Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 22

• 48 346
  • 769
  •   1
Отговори
# 180

Писана, ми защо не си направиш един тест за бременност? Ако си 10 дена след ову би трябвало да ти отчете.
Около 10 дни,не съм я засичала този месец,та незнам със сигурност.Разбира се ще направя,но мисля да опитам да издържа още няколко дни  Laughing
Просто ми стана интересно дали би могло да е симптом по принцип  Hug

# 181
  • гр.София
Току що прочетох, че утрогестанът можел да предизвика малоформации. Вярно ли е или е градска легенда?
Къде го прочете това?Ако ти е изписан от лекар,не се чуди ,а почвай да го приемаш.Това е хормон,който не смятам,че може да ти навреди,а само да помогне за задържането на плода  Peace
Голям процент от бременните в даден момент са го приемали,включително и аз.

# 182
  • София
Partystar, ако наистина това е хранителният ти режим - не се притеснявай за нищо. Аз също съм от тези, които се хранят нормално и доколкото позволява пазарът - здравословно. И преди да забременея диети не съм пазила, хранила съм се по същия начин и килограмите ми бяха в норма. Сега съм +23 кг., като единственото положително е, че от три седмици съм ги запазила, не съм променяла междувременно хранителния си режим. И на мен лекарката ми се кара и то не за нещо друго, а защото се притесмява да не развия прееклампсия. Към този момент и кръвното и кръвнота захар са ми в норма. Ще му мислим след раждането за тези пусти кг. Явно си зависят и от отделния организъм, а не само от яденето.
Ами това е в общи линии. Хексе, и аз или ям по един грейпфрут със закуската, или го цедя на фреш. Освен това закуските ми не са кой знае колко разнообразни. Първия вариант е овесени ядки, накиснати само във вода, без захар, без мед, без нищо, тогава си позволявам по малко мляко в кафето и тогава ям или портокал, или фрейпфрут. Другия вариант за закуска ми е две бъркани яйца с малко сирене, половин домат (неовкусен), два сухара и фреш. За обяд и вечеря ям месо със зеленчуци (рядко ям риба) в различни варианти, може да е пържола със салата, може да е сготвено, задушено и т.н. Междинните хранения са ми или зеленчуци, или сурови ядки, или кисело мляко. Не ям картофи, ориз и т.н. Хората се хранят така, когато са на диета и свалят, а аз, при положение, че ми е нормалното хранене, се усвиних за отрицателно време.

# 183
Писана, знаеш ли сега какво се сетих - по време на ову при повечето жени, вкл и при мен, се наблюдава точно такова изтичане. Нарича се цервикална слуз. Да не би този месец да си с късна ову. Аз съм с ову на 15 ден, но макар и рядко ми се е случвало да имам такава късна овулация.

# 184
bebe dj,около датата на овулацията(засичана от предни месеци) ЦС беше точно с такава консистенция и цвят,после почти никакво течение и сега пак.То причини много може да има де,ама нали трябва да се филмирам Mr. Green

# 185
Аз ям плодове и зеленчуци, които повечето са от село от градината, т.е са много хубави, но и пия витамини, смятам, че щом така ми е казал АГ, трябва да спазвам.
Ро, и аз имам такова нещо още от началото на бременността, мисля, че това е течение, но все пак се консултирай с лекар, през бременността от хормоните се появява по-силно течение, аз съм постоянно мокра.
absolutpartystar, много гадно, че са ти се карали, това е много неприятно, ако не се тъпчеш излишно и със сладко, мисля, че не си виновна за кг-те, може би просто така ти реагира организма на бременността. Аз като бях в болница един лекар почна да ми се кара, защото съм 95 кг много гадно ми стана, но му казах, че не съм качила и 1 кг, тогава той омекна и вика, а добре, просто аз по принцип съм си пълничка доста. Ама все пак беше гадно.
Хаксе, то и ананаса е полезен и от него се отслабва, ама аз съм алергична нещо, а грейпфрут обожавам, но знам, че не е хубаво да се яде, като се пият някои лекарства, не знам точно кои, прави някакви реакции
Писана, не знам дали е симптом, аз например цял живот си имам такова и сега е по-силно, но не бях забелязала до 3-ти месец някъде, че е по-силно течението

# 186
Благодаря ви за подкрепата момичета!
Сега имам друг въпрос.Вчера като бях на преглед се оказа,че имам 4см. киста на единия яйчник,но щяло да мине и било нормално,защото пазило бебето. newsm78

Да не са имали предвид жълтото тяло? То храни бебето в началото, докато се развие плацентата.

Ами не!Показа ми жълтия мехур от където се храни и показа кистата на левия яйчник 4 см. и тя предпазвала бебето и щяла да се махне.Не ми предписа обаче нищо,нито фолиева киселина дори. newsm78Дали защото е много рано още?На своя глава как да си взема?!Исках да отида за 2-ро мнение и да се уговоря кой да ми води консултациите,но сега всичко е отпуска и чак началото на месеца.

# 187
  • гр.София
Щом ти е казала ,че ще се махне сама,не се притеснявай,все пак като ходиш на прегледи ще ти я следят.А фолиева киселина си взимаш задължително,даже при планувана бременност,и преди да забременееш се пие.Това е витамин,изключително важен за развитието на плода и спокойно можеш да си я купиш от аптеките,направи го възможно най-скоро.

# 188
  • London
Потвърждавам за фолиевата киселина, в началото е най важна  Peace

# 189
Фолиева киселина си купи, трябва дори и преди бременност е хубаво да се почне  Simple Smile

# 190
  • София
Аз като почнах с бебеправенето, ентусиазирано се заех да пия и ФК, обаче започнах да я забравям и пропускам, то 5 месеца докато стане... И като разбрах, че съм бременна, не съм чакала АГ да ми я предпише, направо си я почнах отново.

# 191
Момичета имате ли идея дали има значение дали съм в болнични или отпуска до 45 дни ще се отрази ли много болничния на майчинството

# 192
  • София
Питай в счетоводното, там има 3-4 мацки, дето си разбират от тези неща.

# 193
Крис, ако си в болнични със сигурност ще ти се намали майчинството, за отпуска не знам, за болничен за много време става дума нали?

# 194
Някой да препоръча клипчета или филмче с гимнастика за бременни?

Общи условия

Активация на акаунт