice.age, принципно си права, но лично за мен, проблема е, че тези хора имат претенции и изисквания, без особена благодарност. Държавата ни преживява демографски срив, има достатъчно български семейства, които са на ръба на оцеляването, едва си гледат и издържат децата, за моите/ сънародници/ си ми е по-мило. Да не споделям, че имам съседи, които работят с т.н. бежанци, чакащи за статут и знам неща от кухнята, които въобще не са в полза на последните.....
Един линк към коментари относно реч на Путин, абсолютно съм съгласна с него.
https://slivendnesiutre.wordpress.com/2013/09/27/%D0%B2-%D0%BF%D … 1%81%D1%82%D0%B2/
 Когато живееш в една държава, ще спазваш и уважаваш нейните закони, не да протестираш и желаеш да ги промениш/ някакъв бежанец с две-три жени, според  който ние трябва да си променим законите, защото  в Бг много женството е противозаконно/. Отделно тези хора са  с доста деца, за нашите няма места в ДГ, училища, какво да ги правим техните, не дай си боже да останат, ще ни превземат страната от вътре........не искат да учат и български език, само желания и претенции имат.......и да имам нещо излишно, във форума има достатъчно инфо ще изровя бгсемейство, което да го получи, няма да си променя и на грам позицията.

Малката пак със сополки, баткото този път и ги лепна, педиатъра предният път ни изписа пулсатила /хомеопатия/ 2 пъти по 5 перли, разтварям в малко вода, имаше ефект. Пак ме ползва за биберон и чесалка цяла нощ Rolling Eyes, а педито каза, че скоро няма да се появят зъби/ която си е ок, за да не ме хапе/, но иначе не мога да се наспивам.

# 591
Моля ви се темата за бежанците да не се обсъжда тук, има си в клюкарника, там плюйте колкото искате.

# 592
Моля ви се темата за бежанците да не се обсъжда тук, има си в клюкарника, там плюйте колкото искате.

Подкрепям. Темата е прекалено сложна, за да нахвърляме 2-3 изречения и да установим меродавна позиция. Peace

# 593

Подкрепям. Темата е прекалено сложна, за да нахвърляме 2-3 изречения и да установим меродавна позиция. Peace
Естествено, за едно захранвене не сме единодушни, остава за бежанците да сме, просто някой призова да дадем омалелите дрешки за бежанците, и аз реших да споделя, че въобще нямам намерение да го правя, както и защо.

# 594
ani27,
Захранването си е захранване. Относно бежанците - да намериш лошотията у някого е най-лесно, защото всички сме хора. Призивът за помощ, обаче, не цели да съдим другите, а да решим като човеци: ще помогнем ли или не въпреки всичко?

# 595
Здравейте, да се отчетем набързо Simple Smile захранваме от 20тина дни - почнахме с картоф, морков,после пащърнак, но не му хареса. След това дадох тиква - това ни е любимото за сега  Grinning, дадох му да пробва и карфиол с картоф, но изяде само 1 лъжичка и не поиска повече.Днес му дадох да пробва и тиквички с картоф няколко  лъжички - допадна му Simple Smile
Не знам дали е правилно, но ако не му хареса даден зеленчук изобщо не го мъча да яде, минаваме към следващия  Simple Smile
Да ви питам какво решихте за зимата - космонавт или яке или гащеризон newsm78

# 596
Да ви питам какво решихте за зимата - космонавт или яке или гащеризон newsm78

Имах един доста запазен комплект яке и гащеризон от каката, но не знам дали ще успея да го намеря - имам дрешки вкъщи, у майка, у баба... ooooh!. Ако не успея да го изровя, ще взема на бебка космонавт. Струва ми се по-добро решение сякаш.

# 597
Ами щом като човеци (и християни) - да помогнем, но може и без да го обсъждаме  Peace
Иначе ние купихме  космонавт (и 1 ни дадоха подарък), надявам се да не ги прерасте...
За захранването, аз сега се чудя като е с хремата дали да му давам, т.е. дали да продължавам с пюретата или да спра за малко Thinking

# 598
Щом детето има хрема, по-добре спри и изчакай да оздравее, преди да продължиш със захранването.
 Bovi и Coffee_Break, нали приключихме с тази тема:
Скрит текст:
Както казах има достатъчно сънародници, които имат нужда от помощ, защо на тях да не помогнем......... а на бежанци, които даже не са благодарни, а имат само  претенции, да не коментираме, че изповядващите мюсюлманска религия едва ли биха помогнали на нас в обратната ситуация........ агресивни хора, не ги искам в моята страна

# 599
Ами щом като човеци (и християни) - да помогнем, но може и без да го обсъждаме  Peace

Именно, няма какво да се оправдаваме защо няма да помагаме. Доброто или се прави, или не се прави. ooooh!

Аз приключвам по въпроса вече, че инак ще трябва да се местя в клюкарника така както е тръгнало. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт