Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 23

• 65 792
  • 735
  •   1
Отговори
# 585
Имах предвид, че това, че едно дете е с астма, не означава, че не боледува и от вирусни заболявания. И в интерес на истината никой не може да каже дали един пристъп е чисто астматичен или е вирус-индуциран, освен ако пристъпът не премине веднага след отстраняване на дразнителя или прекратяване на физическото усилие. Във всички останали случаи по-скоро е реакция към контакт с вирус. Т.е. детето си прави пристъп на фона на съответното вирусно заболяване.

Enigmata, дано се включат други майки, които ползват хомеопатични лекарства, защото ние сме при класически хомеопат и лекарствата са индивидуални спрямо картината на детето, а не спрямо симптомите.

Дъщеря ми прави спазмите при разболявания. Затова и не ни поставят диагноза явно. След 1-2 месеца сме при пулмолога пак, за да види как ѝ действа Сингулер-а.
За Проспан - и за мен е слабичко, но пък ни го изписаха докато кашлицата станела хубаво влажна и започнели да отхрачват лесно. Тогава да го сменя с Флудитек.
Да ви питам - винаги ли давате Вентолин с отхрачващите сиропи или само при спазъм? Rolling Eyes

# 586
  • София,
Имах предвид, че това, че едно дете е с астма, не означава, че не боледува и от вирусни заболявания. И в интерес на истината никой не може да каже дали един пристъп е чисто астматичен или е вирус-индуциран, освен ако пристъпът не премине веднага след отстраняване на дразнителя или прекратяване на физическото усилие. Във всички останали случаи по-скоро е реакция към контакт с вирус. Т.е. детето си прави пристъп на фона на съответното вирусно заболяване.

Шайн - перфектно си го обяснила - точно така е - наистина децата с астма също не са застраховани и дори според мен в повечето случай правят асматични пристъпи на фона на остри вирусни инфекции. При нас поне 70% от пристъпите са били на тази основа, останалите 25% са при проблеми с рефлукса, и само 5% отдавам на алергични пристъпи, т.е. чисто алергични - примерно при приемане на цитрусови плодове под формата на фрешове в чист вид - току що изстискани и в големи количества!!! Peace Това последното го споменавам по повод , че някой скоро беше писал че ще дава ударни дози грейфурти и портокали - моят съвет е, първо пробвайте с малко количество и постепенно увеличавайте. Моята дъщеря много обича тези плодовите сокове, особено портокали - давам и единствено на Капи и Флорина и то от тези 50%. От тях и няма нищо. Миналата есен така и аз реших с чисти сокове и фрешове да и стабилизирам имунитета - давах и по един портокал всеки ден прясно изстискан на фреш и забелязах силна алергична реакция, а в края на седмицата и с пристъп се сдобихме. Реакцията се изразяваше в следното половин час след като и е изпила фреша, изведнъж и тръгваше воднистата хрема, очите и се зачервяваха и почваха да сълзят, почваше да киха много и да подкашля. Едва овладяхме пристъпа с хомеопатия и Вентолин естествено, но оттогава хомеопата забрани изрично такива плодови фрешове в ударни дози, каза че това е силен концентрат, който като се изпие наведнъж - примерно една чаша 200 гр. и понеже е течно веднага се абсорбира от кръвта и затова води до такива сериозни алергични реакции. Така че каза да давам портокали и грейфурти, но в малки количества и да ги яде, примерно по едно две парченца на ден, за да привиква организмът!
За бележките, аз винаги си взимам от лекарката хем за отсътвията, хем отзад винаги отбелязва че не е била в контак със заразноболни и така! Но при вас пък се получава точно това че не сте отсъствали - в петък са ви извикали да си я приберете че кашля примерно и Вие днес им я водите, честон казано просто в понеделник - в яслата - много са им били децата! Колко познато! ooooh!

Enigmata, дано се включат други майки, които ползват хомеопатични лекарства, защото ние сме при класически хомеопат и лекарствата са индивидуални спрямо картината на детето, а не спрямо симптомите.
Ние също сме прли класически хомеопат и малката и аз! Дава ни абсолятно различни лекарства и на двете, и рядко едно и също нещо се лекува с едно лекарство! Тук по скоро всичко зависи от състояние и предпочитания.
Шайн моля те сподели на лични при кой хомеопат сте! Да обменим малко инфо!!! Да сверим часовниците. Моят вече втора седмица ме лекува - с пристъп съм и то доста тежък, но нещо не се справя! Днес съм много зле - току що си включих и аз инхалатора и си направих инхалация. Но ми се струва че ми е изветрял вентолинът- друг път винаги се разтрепервам от инхалациите с Вентолин, а сега нищо не ми стана! ooooh! Ще отворя довечера и новото шише да пробвам и  с него, старото ми е отворено точно преди месец, хич не ми се щеше да го изхфвърлям пълно си е, но явно е изветряло! Thinking

# 587
  • София,
За бронховаксома пак да кажа - в листовката пише че не се препоръчва да се използва при деца с астма, може да доведе до пневмония!

