Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 22

• 48 274
  • 769
  •   1
Отговори
# 285
 ooooh! Офф, айде стига сте се джафкали в темата - тук е за въпроси и отговори, а не някои хора да се правят на по-големи специалисти от другите.
Мария13, на мен ми става така, защото беба се мести и предизвиква контракция. лекарят каза, че е нормално. Аз си я усещам, като се върти, знам й частите на тялото, но ти си в по-малка седмица, затова го усещаш като дърпане на една страна, без да може да напипаш бебо.  Wink

# 286
  • На брега на морето
Мария, ти в коя седмица си, по принцип е възможно да е бебчето, но си мисля, че трябва да си в по-голяма седмица, на мен не ми се е случвало, а иначе втвърдяването звучи като контракция, няма как да ти отговоря точно, надявам се, всичко да е наред  Hug
В 21 сед.съм.Аз имах леки контракции,преди 3-4 сед.,заради които пия диаспорал и знам какво е усещането.За това ми е странно на какво може да се дължи това,защото когато се случва корема ми се изкривява на една страна,а другата си е мека?????Знам ли и аз...

Контракции са. Говори с АГ-то ти. Предполагам ще ти изпише магнезий.

# 287
Момичета, мога ли да открия някъде какви са нормите на резултатите от БХС?
Никъде не мога да открия какви трябва да са нормалните стойности на изследваните компоненти.

# 288
  • Варна
Момичета, мога ли да открия някъде какви са нормите на резултатите от БХС?
Никъде не мога да открия какви трябва да са нормалните стойности на изследваните компоненти.

За резултатите от серума ли питаш? Защото оценката се прави въз основа на всички фактори - кръвна проба, възраст + ултразвукови показатели, които имат най-голяма тежест.

# 289
За кръвните, ултразвука показа идеални показатели, възрастта -30. Още не съм ги взела, по телефона ми казаха, че най- отдолу на листа пишело- нисък риск, обаче има още един куп неща.

# 290
  • Варна
За кръвните, ултразвука показа идеални показатели, възрастта -30. Още не съм ги взела, по телефона ми казаха, че най- отдолу на листа пишело- нисък риск, обаче има още един куп неща.

PAPP-A (плацентарен протеин) [866-7499]
Free - bCG (бета-хорионгонадотропин) [13.2-92]
NT (нухална транслусенция) =<3

Това са.

# 291
PAPP-A  ми е 1.48.
Free - bCG - 34.50.
Може да не  е съвсем точно, защото ми диктуваха по телефона.
NT (нухална транслусенция) ми беше доста под 3 , това от УЗ ми го казаха.
Общия риск ми е 1: 10 000, ама само този показател разбирам , а не знам дали е достатъчно , за да съм спокойна.

# 292
  • Варна
PAPP-A  ми е 1.48.
Free - bCG - 34.50.
Може да не  е съвсем точно, защото ми диктуваха по телефона.

Тези референтни стойности, които съм дала са на Националната Генетична Лаборатория. Ако твоите са правени другаде, може и да са различни.

# 293
Моите са в Германо- българската лаборатория в Пловдив.

# 294
  • Варна
 Hug Я си изчакай черно на бяло нещата, че така може да се вкараш във филм.

# 295
На мен ми звучат добре резултатите, особено това 1 към 10 000. В текущата ми тема имаше момичета с трицифрени числа.

# 296
Уж бях спокойна, защото на УЗ лекаря ми каза, че 1000% убеден, че всичко е наред.
С първото дете съм си правила БХС, не ми е за сефте.
И въпреки това като чух тези цифри, които нищо не ми говорят започнах да ровя из ИНтернет.
Освен като си ги взема, ще се обадя на доктора, дето ще е работа.
Все пак ви благодаря.

# 297
  • София

PAPP-A (плацентарен протеин) [866-7499]
Free - bCG (бета-хорионгонадотропин) [13.2-92]

NT (нухална транслусенция) =<3

Това са.
Да, но са стари, вече не са такива, т.е даже няма посочени референтни и се измерват в други единици тези два показателя. Това нали в Националната Генетична. Сега резултата и на двата показателя се изписва  част от медианата (Mo)

Последна редакция: вт, 27 авг 2013, 16:27 от magnet_for_happiness

# 298
Ултразвук и видеозон едно и също ли е? И ако не, каква е разликата?
Преди да те боцнат за БХС трябва ли да минеш през УЗ? Аз сега на 03.09. имам час за БХС, но май няма да минавам на преглед преди това  Thinking

# 299
Ултразвук и видеозон едно и също ли е? И ако не, каква е разликата?

Едно и също е. Simple Smile Всъщност "видеозон" е побългарено наименование на модел eхографски апарати на "Сименс" - "Vidoson".

Общи условия

Активация на акаунт