Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 23

• 65 722
  • 735
  •   1
Отговори
# 645

Сега прегледах набързо листовката на Ериуса, не пише изрично да се дава сутрин. Даже не се влияе от приема на храна, което не задължава да е на гладно.
Благодаря, че го споделяш  Hug Явно е по преценка на доктора в такъв случай  Rolling Eyes И така или иначе говорим за ериуса, какви са ползите,  които виждате от използването му?
Аз видях полза от него в смисъл че вече не се обрива както преди и не киха толкова .

# 646
Хмм, моят пък изобщо не се поти, напротив, вечно са му студени Ръцете и краката  newsm78 Не знаех че е характерно за астматиците

# 647
  • Varna
Klem4e,моят син също много се поти.Постоянно ходя в чантата с кърпи( мъжките,от едно време,които са)и пъхам в гърба.
Нося пет такива и една блузка със потник за резерва. В Александровска ми обясниха , че потенето е характерна черта на астматиците , затова реших да ви попитам - да си сверя часовника.
Сиропчето съсбирата никакъв ефект от него , а другият със ряпата директно го повръща.

Аз съм директно  с резервните дрехи.Той не се поти,той плува във вода.Косата му става мокра,дрехите са мокри..направо е ужас.И се преобличаме.

# 648
Прити, дано да видите полза от пумон хистамина, и да го споделиш после   bouquet На мен също ми се искаше да пробвам с по-дълго даване, обаче вече се побърках - всяка сутрин и вечер сме страшна схема - витамини,добавки,пробиотици, фликсотида, сиропи и т.н.  ooooh! Но ще следя дали при вас щеима ефект  Peace
Да, явно ериуса подтиска повечето алергични реакции. И моята киха доста, напоследък има една странна кашлица - закашля се няколко пъти и кихне накрая  Rolling Eyes Уфф, надявам се да се повлияе   Praynig

# 649
klem4e, моята принцеса също много се поти, понякога вечер я преобличам 3-4 пъти, а когато излезем, задължително си нося няколко коплекта резервни дрехи, ужас е. Гледам другите деца около нас не са така..., явно е свързано с астмата.
lost, дъщеря ми е почти през цялото време със студени крайници, но въпреки това се поти много.

Последна редакция: пт, 25 окт 2013, 18:21 от Mendoza

# 650
  • варна
<eiffel tower> благодаря за отговора,днес взех сингулера по зк. авамис за нослето+ ксизал.Надявам се тази кашлица вече да спре,че се измъчи детето от 6 месеца.

# 651
Момичета, нахлувам в темичката ви със спешен въпрос - безобидно ли е да ползвам инхалатор само с физиологичен разтвор при вирус със сополи и последвана от тях кашлица? И по колко пъти на ден?

Малко предистория - в неделя бяхме на събиране и главното виновниче беше ужасно сополиво, чак му влизаха в устата  Sick . След гостито се тръшнахме и четиримата /споменах на майката, тя пък се обиди, детето й не било болно, само сополиво, да бе да/ ooooh! , но малката е с ужасна кашлица, питах педито за инхалатор /взехме назаем/, каза ми да слагам 2мл. физ. разтвор и да го правя по колкото пъти си искам  newsm78 Shocked Да де, ама като си нямам и представа по колко пъти е нормално, да не взема да прекаля нещо и да влоша състоянието... абе все едно съм лекар....  И въобще не спомена кога да го правя - преди капките за нос или след, да почистя ли нослето или не... моля за разяснение.  Praynig

Според вас нали е добре да ползвам инхалатора за по-бързо оздравяване?

# 652
Инхалатор аз ползвам често като е болна дребната. Само, че слагам 5мл р-р - правя по 3-4 инхалации на ден. Издухвам, да, ако има сополи, за да може все пак да диша възможно най-лесно, а то в течение на инхалацията и сопол пак тръгва, ако кашля - и кашлица. Няма проблем - издухваш и пак диша  Peace Само за 2-та мл. се учудвам - за мен това е много малко  Rolling Eyes С 2-3 мл. разреждаме вентолин, но тогава се разчита на действието на вентолина, ФР не играе голяма роля.
Само с ФР не можеш да прекалиш   Peace
Оздравявайте бързо   bouquet

# 653
  • sf

Само с ФР не можеш да прекалиш   Peace

Може. Преди време някой спомена,че от прекалено много инхалации секрета се разводнява прекалено много и се получава обратен ефект, детето се дави от кашлица. Мисля,че поне два часа трябва да има между инхалациите.

