Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 23

• 65 735
  • 735
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Майчета, малката снощи беше със страшни болки в коремчето - пищене, превиване . . .
Заведохме я на лекар и не се установи нищо - мек корем, без повръщане и разстройство, лекаря, който ни прегрежда каза, че може да е от Сингулара newsm78

Абсолютно същата ситуация се е случвала и на нас! Не приема лекарството от пролетта и в интерес на истината май не се е оплаквала от корем безпричинно. Преди това често се оплакваше без да има видима причина.

# 601
Вие сега ме притеснихте. Confused Наскоро дъщеря ми се оплака от коремче. Дадох ѝ едни хомеопатични имам и каза, че ѝ минало... За втори път се случва, откакто приема Сингулер. Rolling Eyes

# 602
При нас коремчето мина от едни хомеопатични без да се надявам ....., но акото се промени от вечен запек на разстройство или кашкаво ......Ще пиша дали има промяна след като минахме на Ефира.
Даже по препоръка на личната пуснахме днес и проба за Е. коли , Дизинтерия и Саломонела - за всеки случай . То какво ли не мина милото в последно време ......

# 603
  • София,
Клемче обикновено такива разстроиства се хващат от болниците, вие преди това ли пиехте Сингулера? Но си е напълно възможно всичко и болките в коремчето, и разстроеното стомахче или пък запек да се получават от Сингулера, но понякога тези състояния се наблюдават в първите една до две седмици и после може и да отшуми, но ако не отшуми се сменя лекарството. Ние пък сме обсъждали преди като страничен ефект от Сингулера, Ефирата, Монтелукаста - болки в крачетата, отпадналост в мускулатурата и неспособност на дечицата да ходят. Това също може да се наблюдава.
Но всяко лекарство знаете при всеки организъм влияе различно. Ето както и сиропите виждате на едни дечица им действат добре на други НЕ и така. Всеки сам трябва да намери оптималното и най доброто за детенцето си.
Лост ти какво рибено масло му даваш? Преди ял ли е риба? Реакция нещо забелязала ли си? Идеята ми е, че не е задължително да проявава алергична реакция към риба и морски дарове примерно - а по скоро към някоя съставка в самото лекарство - нещо от смесите дето ги правят за да се образува самото желирано хапчевце или там каквото е. В тах също има Е-та...  Но е възможно да! На нас специално и рибените масла не ни влият добре, тези на хапчетата още не може да ги гълта - миналата зима и давах ми повръщаше ги - отврат, залепваха и се на гърлото и ставаше кошмар - ни напред ни назад. Аз съм давала също и течно - казва се Ескимо, съдържа Омега 3, Омега 6 и мисля че и Омега 9, витамин Д. Пили сме го години, не съм забелязала ефект, но и пристъпи си правеше. Абе честно казано когато съм я тъпчела с подобни неща - Коластра, Рибени масла, добавки, витамини с изкуствени подсладители, Аквасорси - глупости, Зелени водорасли енергии и само парите навятъра си давах ей - какво ли не съм пробвала - пристъпите не спираха, даже беше от пристъп в пристъп. Сега нищо не давам, абсолютно - само хомеопатия, ако вдигне много висока Т нещо за нея, когато се наложи АБ и то само заради гърлото. Пристъпите само с ВЕнтолин и пулмикорт - дори капки за нос напълно отказвам и отбягвам, само ФР и Стеримар. Вече не си давам парите за нищо, особено ако го рекламират!!! Забелязах че и към Нерофена прави реакция - предния път изби цялата в пъпки та се наложи противоалергично да давам. Абе кошмар!

А тестове за алергии отказвам и няма да и направя - следя си я и така, защото и те не са напълно достоверни - детският оргънизъм се променя страшно бързо и на всеки шест месеца да се правят тези тестове вески път различно ще показва! Какъв е симсъла отново хвърлени пари на вятъра. А и единия път може да прояви алергична реакция към нещо, но втория път - третия вече може да свикне организмът и да я преодолее!!! Вече действам на метода проба - грешка!!! Mr. Green
vasileva10 добре дошла! Не се притеснявай - започнете ли лечението всичко ще се оправи, кашлиците ще намалеят. Сингулера е точно лекарството,  което може да Ви помогне! По принцип това лекарство е създадено именно за профилактика точно на алергичния ринит, но после са установили че повлиява добре и на астмата. В повечето случаи обаче двете неща са взаимно свързани - защото ако един такъв алергичен ринит не се открие навреме и не се лекува - естествено е че състоянието се усложнява, и се превръща в астма! 

# 604
  • тук и там
Ами тук( в Белгия),пулмолога ни пуска тест за алергия-кръвен или този с драскането ,последния път даже директно ни даде час за тестването-ще е януари,защото е добре да се прави само по един тест годишно,а миналата година имаме вече два кръвни.Последния път ни каза и да започнем да даваме мляко и млечни продукти като постепенно увеличаваме количеството(моята дъщеря е с алергия към белтъка на кравето мляко),иначе до сега замествахме със соеви продукти.Попитах доколко е достоверен теста,защото този с драскането е доста неприятен за детето,и ми казаха че  резултатите са  със висок процент достоверност,стига теста да е направен" както трябва"-каквото и да означава това.Интересното е ,че моето дете никога не е реагирало след консумиране на мляко-нито с повръщане,нито с обриви,още по-малко пък със пристъп,ринит и т.н,реагира  само на вирусни инфекции по мои наблюдения,но теста това показа(за година и половина  сме правили три теста и  всички показаха-алергия към мляко ).

