АПРИЛчета 2013 - тема 3

• 32 622
  • 750
  •   1
Отговори
# 390
И мен определено ме интересува - сега събирам идеи за захранване и още се чудя как ще почнем. Аз смятам да приготвям всичко  сама (поне докато съм в къщи) - да пасирам зеленчуците и плодовете, от кашите да ползвам най-много оризовата готова, другите по-късно аз ще ги  приготвям. А купени пюрета изобщо не смятам да ползвам, освен ако някой път не се наложи да  пътуваме за по-дълго. Но   определено още не знам как ще стане захранването.
Ани27,  аз с интерес прочетох статията, но си мисля че не мога да я приложа на 100% в къщи, защото все пак искам да въвеждам постепенно алергените храни,  а ние не се храни само с картофи, моркови и ориз. Но пък от време на време бих давала от нашата храна, ако сметна че е полезна за бебка.
Сладко мъниче, лесно ли захрани голямото дете по метода воден от бебето? На каква възраст почна? Аз преди 6ти месец не мисля да захранвам, преборих се вече с бабите, а и педи е ок (пък и да не беше, няма значение). Изобщо ли не приготвяше пюрета? Покрай мен всички приятелки са захранвали с педиатричния метод с пюретата и нямам наблюдения от другите методи.

# 391
Привет момичета , гледам че коментирате захранването  Simple Smile ние от три дни се захранваме вече  Grinning
Първоначално мислех да започнем като стане на 6 м, но той проявява такъв интерес към храната,че реших да пробвам, ако беше отказал да яде, щях да преустановя, но на втората лъжичка взе да му харесва картофеното пюре,а днес 3 те си ги изяде с голямо желание  Wink
Пюрето ще му го правя аз по съвет на педи Simple Smile  после ще видим  как ще продължим

# 392
А как захранвате без пюрета?

# 393
Аз ще захранвам първо с оризова каша, после картоф, ще внимавам много, че с този корем Confused

Във вторник бяхме на консултация- 7380гр и 70см. Биха 2 ваксини, че поизостанахме малко, а и баткото както тръгна на градина, не се знае кога ще може да се слагат. Вечерта вдигна малко температура, нищо не давах, защото ми се стори, че няма 38.

sweet_maniche, честито ви християнче! И Сашко го кръстихме на 8ми, в неделя  Simple Smile

# 394
И на мен ми харесва ЗВБ за захранване, но да си призная днес дадох 1 лъжичка картоф + кърма на Цецко. Не схвана той обаче за какво иде реч, но и не беше крайно възмутен, та картофът си го погълна.
Иначе докторът ни прати за изследване на хемоглобин, че му се видя блед Цецко, 105 е резултатът, още не съм го коментирала с доктора. Предполагам, че ще каже, че е нисък и защо не съм захранила и т.н. Но аз няма да му се дам Rolling Eyes Да не говорим, че според указанията им (кой им ги дава на тези педиатри) първо сок, после плодово пюре, после зеленчуково и накрая каша. А към 6 мес. - риба и жълтък...
Онзи ден щях да купя оризовата каша на Милупа, с която започнах при баткото, но прочетох, че съдържа АМ и се разубедих. Изобщо нямам план за захранването, а ми остава най-много месец на изключително кърмене... Та, sweet maniche, с нетърпение ще чакам твоя разказ и съвети за ЗВБ при вашия батко.

# 395
Може ли някоя майка, която е ползвала столче за хранене, да ме посъветва какво трябва да се гледа при избор на подобен стол, след около месец мислим да купуваме и бих искала да зная какво е хубаво и какво не.

# 396
Може ли някоя майка, която е ползвала столче за хранене, да ме посъветва какво трябва да се гледа при избор на подобен стол, след около месец мислим да купуваме и бих искала да зная какво е хубаво и какво не.
Аз скоро купих стол, този път взех най-обикновен. Не ми се даваха много пари, а и Алекс скоро ще започне да сяда. Ако мислиш да захранваш по рано от 6м. според мен е хубаво да вземеш стол с положение да гръбчето, много удобно е и ако има и кош за играчки под столчето, също и дъската да се маха. Абе всяка екстра е в плюс за теб и детето, но и най- обикновено би ти свършило работа. Зависи и колко парички мислиш да отделиш за стол, нов ли искаш или втора употреба ?

