Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 23

• 65 735
  • 735
  •   1
Отговори
# 615
Mendoza , може би още не се е натрупал достатъчно , дано сега вече не прави сериозни пристъпи, след като вече месец го взимате-продължавай го идано вече сте Ок  Peace според мен няма причина да не и действа вече, заради това, че е бил спрян  Hug

За диспансеризиране нас така и не ни диспансеризираха, 3 лекари отказаха  Crazyно и аз не държа да ти кажа. Ние ходим при д-р Папочиева в Детско здраве (познавам я от болничните престои в белодробната болница) и след лутане при кой ли не аз съм доволна  Peace На 1 страница пише докторите, които тук мамите са доволни и препоръчват!

# 616
Аз се вмъквам с въпросче - ползвате ли обезвлажнители в стаите? Имаме ужасна влага в спалнята, само там, защото е северна стая,и точно на северната стена положението е отчайващо  Confused Махам мухъла с антимухъл, ама пак избива,  и се замислих за по-дълготрайно решение, но скъпо ми се вижда нещо  Rolling Eyes
ние също сме на флексотид,но аз пръскам рядко,само при спазъм за седмица!
А фликсотида не действа ли и той с натрупване - в неговата листовка изрично си пише, че няма свойството да повлиява вече настъпил спазъм, а действа превантивно, така да се каже  newsm78
За диспансеризацията да кажа нещичко - сега, при последния спазъм, помолих док за направление за диспансеризация при пулмолога ни (диспансеризацията дава право на 4 безплатни прегледа годишно, а и май помага за ТЕЛК-а), но се оказа, че направлението, което сестрата ми даде, е само за преглед. За дисп. трябва да е с друг код, но не запомних кой точно  Rolling Eyes Та имайте го това предвид  Peace

# 617
Megan@, благодаря!
И аз мислих, че не се е натрупал сингулера достатъчно, но последния доктор,при когото заведох дъщеря ми (пулмолог), каза че няма такова нещо като натрупване, което ме обърка.
Аз също не искам точно диспансеризиране, просто някой който да следи детето и да реагира адекватно.
Видях докторите на първа страница, но не мога така да се ориентирам при кого точно да отида.

# 618
Ние лежахме в болница за последно 25 дни след началото на приема на Сингулера; там също ми казаха, че още не се е натрупал; дано вече и да има пристъпи да са по-леки  Praynig Praynig

Много добри са отзивите за д-р Димитрова- но аз не мога да кажа; Филчев е страхотен, но само на частно....

# 619
  • Varna
Отдавна не съм се включвала.
Болни сме-почна с лека задна хрема и подкашляне.Веднага включихме всички лекарства,но днес 3ти ден докторката чу лек спазъм долу в ляво.Пръсна му вентолин и пак го слуша.Каза че ако е астматичен след впръскването трябва да не се чува и това май й приличало на бронхит.
Няма температура,сополите почти спряха.Не е пил АБ от март месец.
За сега ни остави само на ударни дози инхалации-ще редувам пулмикорт с вентолин ама треперя да не го изтърва и да не стане късно.Ако промени кашлицата или вдигне температура включвам антибиотика.
Уффф утре имам рожден ден и се бях настоила да празнувам,сега ми се развали настроение и всичко.
Тук да го водя в спешното всеки ден да го слушат няма компетентни доктори.Нашата ни вика чак в понеделник.Ако има нещо по телефона.Ама аз каквато съм паника вече влязох във филма

# 620
beki 81 час по скоро да ти се оправя детето . Praynig
Алекс днес играха физическо на вън в у-ще и бяха по тениски ,веднага се сетих ,че нещо ще се случи ,и до 5 ч.нищо ,излязох с брат и на разходка и като се прибрах в 7 беше с хрема ,тече като вода ,е какво да кажа ,време беше ,минаха 10 дни все пак . ooooh! ooooh! ooooh! Sad
Сега пак изолация не пускам Калоян при нея и как да стане в 2 стаи и кухня разделям децата ,ужасно трудно ми е ,но ...................е нямам нерви честно ,Боже кога ще мине тази зима ,че да идва хубаво лято и 3 месеца да си отдъхна.

# 621
  • sf
И аз в това време го пускам да играе по тениска. Даже се карам на учителките,като отида да го взема и го намеря с яке  ooooh!  А виждам деца с дебели якета, ботуши, ами не е нормално  Rolling Eyes  изнежват се така и после от най-малкия ветрец и хоп, болни!

Да се оправят бързо всички болни!
И моя подкашляше оня ден, дали беше от басейна, не знам, почнах да му давам Ериус от няколко сутрини, да видим какво ще стане.

