Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 22

• 48 292
  • 769
  •   1
Отговори
# 270
Алексче, след като не задаваш конкретен въпрос, не очаквай да получиш конкретен отговор.  Heart Eyes

# 271
Напротив, съвсем конкретен въпрос ти зададох, но явно няма какво да отговориш.

# 272
С две думи - поема се от касата. Това е и основната ми мисъл, а не както Кадровачка твърди, че не се поема от касата.
Аз друг не познавам, на който да го е поемала касата, в текущата ми тема всички си платиха и на никой не е поемано от касата, това преди месеци сме го разисквали, на мен ми казаха и от лабораторията и Аг, че не се поема от касата. Ако наистина има единични случаи по-рискови не знам, не споря.

# 273
Кадровачката, едно изследване или се заплаща от ЗК или не се заплаща. Няма средно положение, в което на една част от пациентите да се поеме, а на друга - не. Когато има такъв дебат е безмислено да разтягаме локуми. Лесно се проверява в интернет, има списък на лабораторните изследвания, които се заплащат от касата.

Жалко, че има некоректни и некомпетентни лекари, които заблуждават или държат в невидение пациентите си и не им назначават адекватните изследвания.
По същата логика - назначават изследване на урина, било тя и стерилна (това за авторитет го назначават), защото е по-евтино от един кръвен показател, който е значително по-надежден.

# 274
поразрових се http://beberoni.blogspot.com/2008/09/blog-post.html не пише токсоплазмоза да се поема от здравна каса, Бебе дж, ако ти си намерила такова нещо черно на бяло, моля дай линк
НАМЕРИХ ЩЕ ДАМ ЛИНК НА ПЪРВА СТРАНИЦА ПИШЕ ВСИЧКО
изследване за токсоплазмоза – при жени със спонтанни аборти и мъртвораждания при първо посещение; ТОВА Е В ГРАФА На бременните с повишен риск се осъществяват и допълнителни консултации и изследвания, Т.Е КАКТО КАЗАХ И В ПРЕДИШНИЯ ПОСТ ПРИ НЯКОИ СЛУЧАИ, АЗ НЕ ПОЗНАВАМ ТАКИВА, НО СЕ ПОЕМА САМО ПРИ БРЕМЕННИ С ПОВИШЕН РИСК, ЖЕНИ СЪС СПОННАННИ АБОРТИ И МЪРТВОРАЖДАНИЯ
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=19360.0;all

Последна редакция: пн, 26 авг 2013, 17:20 от kadrova4kata

# 275
  • София
bebe dj кой лекар ти ги е наговорил тези неща за изследването на урина? Това са пълни глупости,че е безмислено,остаряло и от сорта. Naughty Да не е онзи компетентен лекар,който ти е предписал витамините за бременни Wink/къде на шега,къде не ти задавам този риторичен въпрос/

Не ме разбирай погрешно,ако искаш изследвай каквото и да е,ако искаш нищо не изследвай, но такива коментари от не медицинско лице..по повод защо еди коя си е пуснала изследване на урина..бабите били изследвали урина...тя не е писала да я питат това, а за коментар към резултата й. Peace а пък и медицинско лице да си,няма как да й знаеш здравния статус и защо се е наложило това при нея. Hug

kadrova4kata аз точно това писах по-горе,кога минава по касата.

Последна редакция: пн, 26 авг 2013, 17:29 от magnet_for_happiness

# 276
Ей заради това, щото много знаете, като отидете на лекар, ще се сдобиете в най-добрия случай с направление за стерилна урина. И ще плюете как ви карат всичко да си плащате, ама то като човек се опитва да ви каже - рипате като ущипани девойки.

Магнет, ако знаеш откъде е информацията ми, щеше да те хване срам как звучат постовете ти.

# 277
bebe dj, хайде спри се вече, защото спамиш, освен че се излагаш.

# 278
  • гр.София
Искам да попитам,на какво може да се дължи поддуването и втвърдяването,само на едната страна на корема,без да има болка ..??? newsm78 Може ли да става,ако бебето се измести само в тази страна например или???

Последна редакция: пн, 26 авг 2013, 18:30 от mariq13

# 279
  • София

Магнет, ако знаеш откъде е информацията ми, щеше да те хване срам как звучат постовете ти.
Аууу,я да узнаем откъде идва информацията ти, да видим кой ще го хване срам! И интересно дали информатора знае как си развяваш коня по форуми с уж информация от него кой знае как пречупена през твоята призма.

# 280
magnet_for_happiness, да видях, че си писала, ама и аз да намеря и доказателства, че нали не ни вярват и ни изкарват балами, че докторите ни лъжат  Hug Hug
Мария, ти в коя седмица си, по принцип е възможно да е бебчето, но си мисля, че трябва да си в по-голяма седмица, на мен не ми се е случвало, а иначе втвърдяването звучи като контракция, няма как да ти отговоря точно, надявам се, всичко да е наред  Hug

# 281

Аууу,я да узнаем откъде идва информацията ти, да видим кой ще го хване срам! И интересно дали информатора знае как си развяваш коня по форуми с уж информация от него кой знае как пречупена през твоята призма.

А ти научи ли си урока за тромбофилиите!  Wink

http://www.nhif.bg/c/document_library/get_file?p_l_id=58538& … name=DLFE-938.doc

Хубава вечер!

Последна редакция: пн, 26 авг 2013, 19:08 от bebe dj

# 282
Ей заради това, щото много знаете, като отидете на лекар, ще се сдобиете в най-добрия случай с направление за стерилна урина. И ще плюете как ви карат всичко да си плащате, ама то като човек се опитва да ви каже - рипате като ущипани девойки.

А защо ходиш на лекар изобщо като само бабите ходят на лекар? Проблеми ли имаш?
Все пак може да се роди навсякъде, включително и на полето. В болница ще трябва да плащаш  Peace

# 283
  • гр.София
Мария, ти в коя седмица си, по принцип е възможно да е бебчето, но си мисля, че трябва да си в по-голяма седмица, на мен не ми се е случвало, а иначе втвърдяването звучи като контракция, няма как да ти отговоря точно, надявам се, всичко да е наред  Hug
В 21 сед.съм.Аз имах леки контракции,преди 3-4 сед.,заради които пия диаспорал и знам какво е усещането.За това ми е странно на какво може да се дължи това,защото когато се случва корема ми се изкривява на една страна,а другата си е мека?????Знам ли и аз...

# 284
  • София

А ти научи ли си урока за тромбофилиите!  Wink

http://www.nhif.bg/c/document_library/get_file?p_l_id=58538& … name=DLFE-938.doc

Хубава вечер!
Ей благодаря ти,искрено ме разсмиваш Laughing
Ти имаш да учиш този урок  и не само него. Яко се излагаш Laughing

Общи условия

Активация на акаунт