Бремелинки от ВАРНА №3

• 37 982
  • 735
  •   1
Отговори
# 330
Раждах нормално в ОБ. Първо ме прегледаха на магарето в приемната стая до асансьора - за около 5мин, акушерката попълваше формулярите, аз се подписвах. Какво подписвах така и не знам. После ме заведоха в предродилна зала, торбата с багажа беше с мен, на земята до леглото. От тази торба сама акушерката извади лигнин и еднократни чаршафи/ подложки - ползват се по време на раждането. Даже подложките ми почти свършиха, отидоха 7 от пакет 10 броя. Лигнин отиде около половин пакет, после в стаята ползвах още почти половин, даже по- малко, другия ми остана неотворен. После дородих в родилна зала. От багаж ми взеха и памперси за бебето - аз носех 20 броя бял памперс размер от 2кг до 5кг. Стигнаха ми за 5 дни, даже останаха 1-2 бройки, мисля  Thinking После 2 часа стоях в предродилна за наблюдение, багажа все така на същото място на земята. После ме показаха на мъжа ми с бебето - мен на легло с колела, бебето в креватчето на колела и тогава ни настаниха в стаята - носеха ми багажа и ми го оставиха до леглото, мен наместиха на леглото с една подложка и чист лигнин. Бебето с креватчето сложиха в бокса до стаята, виждаше се през прозорчето.

# 331
Пина, ти при д-р Славчев ли ражда? Сякаш си ми "позната" от темата за него  Mr. Green

# 332
Да, при него раждах. То половината форум сме при него  Laughing 

# 333
Joy има нещо вярно Mr. Green Как беше с него раждането, само него ли си избираш или и акушерка? Rolling Eyes

# 334
Joy има нещо вярно Mr. Green Как беше с него раждането, само него ли си избираш или и акушерка? Rolling Eyes
Избираш само него. Ако се наложи секцио, а си тръгнала да раждаш нормално - то тогава се променя документът за избор на лекар, който попълваш и попълваш за избор на екип - анестезиолог, гинеколог и т.н.

# 335
Много ви благодаря, Страхотни сте. Сигурно ще се сетя да питам още нещо за родилното, на човек все му се иска да е максимално подготвен за предстоящето Peace

# 336
Понякога е по-добре човек да не е подготвен, че почва да се психира. Няма оттърване от родилното.........за жалост  Tired

# 337
Пина, благодаря ти!  Hug

# 338
Здравейте, момичета! Отиде ни срещичката значи, освен към МОЛ-а да се засилим.
Честито на всички обебили се мами! Живи и здрави дечицата!
Късмет на мамите, който скоро очакват съкровищата и леко бременеене на останалите!
За раждането, аз раждах нормално в АГ, но като цяло май раждането си е раждане. За клизмата, не е болка за умиране, да не ви плаши толкова. Поне в АГ ползват едни еднократни, дето не са с някакъв съдистичен накрайник.
Лигнин почти не ползвах и до сега си подмятам пакета вкъщи. Бях с епизиотомия, но с превръзки за родилки и обикновени бабешки гащи (има и по дълбоки, предполагам и при секцио ще са удобни). Еднократните чаршафи в АГ ги ползват в предродилна и вече в стаята. Имах 5, останаха ми 2, защото превръзките вършеха перфектна работа. Вода не ти дават да пиеш, на мен ми дадоха чашка с вода с марля, да си мокря устните.
Ако раждате нормално, слушайте какво ви говорят, кога и как да напъвате, как да дишате, макар че с дишането е трудно. Мен в родилна нищо не ме боля вече, мина като на сън, вярно, че епизиотомията ми я направиха с местна упойка и ме шиха пак с упойка, но като цяло не ме боля нищо. Даже като ме боднаха с упойката не ми казаха и аз подскочих, щото не очаквах, хахаха.
И това да си подготвен, ако ти е за първи път, няма как да си Simple Smile Всичко минава, а резултата си заслужава!

# 339
Когато аз раждах,направо ме приеха в пред родилна зала ,но аз раждах нормално и много преди термина.Когато ме прегледаха бях с 5см разкритие и веднага ми направиха клизма и от там се почна чакането на контракциите.Най-удобно ще ти е с гащи за еднократна употреба след раждането.А що се отнася за водата след като родиш стоиш 2 часа в родилно легнала и не ти дават вода.

