Акне - безнадеждно? :(

• 3 455
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
И аз знам, че не е хубаво да се мие лицето повече от два пъти на ден. Аз нямам акне, но ако си търкам по 3 пъти на ден лицето със скръб, сигурно и на мен ще започнат да ми излизат пъпки.
Пилингът е добро решение след като проблемът отшуми и е ред човек да се бори с белезите.
ФДТ със сигурност не е предизвикал акнето, но аз бих се опитала да се въздържа от използването му. Със сигурност една голяма част от вас не мислят като мен, но аз самата се чувствам по добре когато ми излезе пъпка без ФДТ - имам чувството, че ми минава по-бързо, а ФДТ замазва положението, но пак си личи, че човек има пъпка\пъпки.

# 16
Решението на проблемът ти е противозачатъчни. Поне си момиче. Като пробвала какво ли не, ще ти кажа  че само това има ефект.  Tired няма да усетиш как ще забравиш за всякакви кремчета и лосиончета.

# 17
Аз се отървах от кофти кожата с роакутан ( дано да е за винаги  Praynig Praynig Praynig Praynig) ,но стигнах до извода ,че колкото повече се мажеш с различни кремове,лосиони,спирт и всякакви боклуци става още по-зле.Така,че се опитай да намалиш до минимум мазилата,пробвай само с нещо почистващо,също така добре трябва да хидратираш кожата.Ограничи шоколада и млечните продукти.Също така слънцето е много вредно особено за проблемната кожа. Хубаво е да си направиш изследвания ,защото проблемът може да идва от вътре .. успех   Wink Wink

# 18
Хм...аз като имах акне поне по 3 пъти си миех лицето със скраб и  после тоник и за 2 месеца ВСИЧКО се изчисти...Разберете,че какъвто и фдт да сложите,той не позволява на кожата да диша,следователно се  запушват порите и се получават нови пъпки!Каква е тая глупост да не можеш да излезеш без фдт?Никой няма да ти се присмива,или да те гледа странно,защото не си нито 1-вата,нито единствената с акне...горе главата и да не ти пука..нз как изглеждаш,но ако имаш красиви очи,устни,коса и тн никой няма да обърне  внимание на кожата ти...

# 19
  • волно калдъръмче
Обикновено има непоносимост към някоя от съставките в козметиката, която се ползва.Скрабът и агресивните терапии са противопоказни за възпалена кожа. Бих препоръчала да се ходи редовно на козметик за почистване и дарсонвал. Може да се пие и бирена мая за пречистване на кръвта.

# 20
С отлични впечатления от продуктите на марката: http://www.marvi.bg/promopaket-svr-lysalpha-matirasht-krem-za-ko … 200-ml-12256.html  Peace Peace

# 21
  • Най-красивата страна
При мен помогна содата.Мия си лицето само със сода за хляб сутрин и вечер и се отървах от акнето.
Не ползвам никакви измиващи гелове и никакви маски за лице.
Белезите от пъпките мазах със сок от лимон.
Кожата ми е гладка и чиста.

# 22
Боже , веднага предписахте на момичето противозачатъчни !!!! И солариум - вие сериозно ли ?!!! Първо хормони не взимай без консултация с лекар , второ солариума е няма такава вреда няма даже да си губя времето да обяснявам колко е вреден , слънцето също ! Важното е да откриеш каква е причината за проблема и да я елиминираш ! Но не си прави експерименти със солариуми много те моля - само в бг разни чалгарки продължават да ходят да се пекат по тостери . В развитите страни хората придобиват тен по здравословен начин . Особено ако имаш пъпки и нарушена цялост на епидермиса да ходиш на солариум е просто безумно !!!!

# 23
  • София
Прави редовно маски със зелена глина, те изсмукват хубаво замърсяванията по кожата като вакуум - примерно на Cattier. Има на Клиник ФДТ за проблемна кожа със салицилова киселина, Acne Solutions. Дава добра покривност и има приятен пудрен завършек.

# 24
  • Бургас
Разбирам те напълно.Съветите от мен са:
1.Спри млечните продукти за известен период от време и виж как това ще ти повлия.Това означава и неща ,които ги съдържат(като млечен шоколад и др сладки).Напиши в гугъл акне-мляко и прочети всичко.

2.Това,което ще ти препоръчам е да използваш само натурална козметика.Има тема тук във форума!
Ето този тоник е вълшебен http://www.phytocode.bg/shop/red-out/pochistvasht-fluid-100-ml-detail.html Аз го нанасям вечер с памучен тампон по лицето.Използвам и почистващия гел на същата марка.
3.Ако искаш да използваш фдт ,аз бих ти препоръчала http://www.zoya.bg/LilyLolo.html

По нагоре са ти писали за изследвания в Анаста.Преди време при мен също кожата се изчисти след ваксините,които ми предписаха от там.Но това ,ако имаш стафилококова инфекция.

# 25
Борбата с акнето трябва да е комплексна - храна, хигиена, правилни козметични продукти.
За храната вече е обяснено - свеждане до минимум на млечни и сладки храни. Моля, не си прави сама пилинг или други процедури, ако имаш съществуващи възпаления и ранички.
Най-добре се консултирай с дерматолог, за да ти препоръча най-подходящата терапия за твоя случай. Не използвай Скинорен в момента - той прави кожата фоточувствителна и се появяват пигментни петна.
Ако желаеш разгледай публикацията в блога на това момиче и как то се е справило с проблема http://polinasofia.com/2015/06/update-na-tema-acne-i-za-dr-kaliasheva/

От сърце ти желая успех!

Последна редакция: ср, 09 сеп 2015, 14:14 от kabuki

Общи условия

Активация на акаунт