Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 22

• 48 206
  • 769
  •   1
Отговори
# 480
Евдокия Маркова в Полимед. Тя ми е и на ЖК и на ФМ. Бях се записала на друго място за ФМ, но тя разбра и се ядоса и ме накара да отменя часа на другото място, с мотивите, че нейния апарат бил много модерен и че тя била по-добра от Райчева, при която се бях записала. Иначе не мога да си изкривя душата мисля, че много добре ме прегледа, защото близо 40мин измерва бебето и някой части по 5 пъти ги измери, докато се обеди в размерите им. Все пак не съм лекар, но през цялото време ми обясняваше спокойно кое какво и мисля, че си свърши добре работата.

# 481
Моята 2-ра ФМ беше в 20+1 г.с. Щеше и седмица-две по-късно да е, но бебето от самото начало се развива 2 седмици по-бързо.

# 482
  • Пловдив
Евдокия Маркова в Полимед. Тя ми е и на ЖК и на ФМ. Бях се записала на друго място за ФМ, но тя разбра и се ядоса и ме накара да отменя часа на другото място, с мотивите, че нейния апарат бил много модерен и че тя била по-добра от Райчева, при която се бях записала. Иначе не мога да си изкривя душата мисля, че много добре ме прегледа, защото близо 40мин измерва бебето и някой части по 5 пъти ги измери, докато се обеди в размерите им. Все пак не съм лекар, но през цялото време ми обясняваше спокойно кое какво и мисля, че си свърши добре работата.
Сериозно ли? Crazy Аз мисля ,че парите който си ги даваш са си твой и никой не е редно да ти каза къде да си ги даваш Naughty Че и да се ядосва.. Crazy

# 483
Само дето феталната морфология не я прави апаратът, а лекарят зад апарата. Срамота е да живеете в София, най-добрите специалисти в България да са ви под носа и да се оставяте някакви самозвани печалбари да ви заповядват къде да се преглеждате.

# 484
  • Пловдив
Аз записах всички важни изследвания в София- моите дружки ми се чудят на акъла- но за мен това е правилният начин Peace Искам да знам ,че каквото зависи от мен- съм дала и направила най-доброто Peace

# 485
Алекс да ти кажа не ме е срам! Доверила съм се на докторката си, защото с времето ми е спечелила доверието. В момента, в който изпитам съмнение търся алтернатива, както в случая. Ако ми кажеш, че всички решения, които си взимала в живота си са се оказали правилни, ще те поздравя, но ако и ти не винаги си имала вярна преценка, нямаш право да ме съдиш!

# 486
Никой не може предварително да знае, да решението, което взима е правилно или не. Това се разбира в последствие, когато видиш резултата. Всички се стараем да правим най- доброто за децата, но докато не видиш резултата винаги има доза съмнение.

# 487
Цветелина, никой не те съди, вместо да ми скачаш, замисли се малко каква специалистка е лекарка, която не знае в коя седмица се прави фетална морфология! Всъщност, ако искаш се замисляй, в крайна сметка за твоята бременност става въпрос, не за моята.

# 488
Забелязала съм, че има хора, които споделят нещото, което ги тревожи. Останалите мислят, и то съвсем правилно, че щом някой споделя с тях проблем, значи има нужда от съвет/решение. И като им го дадеш, а то не отговаря на техните очаквания, започват да подскачат.

Ми не питайте бе хора, като не ви изнася да чуете истината!

Никой не прави ФМ в 17 седмица, ама щом момичето си е решило - да върви.

# 489
  • София !
Цветелина, никой не те съди, вместо да ми скачаш, замисли се малко каква специалистка е лекарка, която не знае в коя седмица се прави фетална морфология! Всъщност, ако искаш се замисляй, в крайна сметка за твоята бременност става въпрос, не за моята.

Съгласна съм !!

Ох , не бях влизала в темата от дни , ама все време няма , все сядам за по - малко . Както и да е де ...
Искам да честитя - Алексче да ви е жива и здрава дъщеричката Hug Hug

# 490
не мога да коментирам темата по същество, но тази  Маркова е най-грубатата и цинична лекарка, при която съм ходила!
Бях на профилактичен преглед с направление и през цялото време ми обясняваше колко малко им плащали за скъпоценните прегледи; как по норма прегледът трае 20 мин затова да не съм разпитвала много че толкова внимание не е предвидено от касата; заяви ми с укорителен тон да се радвам че съм "тясна", защото като родя 2 деца щели да ми казват че съм твърде отпусната. Речникът й беше доста по-циничен. Още като си записах часа за нея знаех че нещо не е ОК с тази лекарка, защото имаше свободен час само за нея, но реших да рискувам. Е, повече такива експерименти не съм правила.

# 491
Здравейте,
Малко тъп въпрос може би, но какво трябва една бъдеща майка да закупи преди раждането на детето, което ще е зимата? Има толкова много стока за бебета, че ми е пълен хаос. Ясни са ми следните:
1. Кошара с място за повиване.
2. Бодита с дълъг ръкав, ританки (тези, които са само долнище не пречат ли на пъпчето на бебето преди да е паднало, заради самия ластик?), чорапки, ръкавички, шапка, блузки върху бодито..
3. Космонавтче.
4. Одеалце, матрак за кошарата.
5. Пелина за повиване (макар че ми казаха, че щом е зимно може и с одеалцето да го повия, за да е по-топло, понеже пелините за повиване ги гледахме, че са много тънки.
6. Комплект за изписване.
7. Шишета с биберони за смяна - колко шишета?
8. Лигавници.
9. Ножичка за нокти.
10. Козметика за бебето - лосиони олио за тяло, шампоан, клечки за почистване на нос, уши..., кремче... Какво друго, друго, друго.. Нещо позабравям май...
11. Памперси.
12. Помпа за кърма.
13. Кое е за колики?

Количката не съм я споменала, защото тя е последна грижа, мисля. В началото няма къде да го изкарвам дребосъка посред зима, на разходки.

Нещо, което пропускам? Правя списък, за да взимам лека-полека нещата, че не мога в последния момент. Нямам възможност на куп да ги купя.

# 492
  • София
Здравейте,
Малко тъп въпрос може би, но какво трябва една бъдеща майка да закупи преди раждането на детето, което ще е зимата? Има толкова много стока за бебета, че ми е пълен хаос. Ясни са ми следните:
1. Кошара с място за повиване.
2. Бодита с дълъг ръкав, ританки (тези, които са само долнище не пречат ли на пъпчето на бебето преди да е паднало, заради самия ластик?), чорапки, ръкавички, шапка, блузки върху бодито..
3. Космонавтче.
4. Одеалце, матрак за кошарата.
5. Пелина за повиване (макар че ми казаха, че щом е зимно може и с одеалцето да го повия, за да е по-топло, понеже пелините за повиване ги гледахме, че са много тънки.
6. Комплект за изписване.
7. Шишета с биберони за смяна - колко шишета?
8. Лигавници.
9. Ножичка за нокти.
10. Козметика за бебето - лосиони олио за тяло, шампоан, клечки за почистване на нос, уши..., кремче... Какво друго, друго, друго.. Нещо позабравям май...
11. Памперси.
12. Помпа за кърма.
13. Кое е за колики?

Количката не съм я споменала, защото тя е последна грижа, мисля. В началото няма къде да го изкарвам дребосъка посред зима, на разходки.

Нещо, което пропускам? Правя списък, за да взимам лека-полека нещата, че не мога в последния момент. Нямам възможност на куп да ги купя.
Има много списъци, че и под бройка са написали нещата. Някои неща е възможно да са ти излишни и ти да прецениш според себе си и бебето дали да ги купуваш. От списъка ти можеш да изчакаш с помпата или да вземеш назаем. Ако кърмиш на гърда или нямаш кърма, няма да ти е необходима. Бих добавила бодита с дълъг ръкав и крачол, както и спално бельо, корито... С шишетата също можеш да изчакаш, ако кърмиш, ще ти трябват 2, ако си на АМ - 4, примерно. За колики има капки, можеш да се поинтересуваш в аптеката или да питаш Гуугъл. Като родя, живот и здраве, след 2 месеца, ще ти кажа от опит какво ми е било нужно и какво не толкова  Peace

# 493
  • София
Айде и аз тука с въпросите, че много чета... Вчера бях на частен преглед, огледаха хубаво бебето, мозък, бъбреци, черен и бял дроб и т.н. Доки каза, че е в перфектно здравословно състояние и да не се притеснявам за нищо. Обаче спомена, че плацентата е 3-та степен, което означавало, че ще родя по-рано, според нея 7-10 дни преди термин. Само че аз още не съм влязла в 8-мия, а прочетох, че това е последната степен на зрялост и по принцип е нормално да се прояви около 37 седмица. Така че в момента съм в тиха истерия и ви моля ако знаете нещо по въпроса да споделите.

# 494
Oт няколко дни кръвното ми е ужасно ниско - 100/60 , 100/50 ... зле ми е и само лежа.. пробвах с айрян и сол, но не помага. Вие как се справяте/справяхте с този проблем? Какво се прави?  Tired

Bimba-Timba, виждам, че сме в една седмица почти. И аз съм много боса от към това какво трябва да е подготвеено за бебето, нио за сега не го мисля.. ако намериш такава тема, моля те да споделиш   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт