Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 22

• 48 209
  • 769
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Аз не съм ходила и на първата, моят лекар не споменава нищо, а от форума научих за тези неща, но после разбрах, че той в Търново прави точно ФМ и на всеки преглед гледа подробно тези неща, по което разбрах, че той ми прави мини ФМ всеки път.
По принцип са три периода за ФМ, и аз не съм ходила на първата, ранната, която е около 12-та седмица, защото и аз не знаех.

# 451
Днес бях на преглед, носих си и изследванията, но лекарката не ги погледна, а ги гледаше момичето, което стои на компютъра (не знам каква се води) и видя само хемоглобина , че ми е 114. Лекарката като чу това ми каза да пия малтофер. Да обаче, аз сега се сетих, че на мене желязото ми е извън нормата.. а тя май не ги видя тези неща  Rolling Eyes Имам и други неща, извън или под норма.... пак ще ги постна , за да си кажете и вие мнението. Също така ме притесняват и тези неща в урината , а чак сега се замислих, че тя май нищо не гледа.

Хемоглобин - 114
RBC (еритроцити - бр.)   3.68   x10^12/L   M(4.6 - 6.2) Ж(4.0 -5.5)
Hct (хематокрит)   0.35   L/L   0.35 - 0.55
MCHC (ср. Hgb конц. в еритр.)   326   g/ L   330 - 350
Желязо (Fe)   34.17   mkmol/l   М(12.5-32.2) Ж(10.7-32.2) 
Урина - Седимент   плоски епителни клетки      4-5 Левк., 2 Еритр.

# 452
  • София
Пусни стерилна урина. Левкоцити, еритроцити и седимент има обикновено при наличие на уро инфекция.

# 453
Какво е това стерилна урина? Аз си взех контейнерче от аптеката и първата урина. Не знам дали има значение , че бяха минали 2 часа и половина докато я занесох.

# 454
  • София
Точно това се прави, с първата сутрешна урина, като първо си правиш тоалет без сапуни и химии, само с вода, пишкаш малко навън и след това в контейнерчето. Не би трябвало да имат значение двата часа.

# 455
Аз пък доколкото знам има значение времето.
Когато се е налагало да давам стерилна урина , от лабораторията са ми казвали максимум до 30 мин. да съм я занесла.

# 456
  • София
Има значение времето, разбира се. Особено ако е топло! Всичко може да поникне в урината при висока външна температура за два часа.  И аз знам, че се носи до половин час.

Обяснили са ти как да вземеш проба за изследването, като я занесеш в лабораторията, кажи, че искаш изследване на "стерилна урина". То става за 2-3 дни в зависимост от това има ли или няма растеж.

# 457
Аа ясно, така ще направя тогава. Тази проба стана готова за няколко часа с кръвните изследвания.

А какво значи "плоски епителни клетки и 4-5 Левк., 2 Еритр."?

# 458
  • Пловдив
Момичета,какво е подходящо за бременни при болки в гърлото? Имам Биопарокс - добре ли е?

# 459
Биопарокса става със сигурност. Той е локален антибиотик, аз съм го ползвала няколко пъти първата бременност.

# 460
  • Шумен
На мен като ми обясняваха как да дам стерилна урина ми обясниха, че трябва да си направя тоалет с топла вода и сапун понеже първото ми изследване беше ужасно, а после като пуснах стерилна ми беше супер пробата и я занесох след около 1ч.

# 461
  • София
Еми явно навсякъде казват различни неща за тази стерилна урина. На мен не са ми определяли време, в което да я занеса, както и ми казаха да не се мия със сапун.
И да се похваля, записах си час за 3-та ФМ за утре. Дано всичко е наред.

# 462
  • София
А какво значи "плоски епителни клетки и 4-5 Левк., 2 Еритр."?

Наличието на плоски клетки в урината е белег за недостатъчно чиста проба. Обикновено се повтаря изследването.

Обикновено в урината няма кръвни телца (левкоцити и еритроцити), наличието им показва уроинфекция или бъбречно заболяване.

# 463
  • Варна
Единични левкоцити и еритроцити са абсолютно допустими, би трябвало да са описани в референтните стойности. Стерилната урина не показва ли наличието на бактерии, в резултатите на -True Blue- такива не виждам? За желязото - при желязо над нормата не мисля, че трябва да приемаш МАлофер или какъвто и да е желязосъдържащ препарат. Обади се на лекарката си.

# 464
  • София
За мен трябва да пусне стерилна урина, или поне да повтори изследването на нормалната урина. Бактерии може да има и при чиста нормална урина. А при бременност бактерии в урината не са за подценяване. Аз давам съвет, базиран на опита ми, тя може да прецени дали да се вслуша в него  Peace

Общи условия

Активация на акаунт