# 605
На каква възраст започнахте да тествате децата си?
Дъщеря ми е на 2 години и правихме единствено кръвен тест на Панел 4 - пулмолога ни каза, че това е единственото подходящо изследване за нейната възраст, но той излезе отрицателен. Изследването на Еозинофилен катионен протеин (ECP) пък излезе два пъти над нормата, което показвало наличие на алергичен компонент.

Още веднъж да си побутна въпроса за хомеопат, от който сте доволни в София?

# 606
  • тук и там
Ние започнахме рано с тестването-детето беше на 2гд  и няколко месеца когато и направиха кръвен тест-не зная точно какъв,но беше за най-разпространените алергени-там излезе алергия към мляко.После ходихме в частен кабинет и и направиха кожен-с драскане по гръбчето и излязоха още 6-7 алергии,освен млякото-към пиле,яйца,телешко,спанак и още не знам какво си,и за това направихме пак кръвен но в поликлиниката ,като нарочно я тестваха дали има алергия към изброените от кожния тест-ами ,нищо такова не показа,единственото съвпадение беше  пак алергията към белтъка на млякото-може би за това казаха че теста трябва да е направен добре за да е достоверен.Януари ще правим  пак кожен тест но този път  в поликлиниката,тогава ще видим какво ще покаже .Еозинофилите и на моята са завишени.Когато правим следващия тест,дъщеря ми ще е на почти 4гд.

# 607
  • Plovdiv, Bulgaria
На нас всички лекари,които следят състоянието на сина ми,казват,че на тестовете за алергия може да се вярва,след 5-тата година на детето.До тогава повечето тестувания,дават грешни резултати.

# 608
Здравейте, може ли да ми препоръчате детски пулмолог  във Варна.

# 609
На тестване сме ходили миналата година двамата заедно, мисля че съм писала, тогава беше на 6-7 години
Понеже няма изразена силна алергия към нещо хранително, ни тестваха за акари, треви, животни и т.н., имаме напълно сходни картинки на ръцете Simple Smile правихме кожен тест
Но сега се чудя дали да не направим и хранителен тест, може да не е от рибата де, риба яде, миди яде, изобщо- обича такива неща. Но то и аз свързвам хранителните алергии по-скоро с обриви, отколкото с пристъпи и не знам, не съм ги свързвала досега
Пфу
Иначе при мен обикновено пристъпите са на алергична основа и ако дълго неглижирам симптомите, ставам податлива и на инфекции
Докато при него е обратно като че ли. Простъпите са инфекциозно провокирани. Не че не може да има и алергичен компонент, сигурно има. Но май не е водещ, по-скоро се изостря при инфекция. Знам ли.

# 610
Извинявайте, че така нахлувам в темата, но съм объркана и уплашена и мисля, че тук ще намеря отговори на въпросите, които ме притесняват.
Миналата година - октомври- поставиха на дъщеря ми диагноза астма. Изписаха й сингулер от 4 мг. таблетки за дъвчене. Пиеше ги редовно и изобщо не беше правила повече пристъпи. По предложение на джипито ги спряхме лятото - от юни и започнахме отново хапчетата сингулер от 15 септември.
На пети октомври направи отново пристъп и включихме инхалации с вентолин. Възстанови се бързо.
Но на 16 октомври направи отново пристъп и едвам го овладяхме, отново с инхалации с вентолин. На 18.10. посетихме детски пулмулог, който предписа наред със сингулера и флексотид за инхалации с бейбихалер  за един месец.
Отчаях се много, тъй като доктора ми каза, че явно сингулера вече не й действа. Не знам какво да мисля - дали сгреших, че и спрях сингулера за 3 месеца?... Какво се случи, че пак започнаха пристъпите...Доктора не ми даде никакво обяснение ами едни общи приказки, които не обясняват това, което се случи, което много ме обърка.
Вие какво мислите?

# 611
  • sf
Mendoza, за съжаление, Сингулера не е панацея и приемането му не спира пристъпите.
Не видях на колко е детето, но някои деца израстват спазмите чак към пубертета.
Спокойно , лека полека ще се оправите  Hug

# 612
donsita, благодаря за подкрепата!
Дъщеря ми е на пет и половина години. Зная, че сингулара не е панацея, но факт е, че от както го пиеше преди да го прекъснем нямаше никакви пристъпи и даже мислих, че всичко се е оправило.
Моля мамите от София да ми препоръчат при кого и как да диспансеризирам дъщеря ми, какво е необходимо за това, може и на лични. Само се лутам от лекар на лекар, а положението е сериозно.

# 613
Момичета, и друго се сетих, откакто приема флексотид, много се  оплаква от болки в краката , понякога и в ръцете
Сингулера пиеше уж без странични ефекти

# 614
Ние имаме такива оплаквания според мен при рязка смяна на времето в коленни стави на крачета ,и по-рядко в лактите на ръцете,не знам от кое от всичките лекарства е,ние също сме на флексотид,но аз пръскам рядко,само при спазъм за седмица!

Общи условия

Активация на акаунт