АПРИЛчета 2013 - тема 3

• 32 357
  • 750
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
Бял вълк, не се притеснявай ние сме 6 900гр., 64,5 см., педиатърката каза, че сме добре, но ни препоръча захранване. Вчера започнах с тиква, защото бебка има запек, препоръча ми този месец да въведа тиква, картоф, морков и тиквичка, като правя комбинации, но без да замествам цяло хранене, това ще стане от следващия месец.

# 556
Бял вълк, още не съм захранила, но с големия въвеждах новата храна по седмица, предполагам, че и сега така ще правя. Когато си въвела дадена храна, може следващата да добавиш към нея, само гледай да не въвеждаш повече от една нова храна наведнъж Peace
А за 600гр наддаване не мога и да си помисля. миналия месец беше качил 400гр, а този сигурно и по-малко. Важното е да са здрави и жизнени, тогава показанията на кантара не са от съществено значение Peace

# 557
Бял вълк,
И ние сме с мерки близки до вашите - 7200 кг, 69 см. Относно захранването аз мисля да изчакам до края на октомври. Също като Nellyna_mb ще започна с тиква, картоф, морков, тиквичка, пащърнак. Дава се един зеленчук в продължение на около седмица, за да следиш дали бебо няма да направи алергична реакция. После въвеждаш следващия зеленчук, може да комбинираш новия с този, който вече си въвела. Пак даваш така една седмица, въвеждаш друг зеленчук. Обикновено се комбинират разхлабващ + запичащ зеленчук, примерно тиква с картоф, за да се избегне запек при бебето.

# 558
Здравейте, мога ли и аз да се запи6а към вас  Blush с моята сладка Леа родена на 8ми Април 2013г

Последна редакция: пт, 27 сеп 2013, 21:51 от swissmamma

# 559
swissmammawelcome

# 560
Зачетох темата за пробиотичната серия Yogurt of Bulgaria:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=591063.45
че уж крема aqua expert Urea 8%  става и за малки деца, някой ползвал ли е и какво мислите?

# 561
  • насън...
здравейте, момичета!

аз също съм мама на априлче, но понеже бях с термин м. май и по време на бременността и досега следя майската тема...от известно време обаче хвърлям и тук по един поглед... Peace  Hug
ако ми позволите един въпрос към danone и ice.age и други, разбира се, които имат инфо - благодаря за информацията за брашната, от къде купувате био брашната? а за оризът се чудя как ще се смели в блендер, не е ли малко твърд и малък?!  newsm78
ние още не сме се захранили...като гледам сме едни от малкото...и в майската тема вече почти всички захраниха...аз не бързам..ако можем да издържим само на кърма, смятам да захраня с каша на 6 м. и половина почти...
хубав уикенд на всички!!  Hug

Последна редакция: сб, 28 сеп 2013, 17:10 от Amen

# 562
Добре дошла на Amen. Аз смятам да купя био брашната или био зърната (ориз, елда просо) от http://www.zoya.bg.  Пазарувам от тях други био продукти и съм доволна от обслужването и качеството, и като цяло им имам доверие. Ето ги готовите брашна:
http://www.zoya.bg/%D0%91%D1%80%D0%B0%D1%88%D0%BD%D0%BE-%D0%BE%D … _88_D0_BD_D0_BE-s
http://www.zoya.bg/%D0%9E%D1%80%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D0%B2%D0%BE-%D … _88_D0_BD_D0_BE-s
Оризовото като гледам е свършило, но се надявам да заредят бързо.
За меленето на домашно приготвено брашно се ползва по-скоро кафемелачка, а не блендер. Аз имам една, с която си меля захар и става на много фина пудра и ще ползвам нея, ако се спра на вариант с домашно брашно.

# 563
Амен, в Зелена земя съм виждала биобрашна  Simple Smile

# 564
Здравейте мами. Simple Smile От доста време не съм посещавала форума, тъй като бях без компютър и карах само на телефон.
Исках да ви попитам (тези, които захранихте вече) въведохте ли месото и ако да, с какво започнахте? На нас доки каза да започнем с пилешко, пуешко и заешко... За сега давах 2 пъти пиле. И другия ми въпрос е вашите бебочковци правят ли опити да се изправят на крака и да стъпват? Никол се опитва да се набира като я хвана за ръце от седнало положение, изправя се и след няколко секунди и се подгъват крачетата... Simple Smile

# 565
моят от повече от месец се изправя на крака и се катери (до колкото може), като се държи за ръцете ни (само като му подам пръсти и вече е готов да се изправи) Simple Smile Не му позволявам да се задържа много така, въпреки, че ако зависи от него само така ще стои Grinning
за месо не е ли много рано? до колкото знам след 8-я месец се въвежда?

# 566
Рано е, но кой както си прецени......... Winkиначе ще настане революция в темата

# 567
Аз си следвам препоръките на доки относно захранването, но просто се интерсувах и от вашата практика. А когато решите, с какво смятате да започнете и защо? Просто ми е интересно, една позната започна с телешко и въведе месото от 5ти месец пака по препоръка на лекаря им.. Не искам революция, просто имам нужда от мнения Simple Smile

# 568
Започва се с пилешко, пуешко и заешко, телешкото се дава много , много по-късно, принципно последното натоварва бъбреците. Знам, защото баткото е роден с проблем на бъбреците и избягвах храни, които ги натоварват / педито каза, че телешкото е една от тях/. С баткото трябва да погледна кога дадох месо, но определено беше след 8месец, може и след 9.........има доста педиатъри, които не са си актуализирали знанията от 30г./ това не към твоя лекар, а принципно/ Mr. Greenмайката трябва да се води по детето си

# 569
Благодаря за информацията относно телешкото! Simple Smile Аз ако трябва да се водя по детето, значи трябва да минем на обща кухня. Тя иска да яде от всичко което ям аз. И като ме види почва да пуска лиги, да се облизва и да протяга ръка... така че гледам да не ям пред нея. Смятам да поизчакам малко преди да въведа пуешкото и заешкото... Освен това доки каза да започнем и с жълтък. Първо по няколко трохички през ден докато постепенно не достигнем четвърт.
Лека нощ! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт