Пациентки на ЦРЗ "Надежда"- д-р Стаменов, д-р Персенска, д-р Шефкетова- 13

• 47 975
  • 743
  •   1
Отговори
# 435
  • гр. София
Каспър, не мисля, че момичето се е объркало, ей това е Меса:

MESA (Micro-epididymal Sperm Aspiration):
MESA is a procedure to retrieve sperm from the epididymis in men who have a diagnosed  blocked vas deferens It is normally carried out under general anaesthetic. The sperm that is taken from the epididymis usually has poor motility so doctors usually proceed to ICSI on the same day.

http://www.fertilityconnect.com/pesa-tese-mesa/Page-2.html

# 436
 Hug Здравейте момичета! Искам да ви попитам някой знае ли д-р Начев кои дни преглежда в клиниката или всеки път е различно? Иска ми се да съчетая няколко неща на веднъж...И още нещо,за биопсия кога трябва да запиша час.Мисля,че съм чела някъде 10 ден от цикъла или е късно?Предварително какви изследвания се правят,защото зная че биопсията се прави след овулация.Много ви благодаря   bouquet

# 437
Hug Здравейте момичета! Искам да ви попитам някой знае ли д-р Начев кои дни преглежда в клиниката или всеки път е различно? Иска ми се да съчетая няколко неща на веднъж...И още нещо,за биопсия кога трябва да запиша час.Мисля,че съм чела някъде 10 ден от цикъла или е късно?Предварително какви изследвания се правят,защото зная че биопсията се прави след овулация.Много ви благодаря   bouquet
ами ако си запишеш за 10 ден е добре, но да знаеш че ще те викат за проследяване и когато се установи овулация 5 дни след това за биопсия и тогава се правят изследванията (в деня на биопсията Естрадиол и Прогестерон, които влизат в цената на биопсията - 200лв)

# 438
Колко пъти ходите за проследяване за биопсия преди самата биопсия...Питам защото не съм от София и да знам как ще е с пътуването..

# 439
  • София
Колко пъти ходите за проследяване за биопсия преди самата биопсия...Питам защото не съм от София и да знам как ще е с пътуването..
докато ти дойде деня на овулацията, през ден.

# 440
Благодаря   bouquet

# 441
докато ти дойде деня на овулацията, през ден.

има вариант да се следиш с тестове за ову - аз така правех

# 442
За този четвърти опит не споделих с никого извън семейството, пък имам нужда да кажа - не стана Cry и ми е много криво. А не бива да се предавам, ама как?
И за да е по-гадно ми закъсня с осем дни, за първи път през живота ми! И аз естесвено отидох на 17 ден на кръвен тест, почти сигурна , че е станало....Да, ама не!
Натоварвам ви, момичета, но знам, че ще ми простите!

# 443
Много съжалявам  Hug горе главата - щом имаш четири опита, знаеш, че ще ти мине и ще си готова за нов успешен опит. Този път и аз не споделих за опита с други хора освен семейството пък да видим, какво ще стане Simple Smile.

# 444
chipo, много съжалявам spoko Hug

# 445

Последният път ме викаха 4 поредни дни. На 4-я ден имаше овулация, а 5 дни след това последва биопсията.

# 446
chipo, знам че не помагат такива приказки, но не се отчайвай  Hug

# 447
Момичета, моля за съвет. Минах пункция на 2-ри този месец и както писах тогава доста ме наболяваше дни наред след това. Тъй като моят д-р Персенска тогава излезе в отпуск, Шефкетова ме прие за преглед след тези оплаквания. Погледна ме и каза, че няма нищо, всичко е наред. Успокоих се, но продължи да ме наболява, та и до момента.
Днес имах час при Персенска след завръщането й (като междувременно и цикълът ми мина) прегледа ме и каза, че имам голям фоликул от 30-на мм.
На прегледа преди пункцията ми казаха, че имам 3 фоликула, после разбрах, че сме извадили 2 яйцеклетки, а сега разбирам, че този фоликул не е бил изваден. Докторката нищо не ми обясни. Какво означава това и какво става при тези случаи според вас.

# 448
  • София
на тоя фоликул му се казва киста, може да изчезне сама, може да се наожи да пиеш  нещо.
по време на пункцията може да е бил малък или трудно достъпен затова да са го оставили, трябва да питаш, тук едва ли някой знае  Rolling Eyes

# 449
chipo, съжалявам, дано е последният неуспешен  Hug

Общи условия

Активация на акаунт