# 340
  • UK
Еееее заваля  #2gunfire На мен мола много далече ми идва, затова определено ще пропусна срешичката днес Rolling Eyes
 girlinblue182 в АГ на кой етаж си била? На мен за Вип-а, ми казаха само памперси за децата и мокри кърпички, ама за мен, никой нищо не ми е казвал да си нося или да купувам newsm78 Аз ще съм секцио иначе Rolling Eyes
А тази клизма, кога се прави? предния ден или в деня на секциото Thinking

И какво е това  епизиотомия? А тези превръзки за родилки някакви по-специални ли са? Откъде се купуват в такъв случай?  bouquet

# 341
Здравейте, момичета! Отиде ни срещичката значи, освен към МОЛ-а да се засилим.
Честито на всички обебили се мами! Живи и здрави дечицата!
Късмет на мамите, който скоро очакват съкровищата и леко бременеене на останалите!
За раждането, аз раждах нормално в АГ, но като цяло май раждането си е раждане. За клизмата, не е болка за умиране, да не ви плаши толкова. Поне в АГ ползват едни еднократни, дето не са с някакъв съдистичен накрайник.
Лигнин почти не ползвах и до сега си подмятам пакета вкъщи. Бях с епизиотомия, но с превръзки за родилки и обикновени бабешки гащи (има и по дълбоки, предполагам и при секцио ще са удобни). Еднократните чаршафи в АГ ги ползват в предродилна и вече в стаята. Имах 5, останаха ми 2, защото превръзките вършеха перфектна работа. Вода не ти дават да пиеш, на мен ми дадоха чашка с вода с марля, да си мокря устните.
Ако раждате нормално, слушайте какво ви говорят, кога и как да напъвате, как да дишате, макар че с дишането е трудно. Мен в родилна нищо не ме боля вече, мина като на сън, вярно, че епизиотомията ми я направиха с местна упойка и ме шиха пак с упойка, но като цяло не ме боля нищо. Даже като ме боднаха с упойката не ми казаха и аз подскочих, щото не очаквах, хахаха.
И това да си подготвен, ако ти е за първи път, няма как да си Simple Smile Всичко минава, а резултата си заслужава!
           Нормалното раждане си е наистина уникална работа.Аз също раждах нормално и наистина както казваш ти трябва много да се слуша акушерката. Така става по -лесно и не се мъчиш много вместо да викаш само и да казваш колко много те боли,че боли боли ма ако слушаш ще боли за по-кратко.Аз влязох в родилно в 19:50 и на две напъвания в 20:00 бях готова.Това ми остана като един прекрасен спомен даже ако имам още деца ще искам все нормално раждане ако няма усложнения разбира се.А жените които искат цезарово за да не ги боли не знаят какво изпускат.С ОПЕРАЦИЯ ако има защо.

# 342
  • UK
Kroella
аз не съм секцио по желание Crazy Малко се дразня Rolling Eyes на подобни заключения: какво изпускат жените, които ще са секцио... Rolling Eyes

Хайде преценките, дали с операция или нормално да оставим на лекарите, все пак Naughty

# 343
Кокона, аз бях на 5-тия. Не исках да съм сама в стая, а и наистина момичето с мен ми помогна много. Като ме качиха тя ми оправи леглото за малкия, изкара ми някакви неща, носи ми вода и ми даде шоколад. На мен не ми дадоха да ставам още 2 часа след задължителните 2 след раждане. Била съм много бяла и да не съм припаднела.
ВИП-а само, ако имаш придружител в стаята, иначе не си заслужава. Със секцио бебетата така или иначе няма да са при теб. Ще ти ги доведат на 3-тия ден. Не знам колко искат за израждане на близнаци секцио, ако разликата между 5-ти и 7-ми не е голяма, тогава бива. Иначе стаите са еднакви според мен. Дано поне те сложат на твърдо легло, че след секциото да ставаш по-лесно.
Превръзките за родилки са дебеееееели, моите нямаха крилца, не знам има ли с крилца. Вършеха ми перфектна работа. За гащите памучните са супер за мен, даже след това ги носих вкъщи, купих ги от Шихо на Дрин.
Епизиотомията е при нормално раждане, при секцио не се прави. Срязват те отдолу, за да помогнат на бебето. Понякога го правят по навик, така съм чувала, но при мен беше наложително, минах на косъм от секцио, защото малкия не можеше да излезе, а тоновете му бяха паднали.
А това за секциото, мисля, че Кроела не прави заключения, а и е написала, ако се налага. Очевидно при теб се налага. Тя има в предвид без видима причина да се направи секцио, щото контракциите боляли.

# 344
  • UK
girlinblue182 много благодаря за инфото  bouquet
Иначе, контракции си има и след секцио /то май няма отърване от тях Rolling Eyes/, когато матката се свива и прибира Peace

Общи условия

Активация на акаунт