# 622
Беки , дано бързо се оправите без АБ , както и всички болни дечица , но ако все пак ти се наложи ти предлагам като вариант макар и скъпичко д-р Христов от МЦ Гурко - той също е пулмолог и то добър. Безплатниат вариянт е Спешен кабинет Терапията / поне пускат кръвни изследвания , които стават за десетина минути и всичко блесва / . Аз сега се чудя ако се разболеем къде да го водя от нашата и ваша докторка  нещо в последно време не са доволни вече четири мои приятелки  Rolling Eyes Не се дължи само на гадният вирус , при три от тях дечицата били със не достатъчно добра терапия - при нас се оказа същото положение.
Сигурно съм питала и друг път , но не помня .......Потят ли се вашите деца много , след като сме със астма .  newsm78

# 623
Има ли будни?
Кой е най-краткия интервал през който сте давали вентолин? Уж всичко вървеше добре и днес се появи една ужасна кашлица. Сега не може и да спи дори. Само кашля и то не както беше къртещата дълбока кашлица, а една по-суха и мъчителна. Дадох вода да пие, но без ефект. Реших да дам вентолин, но май беше много кратък интервала около 4 часа. Sad Сега ме достраша и лежа и се ослушвам само... Кашлицата си продължава с една идея по-леко като че ли... Някакви идеи как да облекча кашлицата? А много малко ли са 4 часа за вентолина? Уффф...недоспи :нето си казва думата вече. Sad

# 624
  • Varna
Поти се страшно много.
И на мен ми се струва ,че докторката ни не е това,което беше.
Изписва странни комбинации от лекарства и изобщо е по-различна.
Др Христов дали работи в събота?

# 625
Да , работи в събота - водила съм го и в неделя . Според мен ако има записани часове го викат ......АЗ съм го водила Тошко там. Добър е.
enigmata , аз съм давала Вентолин на 4ч. , но със бейбихалер  и самопървият ден , после на 6ч. ...и т.н.

# 626

Беки, да се оправя бързо детето, а ти не се филмирай толкова, би трябвало с вентолина да овладеете нещата, още повече, че сте ги хванали отначало  Hug

И моя подкашляше оня ден, дали беше от басейна, не знам, почнах да му давам Ериус от няколко сутрини, да видим какво ще стане.
Сутрин ли го даваш Ериуса  newsm78  На нас ни го изписаха само вечер, а фармацевта каза даже по едно и също време да се дава всяка вечер  Rolling Eyes Дали се дава по индивидуални схеми при всяко дете, или просто няма значение дали сутрин или вечер?
Клемче, Криска не се поти много, въобще даже, само ако е много топло, и то само под косичката. Но ние и нямаме доказана астма все още, все се надявам да не се размине  Praynig

# 627
Има ли будни?
Кой е най-краткия интервал през който сте давали вентолин? Уж всичко вървеше добре и днес се появи една ужасна кашлица. Сега не може и да спи дори. Само кашля и то не както беше къртещата дълбока кашлица, а една по-суха и мъчителна. Дадох вода да пие, но без ефект. Реших да дам вентолин, но май беше много кратък интервала около 4 часа. Sad Сега ме достраша и лежа и се ослушвам само... Кашлицата си продължава с една идея по-леко като че ли... Някакви идеи как да облекча кашлицата? А много малко ли са 4 часа за вентолина? Уффф...недоспи :нето си казва думата вече. Sad
При миналия пристъп, дъщеря ми беше на вентолин (инхалации) на 4 часа, но получи лек обрив на третия ден - явно пренасищане е станало.

# 628
Искам да споделя нещо с вас, най вероятно повечето от вас го знаете, но все пак. Мойят младеж кашля 1 месец уйасна мъчителна кашлица, която в началото беше от пристъп, но нищо нито урбазон, вентолин, инхалации с адреналин и накрая антибиотик не помогнаха. ОТделно си е на фликсотид, ериус и сингулер поддържащо лечение. Изследваха го за пертусис за туберколоза и нищо, всичко отрицателно. Къде ли не го водих и докторите не знаят от каакво, накрая дайе му изписаха и лекарстав за рефлукс, който той няма, пи ги 2 седмици и пак нищо. Бях много уплашена и като удавник за сламка реших да пробвам с някви бабини дивитини и направих сироп с бира, небет шекет и лимон. Не е за вярване до вечерта Коки вече почти не кашляше. Така че може да го пробвате, поне не вреди.   bouquet Целувки и успешен ден на всички Simple Smile

# 629
  • Plovdiv, Bulgaria
Klem4e,моят син също много се поти.Постоянно ходя в чантата с кърпи( мъжките,от едно време,които са)и пъхам в гърба.

Общи условия

Активация на акаунт