За проспана и друг път сме го коментирали, забелязала съм доста често го изписват на деца с астма, според мен е супер неправлино, но пък на който му действа добре - защо не!!! Той е билков сироп или концентрат - какпи, каквото е там. При нас примерно такива билкови сиропи, отвари, чайове с билки водят до още по страшно - в смисъл алергична реакция и няма как - аз не давам. Единствения сироп който аз примерно давам е Мукосолван - съдържа амброксол.  Peace Но при нас още веднъж казвам билковите не действат, а точно обратното утежняват пристъпа! Всеки си познава детето и сам може да прецени, кое действа най добре на детето му и кое го успокоява.

И още нещо много важно  също много сме го коментирали тук - при пристъп, когато се появи сухата гадна кашлица първо се започва с бронходилататора - Вентолин, Салбутамол който каквото дава в каквато и да е форма, отхрачващия сироп се включва винаги след втория - даже третия ден, когато бронхите се отпуснат от Вентолина, секрета се поразводни, от ФР не е вече така жилав и откашлянето ще е по лесно- защото тези сиропи Мукосолван, Проспан и всички подобни, първо втечняват секретите и второ подсилват кашличния ефект, т.е. карат детето още повече да кашля. Не забравяйте че при астмата кашлицата е важна, защото детето трябва да кашля, но кашлицата трябва да е продуктивна, - т.е. да се отхрачват секретите! Всички сами се убеждавате, че когато чеуте вече влажната  - или както ние я наричаме хубава кашлица си отдъхваме, защото сме сигурни че почне ли такава кашлица пристъпът е овладян - това е най трудната част от лечението! Затова е хубаво и да се прецени кога точно да се включи отхрачващия сироп, но никога още при първите симптоми и особено при сухата кашлица. Мога да кажа именно и затова повечето деца стигати до урбазон - защото личните лекари не са запознати и незная ткак се лекува астматичен пристъп. Водите детето казвате ми то кашля и той съответно изписва някакъв сироп за кашлица, и почвате да го давате, но ако няма изписан бронходилататор, не са подпомогнати бронхите, детето почва да свири, да хърка, получават се  и тиражи, с две думи всички екстри! Стана дълго но дано съм внесла малко яснота.
Сиропа Флудитек - не го препоръчвам също - той пък прекалено много втечнява секретите, ама прекалено много и ако детето не кашля или е много малко - знаете децата до две години трудно кашлят и непродуктивно - задръстват се и затова често се стига до пневмония!!!! Hug

# 588
eiffel, спомням си от миналата година вашия пристъп след цитрусите. Тогава направо спрях да купувам цитруси и ананас.
А какво мислиш за морските дарове? Малката умира за калмари и октопод и много внимателно се престраших да давам малко калмари.

# 589
Ами аз да кажа, че на мойто дете тези сиропи /муколитици/ само влошават картината. Всеки път когато поради някаква причина съм се излъгала да дам такъв сироп края е бил един и същ - болница. Е то не че иначе не е същия. Сега поне го вода в една клиника да го лекуват та спестяваме болничния престой по цяла седмица заради урбазона. Simple Smile

# 590
Абсолютно подкрепям твърдението за сиропите за кашлица,както и за цитрусите.На нас докато го разберем и прекратим тая грешна практика ни струва 3 години мъки с болнични престой през 2-3 месеца и страхотни пристъпи ,лекувани всеки път с урбазон и няколко пъти с кислород.А към Амбрекса  ние специално имаме страхотна алергична реакция.Да имаше компетентен лекар на времето да ни освети ,щях да спестя на детето хилядите изпити химии и друсането с Урбазони,но уви ,при нас се получи така,че след много време стигнахме до верният път сами ,след множество наблюдения какво му действа зле на детето,към какво реагира алергично и т.н.Сега аз съм си лекар и на двете,отивам до болница само за слушалка ,а изписаното лечение си го коригирам сама,за жалост все още при нас първо се изписва сироп за кашлица,дори някой път не включват и салбутамола,който при нас единствен оправя нещата,аз сироп вече почти не давам или чак след 3-ти ден.С една цитрусова рецепта за подсилване на имунитета от фреш лимон,портокал,греипфрут също си измъчих детето на времето в продължение на няколко месеца,а то проявявало алергична реакция,ама тогава бяхме начинаещи и незапознати.За пореден път се убеждавам като чета темата,че тук можем много повече да си помогнем с обмен на информация,особенно като прочета в две изречения нещо,което ми ковства на мен около 3 години мъки на детенцето,мислейки,че му помагам и ,че това е верният път,а аз само съм усложнявала нещата. Hug

# 591
Майчета, малката снощи беше със страшни болки в коремчето - пищене, превиване . . .
Заведохме я на лекар и не се установи нищо - мек корем, без повръщане и разстройство, лекаря, който ни прегрежда каза, че може да е от Сингулара newsm78 Има го описано в нежеланите реакции - някой друг имал ли е такъв проблем? Препоръчаха ни ако болките продължават да се обърнем към пулмолога да й смени лекарството.
Ползвам хомеопатия за температури и успокоение на децата (без посещение при хомеопат), но за астмата - не съм. Моля, да ми препоръчате хомеопат в София, който би могъл да помогне и от който сте доволни!
Лек ден и дано имаме по-малко поводи за притеснение!

