Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 22

• 48 307
  • 769
  •   1
Отговори
# 255
  • София
То и кръвната група се поема,но не винаги я пускат.

armira ама това IgG или IgM?

IgG + IgM - има изграден имунитет
IgG + IgM + има инфекция
IgG - IgM- няма имунитет, няма и инфекция, някои лекари водят такива бременни като рискови (което е пресилено)

# 256
Пуснах една токсоплазмоза за всеки случай- да съм спокойна Peace
Правилно разбирам ,че резултата е отрицателен нали?
Стойност 0.40 (-) oтр.   
таблица - sco   <0.8(-) отр; 0.8- 1.0, сива зона; >1.0 (+) пол.
Отрицателно е, не се притеснявай.
През първата бременност си пусках 3 пъти, въпреки, че ми бяха все отрицателни , защото нямах имунитет.
Сега пак мисля да си пусна 1-2 пъти.

# 257
  • Пловдив
Благодаря ви момичета! Супер сте! Отдъхнах си Party
Сега си чакам и резултата от желязото Peace

# 258
Да попитам тук - последните ми резултати от урината излязоха с левкоцити, епителни клетки, бактерии.

Днес си пуснах нормална и стерилна урина. Сега в нормалната урина няма левкоцити, но пише епителни клетки и бактерии. Резултатите от стерилната урина още не са излезли, но предполагам че е замърсена (вече за 5ти път давам стерилна урина спазвайки абсолютно всички правила и винаги излиза замърсена проба  ooooh! ooooh!). И се чудя сега възможно ли е наличие на бактерии, а да няма увеличение на левкоцитите? В сряда съм при лекарката по ЖК и тогава ще излезе и стерилната урина, ако изобщо излезе, но ме притеснява че нямам много време ако има бактерии и се налага да се лекуват. Ще раждам нормално.

# 259
"Стерилната урина" е по-достоверно изследване от "обикновената урина". Може, независимо, че не се виждат левкоцити в обикновената, от микробиологичното изследване на стерилната урина да излезе, че имаш бактерии, които трябва да се лекуват.

# 260
  • София
А в Урина Седимент до 8 левкоцита е ок.

# 261
Malina, а защо я пускаш тази урина. Защото са ти дали направление за изследване, ей така - профилактично или защото имаш конкретен проблем.

На мен ми дават за напр за изсл на урина, но аз не изследвам. Това са отживелици, не искам да обидя никой, бабите умират да дават урина.  Peace

Ако има конкретен проблем, има и много по-миродавни кръвни изследвания.

# 262
  • Пловдив
Момичета,това са ми резултатите от желязото,да разбирам ли,че е време да започвам да го пия?
Желязо (IRON)   10.4   umol/l   м. 12.5 - 26.7; ж. 10.7 - 23.4

# 263
Момичета,това са ми резултатите от желязото,да разбирам ли,че е време да започвам да го пия?
Желязо (IRON)   10.4   umol/l   м. 12.5 - 26.7; ж. 10.7 - 23.4

Ти си малко под долна граница за жените. А колко ти е хемоглобинът? По-скоро опитай за начало да го компенсираш чрез диета. Потърси кои храни са богати на желязо и наблегни на тях. Приемаш ли и фолиева киселина - тя спомага за усвояване на желязото.

# 264

На мен ми дават за напр за изсл на урина, но аз не изследвам. Това са отживелици, не искам да обидя никой, бабите умират да дават урина.  Peace

Я сподели кои са тези "миродавни" кръвни изследвания, които са заменили изследванията на урина, та да не сме като бабичките и ние.

# 265
"Стерилната урина" е по-достоверно изследване от "обикновената урина". Може, независимо, че не се виждат левкоцити в обикновената, от микробиологичното изследване на стерилната урина да излезе, че имаш бактерии, които трябва да се лекуват.

Мерси, то проблема ми е, че все излиза замърсена проба при стерилната, която вече нямам грам идея как по-добре да давам  Crazy

Malina, а защо я пускаш тази урина. Защото са ти дали направление за изследване, ей така - профилактично или защото имаш конкретен проблем.

На мен ми дават за напр за изсл на урина, но аз не изследвам. Това са отживелици, не искам да обидя никой, бабите умират да дават урина.  Peace

ooooh! ooooh! Това даже не искам да коментирам... А колко хора си плащат изследванията, докато ти ги хабиш напразно. Защо изобщо ходиш на лекар?!?

# 266
Момичета,  в коя седмица е най-добре да се направи втората ФМ ?

# 267
# 268
Malina, ако направлението не е използвано, парите си остават в лимита на лекаря - т.е. не са "изхабени".

Алексче, зависи от проблема, който се опитваш да откриеш.

Втора ФМ - наистина 20-22, 23 г.с.

# 269
Алексче, зависи от проблема, който се опитваш да откриеш.

По-конкретно все пак?

Общи условия

Активация на акаунт