Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 22

• 48 308
  • 769
  •   1
Отговори
# 240
До някаква степен е нормална такава болка, мен също ме е боляло, е, не точно както ти го описваш. Единствено но шпа се препоръчва да се пие, магнезият е за по-големи срокове на бременността. Ако искаш, пий днес 3х1 но шпа, но утре - задължително на лекар, за да види как се развива бременността.

# 241
Болките в ранна бременност може да се дьлжат на прогестеронов дефицит.В такъв случай изписват утрогестан.

# 242
  • София
Да и аз сега бременна с момиче имах доста болки малко след закъснението, с момчето нямах такива,но сега да. Пиех но-шпа, е и други неща но не свързани с тези подобни,да не кажа същи болки като менструалните.

# 243
Аз също в началото пиех но-шпа за болките, но моите не бяха точно като менструални, такива бяха преди да разбера, че съм бременна, после бяха едни по-остри, но кратки.

# 244
момичета някоя от вас знае ли дали има курсове за бременни в Стара Загора?

# 245
  • Пловдив
Дами,според вас изследването на токоплазмоза добре ли е да се направи в случай ,че в къщи нямаме котка?

# 246
  • Варна
Дами,според вас изследването на токсоплазмоза добре ли е да се направи в случай ,че в къщи нямаме котка?

А защо трябва да го правиш? Задължително ли е?  Embarassed (забравила съм)
Ако е задължително, го направи. А токсоплазмоза може да се 'хване" и от да речем не добре измити салати.

# 247
Изследването за токсоплазмоза спада към задължителния пакет изследвания, които се пускат в началото, когато се запишеш на ЖК.

# 248
Няма такова нещо.  Wink

# 249
Това не е вярно, не от задължителните. Аз си направих по мое усмотрение, АГ-то каза като искам да си направя, но не се поема от касата, аз си направих, защото до скоро имах котки в къщи, а после отидоха на село и там пак си спях с тях до преди да забременея, но за успокоение може да се направи, защото наистина не се предава само от котките.

# 250
Кадровачка, не заблуждавай хората  Peace
Поема се от здравната каса това изследване, наред с кръвна група, хепатит, сифилис и не помня още какво. Пуснаха ми тези изследвания ПРЕЗ ЗК в 9-10 г.с., тогава се записах на ЖК. Явно теб са те излъгали, съжалявам за което.

# 251
  • София
Няма такова нещо,нито преди,нито сега от ЖК са ми пускали Токсоплазмоза. Може и да може да се пуска по касата, ще проверя,но в никакъв случай не спада към задължителния пакет по време на бременност.

ПП ето кога се поема: На бременните с повишен риск се осъществяват и допълнителни консултации и изследвания:изследване за токсоплазмоза – при жени със спонтанни аборти и мъртвораждания при първо посещение;

# 252
С две думи - поема се от касата. Това е и основната ми мисъл, а не както Кадровачка твърди, че не се поема от касата.

# 253
  • Пловдив
Пуснах една токсоплазмоза за всеки случай- да съм спокойна Peace
Правилно разбирам ,че резултата е отрицателен нали?
Стойност 0.40 (-) oтр.   
таблица - sco   <0.8(-) отр; 0.8- 1.0, сива зона; >1.0 (+) пол.

# 254
  • Варна
Пуснах една токсоплазмоза за всеки случай- да съм спокойна Peace
Правилно разбирам ,че резултата е отрицателен нали?
Стойност 0.40 (-) oтр.   
таблица - sco   <0.8(-) отр; 0.8- 1.0, сива зона; >1.0 (+) пол.

Да, отрицателен е.

Общи условия

Активация на акаунт