# 592
  • тук и там
Аз също не давам сиропи за кашлица-дори и като стане влажна.Пробвала съм със сиропи с амброксол ,но единствения резултат е ,че започва да повръща.Иначе за протокола,от вчера моята дъщеря е на градина,остана и само влажната кашлица сутрин,надявам се да изкара седмицата без нов пристъп,другата седмица  така или иначе няма да е на градина,във ваканция ще са една седмица.Бързо оздравяване на всички болни дечица!

# 593
А аз заподозрях рибеното масло  Tired мисля че му влияе зле
Ще питам да изследваме за хранителни алергии, може ли рибеното масло или рибата да му влияе зле  newsm78

# 594
  • Plovdiv, Bulgaria
Здравейте.Искам да попитам давали ли сте на децата си ехинацея?Мислех до я включа към Саментото,но до сега четох,че не се препоръчвала за деца предразположени към алергии,а при нас лекарите се съмняват,че имаме такава към полени.

# 595
  • варна
Може ли и ние да се включим при вас,синът ми е на 7 години и няма диагноза астма,защото до колкото разбрах това е дълъг процес на наблюдение на детето.Вчера минахме през алерголог,направиха му тестовете с драскане и показа алергия към микрокърлежи(акари).И диагноза алергичен ринит.Кашлицата му е суха и дразнеща от гърлото,прави спастични кашлици,който трудно се повлияват от сиропи и антибиотик.Кашлицата му се засилва при игра.Интересното е,че алергията му е към домашните акари,а той кашля повече навън.Ще пие 6 месеца сингулар от 5мг.вечер, салбутамол при нужда и 2 месеца АВАМИС спрей в носа.

# 596
Здравейте.Искам да попитам давали ли сте на децата си ехинацея?Мислех до я включа към Саментото, но до сега четох, че не се препоръчвала за деца предразположени към алергии,а при нас лекарите се съмняват,че имаме такава към полени.
Аз да си изкажа мнението - саментото и ехинацеята имат идентична функция  - т.е едва ли е необходимо (и желателно) да се дават заедно. По-удачно би било, ако държиш освен саментото да даваш и още нещо, то да бъде примерно мед, рибено масло, и въобще - добавка от друг тип  Wink
Сега  ме замислихте за флудитека  newsm78 В момента дребната го пие, изписаха й го да го започне 2-3 дни след като спазъма отшумя. Т.е. го пие от вчера, ама се разкашля доста силно, а аз се зарадвах, че ще излезнат по-бързо секретите  Confused Ако не дам сироп пък, ме е страх да не се развият бактерии, тъй като ще се задържа секрета по-дълго време и ще развие подходяща среда Rolling Eyes А де, къде е истината  ooooh!
При нас саментото е към края си и се чудя с какво да продължа. Някой да е давал енгистол?

# 597
Миналата есен давах енгистол 3 месеца и на двете си деца, но не съм забелязала никакъв ефект, т.е. боледуваха си и като честота и като усложнения, както и без него.

# 598
Майчета, малката снощи беше със страшни болки в коремчето - пищене, превиване . . .
Заведохме я на лекар и не се установи нищо - мек корем, без повръщане и разстройство, лекаря, който ни прегрежда каза, че може да е от Сингулара newsm78 Има го описано в нежеланите реакции - някой друг имал ли е такъв проблем? Препоръчаха ни ако болките продължават да се обърнем към пулмолога да й смени лекарството.
...........

Ние сме така откакто сменихме Монтелукаста със Сингулар и сме със разстройство със слуз , когато яде ябълка , а иначе сме със необичайни акита . При нас корема също го болеше. Сега започнахме Ефира вместо Сингулар , дано да е различно положението. Даже ще го заведа на гастроентеролог , че доста потраяхме това положение.

Последна редакция: вт, 22 окт 2013, 14:08 от klem4e

# 599
  • тук и там
Аз съм давала Ехинацея-изписаха и една схема за имунната система-10дни ехинацея,10дни-имунобор кидс и 10дни коластра-ефект никакъв не видях!Единственото което и помага е Изопринозина,но само ако вирусната инфекция се хване в началото-но тук не го изписват и за това и не го давам.За сега от никакви имуностимуланти полза не съм видяла.LOST,алергията към риба и морски дарове е често срещана при хранителните алергии така,че напълно е възможно да реагира на рибни продукти.Обикновенно я включват в тестовете за хранителни алергии заедно с яйцата,млякото и ядките.

Общи условия

Активация на акаунт