Акне - безнадеждно? :(

• 3 452
  • 25
  •   1
Отговори
Здравейте! Simple Smile
Знам, че има безброй теми относно акнето, пълни с разнообразни препоръки, но въпросът ми е по-скоро към хора с много упорито акне или близък опит с такова. Момиче съм. Първите пъпки започнаха да ми се появяват на 10-11г. Постепенно се увеличаваха с годините. Вече съм на 18 и ми омръзна да ги търпя, поне за бала догодина искам да ги оправя! Особено ме тревожи, че преди нямах изобщо на бузите, но от 1 година се появиха много и в момента там са ми най-много. Пробвала съм различни неща, и евтини, и скъпи, ходила съм на лекари, но ефект - никакъв или минимален. Просто нищо не ми действа, тия моите пъпки са неуязвими. Всъщност към този момент лицето ми е с много червени петънца горе-долу навсякъде и 4-5 по-гадни нови пъпки(от които периодично си остават съответните петънца). Днес като се вгледах видях, че почват да ми стават белези, 2 дупчици на челото и 1 по-голям на брадичката... Това също ако мога да го предотвратя, ще е добре. Опитвам се да не ги стискам, но тези с връхчето просто не мога да ги оставя да се виждат! :S Ежедневно ходя с фон-дьо тен, но ми омръзна, особено лятото ми е кофти да съм все намазана.

Някоя от вас справяла ли се е с подобно упорито акне? Какво ще ме посъветвате?

П.С: 1) Сега ходя при една нова лекарка и се мажа с Nadixa, Iso3 и Скинорен... Това е от 2 месеца.

2) Спирането на фон-дьо-тена не е опция - правила съм го за няколко месеца и единствения резултат е , че се чувствам кофти.

# 1
  • волно калдъръмче
Много е писано за опасните съставки в козметиката. Лично аз следя в продуктите за лице, които купувам, да нямат парабени и феноксиетанол. Почистващи терапии при специалист в козметичен салон. Дарсонвалът също значително облекчава положението.

# 2
Здравейте! Simple Smile
Знам, че има безброй теми относно акнето, пълни с разнообразни препоръки, но въпросът ми е по-скоро към хора с много упорито акне или близък опит с такова. Момиче съм. Първите пъпки започнаха да ми се появяват на 10-11г. Постепенно се увеличаваха с годините. Вече съм на 18 и ми омръзна да ги търпя, поне за бала догодина искам да ги оправя! Особено ме тревожи, че преди нямах изобщо на бузите, но от 1 година се появиха много и в момента там са ми най-много. Пробвала съм различни неща, и евтини, и скъпи, ходила съм на лекари, но ефект - никакъв или минимален. Просто нищо не ми действа, тия моите пъпки са неуязвими. Всъщност към този момент лицето ми е с много червени петънца горе-долу навсякъде и 4-5 по-гадни нови пъпки(от които периодично си остават съответните петънца). Днес като се вгледах видях, че почват да ми стават белези, 2 дупчици на челото и 1 по-голям на брадичката... Това също ако мога да го предотвратя, ще е добре. Опитвам се да не ги стискам, но тези с връхчето просто не мога да ги оставя да се виждат! :S Ежедневно ходя с фон-дьо тен, но ми омръзна, особено лятото ми е кофти да съм все намазана.

П.С: 1) Сега ходя при една нова лекарка и се мажа с Nadixa, Iso3 и Скинорен... Това е от 2 месеца.

2) Спирането на фон-дьо-тена не е опция - правила съм го за няколко месеца и единствения резултат е , че се чувствам кофти.
За акнето и преди съм писала на едно момиче. Моята племенница ползва този крем и доста и помогна - http://kozmetikabg.eu/krem-korektor-lice-korekshan-ikstrijm-p-2187.html , но ако искаш наистина добър резултат трябва да си направиш и билков пилинг - дава страхотни резултати. Знам няколко салончета, където знам че правят, ако решиш да ходиш ми пусни съобщение, за да ти дам координати

# 3
Ако можеш да си го позволиш, определено инвестирай в билков пилинг. Сега лятото свършва и скоро ще можеш да ги започнеш тези процедури. Също храненето е важно. Спортът също помага за изчистването на кожата. Хормоните изследвани ли са ти? Моят съвет е да се образоваш. Аз също съм имала много здравословни (следоватлено и козметични) проблеми и дисбаланси и накрая от отчаяние седнах и почнах да се образовам, да търся причинно-следствените връзки, физиология, процедури, медикаменти, хранителни режими, всичко. Иначе само да обикалям по доктори и после с рецептата директно в аптеката и да нямам представа кое, как и защо...оказа се, че не става така. А и доста често хората могат да упражняват един вреден навик, който и да е причинител на проблема без дори да си дават сметка за това. Така че, чети и експериментирай.  Peace

# 4
Отбий се до някоя билкова аптека. Ако си от София - на ул. Поп Богомил има. Жените са много на "ти" с тревите, и ще ти предпишат подходящи. Нищо не ти коства.