# 654
Оппс, вземам си думите назад тогава  Stop Мисля, че някъде съм чела, че не може да е вредно,но явно може  Rolling Eyes

# 655
  • тук и там
Аз сега не схванах-има някаква връзка между астмата и потенето ли? newsm78 Моята и тя много се поти,предимно по главата,а останалата част на тялото е студена,но до сега не съм свързвала двете неща.Правила съм и сироп само че с Небет шекер,дюля,лук,индрише,орехи,локум и лукчета-и най-накрая детето не пожела да го пие-супер сладък е сиропа,обаче така и не успях да я накарам да пие-опита една лъжица и до там.Колко небет шекер се слага в сиропа с бирата и може ли да се замести с нещо друго,от Бг си бях донесла едно пакетче но вече е на свършване,а в туркия магазин даже не са и чували за Небет шекер и не знаят какво е това(пък аз предвид наименованието,бях решила,че е техен продукт Embarassed).Поумон хистамин съм давала,но без ефект при нас,но аз се отказах от хомеопатията,така и не намерохме хомеопат който да и даде точното лекарство,само я ползваха и те за опитна мишка-в къщи имам над 25хомеопатични лекарства,изписвани от хомеопати по метода проба-грешка.Бързо оздравяване на болничките и спокоен уикенд!

# 656
Аз да се оплача,моето момиче от снощи пак е с пристъп,започна да ги прави през седмица,какво става не знам..започна да прикашля от два,три дни и вчера си я взех от градина,не могла да спи от кашлица/имам чувството че там от много деца ,мокетите по пода и затвореното помещение много и помагат да си прави пристъпи/снощи кашля непрестанно,слушах я свиреше леко,а на обяд само кашляше,направих пулмикорт 1/2 и физ.р-р,леко отпусна,но преди лягане направих и вентолин.Уж се успокои ,но през нощта отново гадната кашлица,една такава къртеща,влажна,явно има и секрети и и дразнят.Вече не знам какво да правя,нито Пулмикорта помага,нито Монтелукаст,със и без тези препарати детето прави пристъпи през седмица.Реших да я спра от градина поне за седмица/въпреки че е предучилищна група/да се възстанови напълно.
Имам въпрос,подходящо ли е да се дава някакво сиропче за кашлицата,личната каза вчера Синекод,ама все още се чудя,аз имам един на Хималая за всякаква кашлица,но се двоумя дали за дете в такова състояние може да се дава въобще сироп,какво мислите?

# 657
В никакъв случай не давайте Синекод Naughty!
Детето ще се задръсти от секрети.
Дори си мисля някъде да напишем , че в тази тема Синекод  не трябва да се споменава. Синекод се дава при ларингити и суха, непродуктивна кашлица, която не е с белодробен произход.
Има ли секрети, никакъв Синекод.

# 658
Креми, ама как така ще изписват синекод при спазъм  newsm78 Аз не го долюбвам в каквато и да е ситуация, обаче при наличие на спазъм, е необходимо секретите да се изведат навън, а синекода подтиска реакцията на кашляне (да, това го четох в листовката - подтиска някакъв център в мозъка, който отговаря за подобни реакции) - т.е логично погледнато тези секрети ще си стоят и може и беля да направят  Rolling Eyes Аз и по тази причина се чудя защо изобщо изчакват с включването на сироп при спазъм, но е факт - казват ни да го включим няколко дни след като е отшумял...
А Хималая не сме ползвали - ти доволна ли си?

Шайн ме е изпреварила, и аз подкрепям нейното мнение  Peace

# 659
Точно ,заради това свойство на Синекода да подтиска,се учудих че ми каза да го пием,не съм го давала,Хималя не съм ползвала,бях го купила и така си стои,дори не съм го разпечатала,пише че е направен от джинджифил,боровинка ,мента и още не се сещам какво,нямал странични действия,ама....Вие давате ли сиропи,а как стои въпроса със сиропа Вентолин?

Общи условия

Активация на акаунт