АПРИЛчета 2013 - тема 3

• 32 622
  • 750
  •   1
Отговори
# 375
А защо не изчакаш да  и даваш домашните?

# 376
Да, и аз мисля да изчакам 6те месеца, ако може даже повече за да давам домашно приготвени пюренца... Моето момче е изцяло на кърма, вода пие малко, биберон отхвърля (но не напълно, просто много рядко го взима). Сега е 7,800 г и 68 см. В момента се опитва да пълзи по бебешкия килим на пода, пълен с играчки, не може естествено, само малко се придвижва, може да се завърти на 180 градуса. Вчера допълзя някак си от единия край на леглото до другия за 2 мин докато се върна от кухнята и реших, че е по-добре да е вече на пода, за сигурност. Опитва се да докачи някоя играчка и се ядосва, иначе по-малко се изморява да седи по корем и вече се подпира по-здраво с лакти и държи главата по-високо Simple Smile Килимчето почти цялото е в слюнка.. обича да яде ръце Simple Smile

# 377
Бебка също се опитва да пълзи, ама не може - повдига дупе, но и тежи  и  бързо се отказва. Wink На тази възраст между 4 и 6 месеца на бебетата хем им се иска да пълзят, а не могат, или  да сядат и пак не могат, гледат с интерес как хапваме, но ги  храним само с мляко( аз смятам да захранвам след 6 месеца)... изобщо желанията им изпреварват възможностите.....Забелязвам, че освен от обичайните глад, сън или болка, започна да мрънка и плаче и от скука -т.е. ако мама не я забавлява достатъчно с песни, играчки или гушкане. А си мислех, че само възрастните се отегчават...

# 378
И при моя ги има мъките с пълзенето.  Crazy
Много ми е смешен, милият, как вдига дупе и забива нос или обратното  Grinning

# 379
Според нашата педиатърка Поли е готова за захранване и според нея не е лошо да започнем, а според мен да чакам 6 мес е много и после по-трудно ще приеме нова храна, а иначе ни остават 10 дни до 5 мес. така че докато започне да яде, ще минем на домашни храни.

# 380
ние сме на морето от снощи, много е добре. май ни се показа и второто зъбче вече....
хапваме настъргана праскова и диня.

# 381
lindichka, ти кога захрани и стигнахте до настъргани праскови и диня, те не се ли дават по-късно?  newsm78

# 382
И моята дъщеря се опитва да лази ама още и тежи дупето и не може и се ядосва много е смешна като се умори и не може сама да се върне от корем по гръб се ядосва.Не знам дали зъби я мъчат ама имаме голям проблем със спането през деня спи 3 пъти по 20 мин и сутрин се буди рано рано и почва да пеее

# 383
Моята кифличка иска само седнала и права, това дете май няма да пропълзи, тежи и дупето, определено.
Лично аз, мисля, че е рано за праскови и диня, но разни хора, разни идеали/т.е. предпочитания....ще вземем съвети от "сладкото мъниче" за захранването тип  бебе Оливер+ плавното с пюрета домашно приготвени. Яденето няма да избяга.
Бях много впечатлена, когато ме тръшна вируса и се обезводних, не бях яла и пих много малко вода, но си имах достатъчно кърма, бебето си ядеше и не рева от глад.......а кифлата си е лакомия.

# 384

Лично аз, мисля, че е рано за праскови и диня, но разни хора, разни идеали/т.е. предпочитания....ще вземем съвети от "сладкото мъниче" за захранването тип  бебе Оливер+ плавното с пюрета домашно приготвени. Яденето няма да избяга.

Ани, какво е това захранване "тип  бебе Оливер"? Аз сега чета за захранванията и се чудя кой метод да приложа. Класическият с пюретата ми се вижда най-лесен, но може и да вкарвам елементи от другите  два.

# 385
То най-лесното невинаги е най-хубаво Simple Smile
Но аз съм върл противник на пюрететата, може да не ми четете мненията за захранването  Laughing

# 386
  • Велико Търново
И Коко се мъчи да пълзи, вече минахме етапа с повдигане на дупето и забиване на носа, и обратно. Сега се изправя на 4 крака Simple Smile и започва да се клати като шантав, по някое време се изтрелва напред и започва отначало Simple Smile
Забелязах, че като започне рекламата на Джъмбо с ГъмиБеар и зарязва всичко и се ослушва Simple Smile та реших по време на рев да му пусна на компа и ефекта беше зашеметяващ Simple Smile Стана голям фен на гъмибеар  Mr. Green

# 387
Аз съм захранвала баткото с пюрета, но тогава , а и до скоро си мислех, че са направени специлано за деца, а не от отпадачни продукти....
Захранвала съм много бавно, като например яйце, кисело мляко прояде след 1г , риба/определен вид риба/, телешко, свинско след 8-9месеца . Глутена го въвеждах месец /към 8-9месец/, и всеки вид зърно отделно. Плодовете също по-късно/ изключвам ябълка и банан/. В старите теми сладко мъниче или друг беше постнал линк за това захранване, търсих, това открих:
http://missby.wordpress.com/2008/01/16/solids-pedagog/
Трябва да проверя имали подобна тема във форума, някои неща не са ми ясни, като последоватлеността на продуктите примерно, имали значение как се вкарват. захранването с глутен при това захранване директно с хляб ли става.......

# 388
  • Пловдив
То най-лесното невинаги е най-хубаво Simple Smile
Но аз съм върл противник на пюрететата, може да не ми четете мненията за захранването  Laughing
и моите, и моите Mr. Green Laughing
Аз с пюрета и каши не съм хранила баткото (каша опита за сефте преди месец - на Слънчо една, че братовчед му им е фен), за Габриела ще процедирам по същия начин.

Относно захранването тип "Оливер" - води се захранване водено от бебето или baby led weaning. Доста информация има за него, ако някой се интересува, мога да дам линкове.
Смесването на методите (особено ЗВБ и класическото с пюрета) не се препоръчва, защото в самото начало може да има объркване от детето и така се повишава възможността от задавяне. Спирам да спамя, ако някой го интересува нещо конкретно, тогава ще пиша Hug

# 389
Мен ме интересува, напиши, каквото сметнеш за важно и съществено

Общи условия

Активация на акаунт