# 5
Според мен е добре да се консултираш и с друг дерматолог. Прочети ако искаш в тази тема, написано е доста по въпроса http://forum.rozali.com/viewtopic.php?f=5&t=20438

# 6
Ако можеш да си го позволиш, определено инвестирай в билков пилинг. Сега лятото свършва и скоро ще можеш да ги започнеш тези процедури. Също храненето е важно. Спортът също помага за изчистването на кожата. Хормоните изследвани ли са ти? Моят съвет е да се образоваш. Аз също съм имала много здравословни (следоватлено и козметични) проблеми и дисбаланси и накрая от отчаяние седнах и почнах да се образовам, да търся причинно-следствените връзки, физиология, процедури, медикаменти, хранителни режими, всичко. Иначе само да обикалям по доктори и после с рецептата директно в аптеката и да нямам представа кое, как и защо...оказа се, че не става така. А и доста често хората могат да упражняват един вреден навик, който и да е причинител на проблема без дори да си дават сметка за това. Така че, чети и експериментирай.  Peace
и аз съм много за пилинга, аз също съм си правила,въпреки че нямам акне, той помага и за пигментни петна. беше отдавна , мисля към 60лв струва, но ефекта е страхотен, направо ти се сменя кожата

# 7
Здравейте,

Аз също страдах от много упорито акне и дълги години се борех с него. Пробвала съм какво ли не - Vichy, Avene,Nadixa, почти всяка козметика от аптеките съм опитала, даже и до антибиотици съм стигала. За съжаление, нищо нямаше дълготраен ефект. Посетила съм и няколко дерматолога, докато не попаднах на д-р Лиляна Маркова. Засега, да чукна на дърво, съм овладяла акнето и рядко ми излизат пъпки. Тя не изписва готови кремове, които могат да се купят в аптеката, а дава рецепта за крем, маска и тоник, които да се направят в аптека. В началото подходих много недоверчиво, но ефектът наистина е WOW! Кабинетът и се намира на бул. Фритьоф Нансен 15. На преглед взима 30лв.
Ако отидеш, няма да съжаляваш.

Също така, не е препоръчително да ходиш на козметик, защото той само ще разнесе инфекцията повече и ще стане по-лошо.

П.П. Извинявам се, ако съм се отклонила от темата.

# 8
Момичета, някой от вас ползвала ли е dr dennis gross alpha beta daily face peel?
Една приятелка ми даде  да пробам и останах очарована и сега се чудя дали да си поръчам  Flutter Само цената ме спира, но пък ефекта само от едно ползване е невероятен. Сякаш ми се избистри тена на лицето, а пъпчиците, които имах загоряха  Crazy очарована съм, но ми е интересно да чуя и мнения на други, които са го ползвали  Peace

# 9
Аз имам две предложения.
Първото е солариум - и друг път съм го споменавала тук, по принцип не съм почитател на солариума, но в минимални дози при проблемна кожа има лечебен ефект. Консултирай се с дерматолог по въпроса, повечето са запознати с прилагането на този метод.
Второто е храната. Опитай да избягваш сладко и пържено и въобще, в момента сезонът го позволява, отдай се на малко суровоядство. До началото на учебната година например.
Мисля, че е излишно да споменава и вярвам, че го практикуваш, но все пак - ежедневна грижа за кожата, най-вече добро почистване и много честа смяна на възглавниците (избягвай да си с една възглавница повече от 2-3 нощи). Понякога проблемът се дължи на някакви подобни дребни детайли, защото, замисли се, акнето е с бактериален причинител, ти се грижиш за кожата си, почистваш я, след което лягаш върху възглавницата, върху която си спала дни наред.