# 397
Валко беше с нисък хемоглобин още на първия месец, изписа му капки желязо и аз от тогава всеки месец тръпна, че ще ме юрка да захранвам със сокче и някоя друга подобна глупост, но тя нищо не е споменала. Сега ще видим на 5тия месец дали ще се размине пак Whistling

# 398
desi dd, ние вече се захранваме днес ни е 3ти ден  Laughing и доста изяде около 5 лъжички, но смесено картофено пюре с кърма, че иначе е много гъсто, храня го в шезлонга понеже там е полуизправена. иначе мисля да е ново столчето, около 130-150 лв  Rolling Eyes

# 399
lindichka, ти кога захрани и стигнахте до настъргани праскови и диня, те не се ли дават по-късно?  newsm78

противно на всички мнения, аз започнах с по малко сок от 3ия месец, но не всеки ден. първо по веднъж на ден през ден и полека-лека увеличавах. имахме проблеми с акането, ходихме на гастро и ни каза да давам пюрета от праскови и кайсии. аз се опъвах известно време и в 4ия месец започнах по интензивно със соковете и полека вкарах и пюре следобяд. но всеки ден почти давам различен сок, по малко, и с лъжичка. ако нещо не му хареса, просто не му давам. но той от 3ия месец почна да ми следи лъжицата като се храня, да мляска. сега вече определено посяга към всичко, което ям аз, познава си паничките, знае кога му приготвям сок...
та затова ядем вече пюрета. зеленчукови смятам да давам към края на 5ти месец.

откакто хапва сок, почти нямаме проблем с акането, което за мен е голямо облекчение.

# 400
Като ви чета май повечето бебета в темата вече за захранени (или както казва една прителка - "опитали са" твърда храна, което е едно и също според моите разбирания). На мен лично ми се струва несериозно да захраня само защото ме гледа с интерес, докато аз ям. По тази логика от 2-ия месец да съм почнала пюретата. Пък и тя гледа с интерес всичко наоколо и до каквото се докопа - бам в устата Laughing Плюс това ние все още вода не сме пили, пробвала съм я да пие кърма от шише - не ще, само гърдата признава. Това ме навежда на мисълта, че вероятно е по-добре да проявя търпение и да изчакам със захранването, иначе ще съм една разочарована нетърпелива майка. Whistling Само малко се притеснявам, че няма да има толкова голямо разнообразие от пресен зарзават от градините на бабите след месец и половина.
Ние в петък ходихме да пускаме заявления за задгранични паспорти на децата - голямо приключние като цяло, но бебка слуша и много се хили, докато я снимаха, даже трябваше 4-5 пъти да я щракнат, че от кеф само зяпнала излизаше на снимките Crazy
С косопада нещата са си все така. На Ели също взе да й пада перушинката - повечето от едната страна, на която явно предпочита да спи.
И последно да се похваля, викаме "мам" Mr. Green - това потвърдено от таткото и каката, която е доста разочарована, защото се надяваше бебето да каже първо "кака". Crazy Тя милата много си играе с беба, пее й, приспива я успешно, танцува й докато я къпем и бебето като шейх във ваничката само се хили с беззъба уста - абе, и голямата разлика във възрастта на децата си има предимства   Heart Eyes

# 401
и Поли казва "мам"  Party

# 402
А Боби казва "не"  Thinking
Да, има си предимства, разликата с брат ми е 8 г, но според мен е по-скоро минус, вече мислят по различен начин, различна генерация.... аз лично искам децата ми да са колкото може по-близко като възраст и да са по-сплотени (възрастта не е гаранция, но все пак е по-голям плюс), според мен до 3-4 г е супер...но това е само мое мнение (от опит)
Та какви упражнения правите с малките? някакви специални занимания?
Ние взехме доста дрешки от Кидс Мол, втора употреба са, но поддържани (ако ровиш и си избереш) имаше якета супер за зимата само по 6 лв почти не носени... малко реклама направих, но според мен, ако не е наложително е задоволителна и втората употреба, особено ако трябват повече. Та събрахме за зимата, ако не порасне прекалено да ги прерасне.. Simple Smile
Много лиги му текат напоследък, всичко е в устата, особено ръцете...и двете, нервен е, през деня да дремне само по 1 час може би 2 пъти.
Вашите априлчета харесват ли къпането? колко време ги държите?

# 403
Bovi,
да ти е честита втората лентичка Simple SmileЛеко и безпроблемно бременеене Hug

# 404
Благодаря  Hug

Общи условия

Активация на акаунт