Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 23

• 65 725
  • 735
  •   1
Отговори
# 630
Някой давал ли е Poumon histamine (хомеопатия за алергиите), тъй като дъщеря ми е с астма с алергичен компонент, който скоро явно няма да разберем - мога ли да й давам това профилактично?

# 631
Мерси за подсещането, tryn_cho, трябва да сваря един сироп и аз, бях позабравила за него. И моето кашля вече цял месец, аман!
Поти се много моето, особено лятото е ад - излизаме с една раница тениски за преобличане; сега този сезон се поти по-малко.
Ериуса го давам сутрин на гладно.
Оздравявайте всички!  Hug

# 632
Добро утро! Tired
Дадох снощи вентолин и кашлицата се поуспокои и милата заспа. Аз също успях да дремна няколко часа. Сега се опитвам да се събудя с чаша кафе, но безуспешно. Лошото е, че и аз започвам да се разболявам покрай малките, а и мигрената ми се обажда и положението е ... обичайната зима. Tired
Да ви попитам вие колко време давате сиропите за кашлица и вентолина? Вентолин давам от сряда, а от понеделник давам проспан и на двете. Да чакам да спрат да кашлят ли? Rolling Eyes

Бях много уплашена и като удавник за сламка реших да пробвам с някви бабини дивитини и направих сироп с бира, небет шекет и лимон. Не е за вярване до вечерта Коки вече почти не кашляше. Така че може да го пробвате, поне не вреди.   bouquet Целувки и успешен ден на всички Simple Smile

Ще споделиш ли как се прави този сироп?
Струва ми се, че кашлят цяла вечност моите. ooooh! Майка ми само ме гони да им давам чай от подбел, че бил отхрачващ, да съм им правела разни компреси (от синап, мед и т.н.). Давам самбукус, че уж и той помагал много, но нещо не му виждам ефекта, като че ли. Вчера издълбах една черна ряпа и сложих мед, за да стане сироп. Дадох им сутринта и дано има някакъв ефект.

За потенето - и двете се потят. Голямата се поти по-малко откакто махнахме третата сливица. Малката се поти много докато спи. След ставане от сън, задължително сменяме потници, блузи... Каката се поти много по главата пък.

# 633
Сиропа е 250 мл бира, едно патече небет шекер /100г./ и един лимон настърган целия със корите, само без семките се вари 30 мин на водна баня. И това може да се дава през 30мин или през 1 час или по рядко, зависи колко е мъчителна кашлицата по една супена лъжица. А за подбела това което знам е че не е много подходящ за даца под 8 г. Също четах наскоро че не трябва да се прекалява, има някакви токсини, които причиняват рак на черния дроб. В някои страни е забранен. Мисля че в умерени количества няма проблем ама все пак....

# 634
За сиропа - само да допълня, че се прецежда преди употреба. Simple Smile И може да се държи в хладилник 3-4 дена.  Peace

# 635
  • София
Сиропа е 250 мл бира, едно патече небет шекер /100г./ и един лимон настърган целия със корите, само без семките се вари 30 мин на водна баня. И това може да се дава през 30мин или през 1 час или по рядко, зависи колко е мъчителна кашлицата по една супена лъжица. А за подбела това което знам е че не е много подходящ за даца под 8 г. Също четах наскоро че не трябва да се прекалява, има някакви токсини, които причиняват рак на черния дроб. В някои страни е забранен. Мисля че в умерени количества няма проблем ама все пак....
Този сироп само за кашлица ли е? Помага ли и при затруднено дишане?

# 636
  • дядовата ръкавичка
Някой давал ли е Poumon histamine (хомеопатия за алергиите), тъй като дъщеря ми е с астма с алергичен компонент, който скоро явно няма да разберем - мога ли да й давам това профилактично?

Аз давам Poumon Histaminе, по препоръка на ЛЛ - вечер по 5 бр., 15 CH, но моето дете е голямо.

# 637
Сиропът с бира е за влажна кашлица. Не помага при затруднено дишане!
http://www.monitor.bg/article?id=59605

# 638
АМи назнам дали е само за влажна кашлица, защото на мойто дете му беше кашлицта по скоро суха лаеща и мъчителна, и със сиропа се повлия. За пръв път го давам, защото по принцип не вярвам на тези неща. Та незнам може би е и за влажна кашлица. А иначе той просто спря да кашля - факт!

# 639
  • sf
За ериуса- давам го сутрин на гладно. Досега все така са го изписвали.
Поумон хистамин пие втора есен-зима по схема от хомеопатката, тази година е веднъж седмично по 10гр. Пие и други неща, не знам дали помагат  Joy

# 640
Сиропчето с бирата  и ние го пробвахме (на вкус е много приятно  Embarassed), и малки и големи пихме, но си мисля, че по - скоро при сериозна кашлица може като съпътстващо лечение да се ползва  Rolling Eyes Определено при нас я нямаше магическата сила, която му се приписва, но пак ще го пробвам  Grinning
Пумон хистамин давах, четох даже, че някой е овладял пристъп - с честа употреба, през половин-един час, уви при нас не сработи схемата  Tired След това док каза, че може да се направи една профилактична терапия с тях (според него не мопжели да овладеят вече настъпил пристъп). А съм чела, че за дечица с поленова алергия е подходящ той като профилактика, а към алергия от плесени - блата (дано не бъркам  Rolling Eyes)
Трябва да се зачета в листовката на ериуса довечера, да не би нещо да са объркали при нас  newsm78

# 641
Klem4e,моят син също много се поти.Постоянно ходя в чантата с кърпи( мъжките,от едно време,които са)и пъхам в гърба.
Нося пет такива и една блузка със потник за резерва. В Александровска ми обясниха , че потенето е характерна черта на астматиците , затова реших да ви попитам - да си сверя часовника.
Сиропчето съсбирата никакъв ефект от него , а другият със ряпата директно го повръща.

# 642
  • sf
Моя не се поти много, но не го и обличам много, а ако тича и играе е без яке/горна блуза, според сезона.

Сега прегледах набързо листовката на Ериуса, не пише изрично да се дава сутрин. Даже не се влияе от приема на храна, което не задължава да е на гладно.

# 643

Сега прегледах набързо листовката на Ериуса, не пише изрично да се дава сутрин. Даже не се влияе от приема на храна, което не задължава да е на гладно.
Благодаря, че го споделяш  Hug Явно е по преценка на доктора в такъв случай  Rolling Eyes И така или иначе говорим за ериуса, какви са ползите,  които виждате от използването му?

# 644
Ериус давах цяло лято (3 месеца) и цяло лято си подкашляше (без нещо сериозно) - не виждам никакъв ефект от него!
Купих Poumon histamine 15 ch и започвам да го давам от тази вечер (на своя глава) дано има ефект.

Общи условия

Активация на акаунт