# 10
  • София
Мисля, че е излишно да споменава и вярвам, че го практикуваш, но все пак - ежедневна грижа за кожата, най-вече добро почистване и много честа смяна на възглавниците (избягвай да си с една възглавница повече от 2-3 нощи). Понякога проблемът се дължи на някакви подобни дребни детайли, защото, замисли се, акнето е с бактериален причинител, ти се грижиш за кожата си, почистваш я, след което лягаш върху възглавницата, върху която си спала дни наред.
Боже, колко истина има в думите ти!
Никога не бях се замисляла до сега! ooooh!
Благодаря-открадвам мисълта ти веднага!  bouquet bowuu

# 11
  • Варна
Точно така.Смяна на калъфката(изгладена задължително) по възможност всяка вечер.Косата!!!Много е важно да е чиста винаги.Ако трябва всеки ден я мий,да няма стилизанти по нея.Ползвай мицеларна вода за почистване,вместо агресивен гел и ензимна маска(вместо скраб).Кожата трябва да е много добре хидратирана.ФДТ-задължително некомедогенен.
Как така скинорени разни август месец?Много неадекватно лечение,което ще доведе до още проблеми.Аз не се наемам да препоръчвам конкретни продукти,но ти пожелавам от сърце да си намериш наистина добър дерматолог  Hug

Последна редакция: ср, 21 авг 2013, 03:10 от tyzarka

# 12
Аз също имах ужасно акне през пубертета, та чак до 27 г. Според мен мерки от сорта декоративна козметика, хранене с определени продукти и т.н. са пълна глупост или поне само с временен ефект.
Аз съвсем случайно попаднах на една козметичка, която ме изпрати на стафилококово изследване в Анаста - намира се в една уличка пряка на ул.Шипченски проход - срещу автогарата на Слатина. Самата лаборатория е много мижава, но лекарката си я биваше. Даде ми инжекции, които се слагат по определена схема - в началото по-често после се разреждат докато се стигне до 1 инжекция на месец. Лечението продължи около 1 г., но резултатите са видими още след първите 3-4 м.
От тогава пъпки не ми излизат, най-много някой комедон по брадата, но аз имам навика все да се подпирам, дори и с мръсни ръце.
независимо, че вече нямах пъпки, пораженията по лицето ми си бяха факт. Затова си направих билков пилинг. Имай предвид, че поне 1 седмица след него лицето ти е ужасно-стои на дебели кори от кожа, която по някое време започва да се лющи. Около 1 месец след пилинга излизат пъпки - лицето се чисти. По този начин се махнаха от лицето ми синкаво-червени петна, останали от акнето, заличават се и някои от не чак толкова дълбоките дупки.
Накрая се сещам да ти кажа и колко плащах - лечението в Анаста ми струваше по около 30 лв. на месец и през определен период - 2-3 месеца, изследване на кръв. Билковият пилинг, заедно с мазилата, които трябва да ползваш в рамките на 1-2 месеца след процедурата струваше точно 300 лв.
Надявам се да намериш решение на проблема си и на бала да бъдеш най-красивото момиче.

# 13
Здравейте! Simple Smile

1.Спри ФДТ!!!Няма да стане за 1-2 месеца,а за поне 3-4!
2.Мий лицето си поне 3 пъти на ден със скраб за лице и след това минавай с тоник против акне!
3.НЕ ГИ СТИСКАЙ!(освен,ако неискаш да имаш ями по лицето) проблемът си е твой-просто остават белзеи и тн..и аз имам акне,но не трябва да ги стискаш...+това да не си мислиш,че като носиш фдт пъпките не си личат?муахаха...грешиш...

# 14
 ooooh! Даже няма да коментирам.

Използвай фдт, но качествен. Не се притеснявай да взимаш тестери, за да пробваш по-скъпи продукти, защото хубавият фдт при проблемна кожа е важна инвестиция, но високата цена не дава гаранция, че ще пасне на твоята кожа. Оглеждай внимателно как реагира, понякога не усещаме, че точно даден продукт провокира кожни проблеми или не обръщаме внимание и продължаваме да го използваме. Все пак това че кожата ти страда, не означава, че и самочувствието ти трябва да страда. Ако уцелиш правилния за твоята кожа тон и го поставяш правилно, може да постигнеш хубави резултати.
Със съвет номер 2 освен да си пресушиш кожата и да си създадеш повече проблеми, не виждам какво друго можеш да постигнеш. Почистването е важно, но скраб ежедневно е безумие. За козметика за почистване и третиране е най-добре да се обърнеш към дерматолог.

Общи условия

Активация на акаунт