АПРИЛчета 2013 - тема 3

• 32 386
  • 750
  •   1
Отговори
# 600
Ами щом като човеци (и християни) - да помогнем, но може и без да го обсъждаме  Peace

Именно, няма какво да се оправдаваме защо няма да помагаме. Доброто или се прави, или не се прави. ooooh!

Аз приключвам по въпроса вече, че инак ще трябва да се местя в клюкарника така както е тръгнало. Mr. Green
Аз не се оправдавам, а казвам, че не искам да помагам на тези хора, не ги искам и в страната ни! 
Скрит текст:
В Бг си имаме достатъчно сънародници, които се нуждаят от помощ, защо да я давам на чуждоземци/чуждоверци, които не я ценят, при условие, че сънародниците ми гладуват

# 601
ani27,
хайде да не разваляме темата и да не досаждаме на останалите Peace

# 602
За захранването, аз сега се чудя като е с хремата дали да му давам, т.е. дали да продължавам с пюретата или да спра за малко Thinking
Щом вече си яде пюрета, мисля, че няма проблем да му даваш, но не трябва да въвеждаш нови храни докато не оздравее Peace Давай му само такива, които вече е опитал Peace

# 603
Александър вече се храни 5 пъти през интервали от 3часа и половина–4.
Тъкмо се чудех как ще му регулирам храненията и той взе ,че сам си ги коригира Laughing
От пюретата(Bebivita)любимото му е тиква с картофи,а също и морков с картоф.На пащърнака нещо му се цупи Close,мисля тази седмица да опитаме и спанак Sick
Утре сме на консултация за мерки и размери.
Положението със  зъбите за момента е поносимо(пиша го със страх Sad ).
Тия гелчета за мазане на венците са си чиста измислица,също като капките против колики-по-скоро успокояваш себе си,че си дал нещо на детето!

Вече пооооочти пълзим  newsm30 newsm74

# 604
Да се отчетем днеска бяхме на ортопед всичко е наред показаха ми упражнения ,които да и правя казаха ми че може да я слагам да сяда подпряна на възглавници по малко  и това е.Лека вечер на всички Simple Smile

# 605
Благодаря  bouquet
Аз днес не му давах пюрета, все още е с хрема, утре ще видим дали ще се подобри, не вярвам да е от това, но все пак е по-изкуствено от кърмата.

# 606
моето дете се е научило (направо не знам как) да сяда, а в количката иска да седи седнал и се хваща отстрани и иска да се вози така. като легне пищи ужасяващо, освен, ако не му се спи много. засега успявам да го прилъжа да си лежи, но май ще сменям коша скоро.
има ли и други бебоци с напъни за седене?

# 607
Елито от известно време я возя в количката полуседнала, но това е защото когато е будна, не иска да е легнала. Иначе я пробвах седнала, ей-така за минутка в количката, но се изсулва надолу недоволно, явно й е дискомфортно. Иначе в скута ми седи седнала за 5 до 10 мин. примерно и даже си е доста стабилна, но като цяло не мисля, че е готова за сядане още. Най-обича да я носим изправена и да си зяпа наоколо Grinning, ама си тежи вече. Та общо взето - легнала не ще, седнала не може, обръща се по корем и реве, понеже не може да се върне обратно по гръб Crazy - саааамо на ръце! 

# 608
Днес бяхме на консултация.  Вече сме 7800 гр, 69 см. Биха и пентаксим, че имаше да наваксва. Много геройски се държа, разплака се само докато я боцнаха и после веднага се успокои.
Скоро ще започвам захранване, че почна да суче по 100 пъти на ден Simple Smile Педиатърката каза за 10ина дни да стигнем 150мл и да заместя обедното хранене. На мен не ми се замества хранене толкова рано, но ще видим бебето на какво мнение ще е.
За седенето още не може да сяда сама, но е неуморна борба да се научи. Само като си отвори очите след сън и застава в поза коремна преса (врат,глава и крака във въздуха) и мучи докато някой не я вдигне. Днес има напредък с пълзенето. Успя да се изправи на крака и ръце едновременно и се хвърли напред. Мисля, че трудното за мен започва Simple Smile вече няма оставяне сама и за 10 секунди.

# 609
И бебка иска само да стои, но сама не може. Twisted Evil Количката вече я ползвам само за носене на покупките, а госпожицата се пъчи в ръцете ми - вечно съм с мускулна треска след голяма разходка. Днес дори предпочетох да изляза с кенгурото, че да не бутам и количката. Коша все се каня да го сменям, но като я знам как не обича колани, не мисля че пак ще стои в изправения.

# 610
Още от началото на септември съм сменила зимния/изцяло легнал/ с летния кош. Малката кокошка отдавна не иска легнала, а само седнала.... и в къщи иска да стои седнала, така и си играе с играчките, тя сама си стигна до сядането, просто тежеше за да се обръща сама, не искаше легнала, само коремни преси прави, и така стои си седнала и се подпира и с ръце........
Голяма мъка с тези зъби/ помня, че и баткото беше така/, тази вечер и свещичката вибрукол не помогна, и дадох панадол......2 часа не ме пусна да си чеше зъбите, от няколко дни го прави по цяла нощ....има малко сополки. Не съм решила кога да захраня, ако така я кара със сополите, май няма да е скоро.

# 611
Здравейте,Марин вече е по-добре.Разтройството сеоправи и вчера бяхме на смесена АМ+ лечебна хумана.Днес ще давам само АМ.Ако е добре утре пак започвам да захранвам със картофче за обед.

# 612
Да, и на мен ми казаха до месец да е със заменен обед, но въобще не смятам, че ще е така. Най-малкото, защото не искам да захранвам с пюрета и въобще не знам колко са на докторката 125 мл измерени в сварено броколи, примерно  Crazy Както и няма да започна когато тя каза. Мисля някъде около 15 октомври.

# 613
На мен не са ми дали срок да заместя ядене, само препоръча да започна захранване...но мисля да поизчакам. Само ми стана странно, че ми каза да си избера дали да започна с плодово или зеленчуково пюре - бях чела/чувала мнения, че първо се започва със зеленчуково, понеже плодовото е по-сладко и няма да иска след това зеленчуци...  Thinking
така или иначе и аз не смятам да захранвам с пюрета, а с цели зеленчуци Wink   chef

# 614
На мен специално за плодово ми каза въобще да не го мисля сега - първо зеленчуково, после безмлечни каши следобед и чааааак след това плодово, което по нейни сметки явно се пада някъде в 8мия месец (след навършен 7ми). Пиша съветите, макар че аз ще ги пропусна, че може на някоя майка, избрала пюренца, да и е в помощ  Simple Smile
Нашето бебе цяла нощ беше с температура и ще ходим днес извънредно до педиатърката по обед. Толкова е омаломощен, че заспива без гърда  Confused

Общи условия

Активация на акаунт