Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 22

• 48 202
  • 769
  •   1
Отговори
# 495
Аз имах януарско бебе и ще ти споделя на мен лично кое ми беше нужно и кое не.

1. Кошара с място за повиване. - не е задължително да има място за повиване. Нашата имаше, но на мен ми беше неудобно, затова го демонтирах и си повивах бебето на дивана.
2. Бодита с дълъг ръкав, ританки (тези, които са само долнище не пречат ли на пъпчето на бебето преди да е паднало, заради самия ластик?), чорапки, ръкавички, шапка, блузки върху бодито.. - нищо не пречи на пъпчето, памперса е върху него, ръкавички бях купила, но не ги сложих нито веднъж.
3. Космонавтче. - не ти трябва първите 1-2 месеца, трудно се облича на новородено. Аз го завивах с одеално като излизахме.
4. Одеалце, матрак за кошарата.- задължително
5. Пелина за повиване (макар че ми казаха, че щом е зимно може и с одеалцето да го повия, за да е по-топло, понеже пелините за повиване ги гледахме, че са много тънки. - тънка пелена аз ползвах, защото вкъщи беше топло и го намятах с нея като спи
6. Комплект за изписване.
7. Шишета с биберони за смяна - колко шишета? - зависи дали кърмиш, купи 1-2 за родилното, за всеки случай
8. Лигавници. - бива да имаш, но задължително с найлон или гумирано от долния край
9. Ножичка за нокти. - да
10. Козметика за бебето - лосиони олио за тяло, шампоан, клечки за почистване на нос, уши..., кремче... Какво друго, друго, друго.. Нещо позабравям май... -да
11. Памперси.
12. Помпа за кърма. - аз си бях купила на Бертони за 25 лв, модел като на Авент и добре, че я носих в родилното, кърмата ми тръгна на 1 ден, въпреки секциото. После, ако ти е нужна купи си на Авент, качествени са. Аз счупих 2 на Бертони за 1 месец, после тази на Авент я ползвах 5 месеца и още е здрава.
13. Кое е за колики? - на моя син нищо не помагаше

[/quote]

# 496
  • На брега на морето
Здравейте,
Малко тъп въпрос може би, но какво трябва една бъдеща майка да закупи преди раждането на детето, което ще е зимата? Има толкова много стока за бебета, че ми е пълен хаос. Ясни са ми следните:
1. Кошара с място за повиване. Повивалник аз така и не купих, проблем не съм имала никакъв, дори у една приятелка ми се наложи да сменя пелената на дъщеря ми, оказа се адски неудобно. Кошара е задължителна.
2. Бодита с дълъг ръкав, ританки (тези, които са само долнище не пречат ли на пъпчето на бебето преди да е паднало, заради самия ластик?), чорапки, ръкавички, шапка, блузки върху бодито..  Бодита - да, блузки, чорапи също. Ританките са ок, няма проблем с пъпа. Но по мое мнение много по-удобни са гащеризоните. Кръстчетата им не са голи, за мен това беше и все още е много важно. Ръкавици категорично не, наслушах се на кофти истории по техен адрес. Имах 2 чифта, стоят си неизползвани. Може и някое боди с къс ръкав да вземеш, не се знае колко ще е студено.
3. Космонавтче. Нужно е за разходки, да. Така популярните напоследък космонавти в 2 части не са удобни. Аз имам страхотен такъв, ами супер бавно се облича.
4. Одеалце, матрак за кошарата. За матрак ти препоръчвам да инвестираш в малко по-скъп. Одеалца ще ти трябват няколко. Аз има 4-5 поларени, много често й ги сменях. Стават и да слагаш бебето върху тях на диван да речем. Може също и чувал за спане да си вземеш. Много са удобни.
5. Пелина за повиване (макар че ми казаха, че щом е зимно може и с одеалцето да го повия, за да е по-топло, понеже пелините за повиване ги гледахме, че са много тънки. Аз не съм повивала в пелена, едната й баба на няколко пъти я пови в по-дебело одеало. Но си купих комплект пелени(2 бархет, 2 тензух) за да постилам докато я преобувам. Иначе имам 2 пелени, много красиви, пролетта ги използвах за завиване, когато заспи в количката.
6. Комплект за изписване. Не е нужно да се дават луди пари за него. На мен ми подариха комплекта и невероятна пелена с възглавница, като тях ги използвах само тогава.
7. Шишета с биберони за смяна - колко шишета?  Шишета може изобщо да не ти потрябват в началото. Аз имах 1, и ми подариха още 1. Много дълго време си стояха в шкафа, на по-късен етап едното го използвах за вода.
8. Лигавници. Не са нужни първоначално, или поне на мен не са ми били нужни. Ако детето е на АМ, сигурно са полезна вещ. Може да си вземеш 1-2.
9. Ножичка за нокти. Да, а също може и нокторезачка, ако не ти е удобна ножичката.
10. Козметика за бебето - лосиони олио за тяло, шампоан, клечки за почистване на нос, уши..., кремче... Какво друго, друго, друго.. Нещо позабравям май...  Освен посеченото, спирт за пъпчето. Аз не съм привърженик на олиото, винаги съм я мазала с лосион. Крем за подсичне, шампоан и душ гел. Може и аспиратор за нос.
11. Памперси. Да, първоначално вземай малки пакети, ако не си се спряла на конкретна марка. Да не се окаже, че си купила 100 бр. еди кой си памперс, а да речем на дупето на твоето дете пропуска.
12. Помпа за кърма. Ако може вземи от някой на заем. Аз купих ужасно скъпа, която не е ползвана повече от 2 пъти. За мен е излишна вещ, най-добрата помпа е бебето. Може да си вземеш подложки за кърмачки, но това в случай, че много течеш. И такова купих, а никога не съм слагала. А все още кърмя, явно е ужасно индивидуално.
13. Кое е за колики? За колики препарат ще изпише педиатъра, особен ефект обаче няма.

Количката не съм я споменала, защото тя е последна грижа, мисля. В началото няма къде да го изкарвам дребосъка посред зима, на разходки.

Нещо, което пропускам? Правя списък, за да взимам лека-полека нещата, че не мога в последния момент. Нямам възможност на куп да ги купя.

# 497
За памперси, според мен най- добре е да не са ароматизирани/ не съм сигурна дали точно така се казваше/. Аз в началото ползвах Либеро- страхотни са, неароматизирини, не пропускат, но са малко дебели/ за зимата са супер/. За лятото ползвах Памперс премиум кеър, от памук, тънки са.

# 498
  • гр.София
Момичета,на вас от бременността появиха ли ви се косъмчета по корема???Че на мен да,а никога не съм имала там и е много грозно  Close .Само че незнам с какво да ги махна,страх ме е с кола маска,да не ме заболи и ли да не си предизвикам контракции,или няма да се случи?Някоя от вас,ако има и си ги маха сега докато е бременна,моля нека сподели как.Благодаря  Hug

# 499
Не ги пипай, ще паднат сами, след като родиш.

# 500
Да, аз имам и ми казаха, че сами падали след това, но ако ги махнеш, ще си ги имаш завинаги  Simple Smile

# 501
  • София
Bimba-Timba, има специална тема за покупките за бебето. Ето я: тук

Ако трябваше тепърва да купувам нещо за зимните си бебета, това щяха да са: слинг, многократни пелени, малко дрешки (бодита+космонавт), и помпа за кърма. Всичко друго, поне за мен е излишно.

Не ги пипай, ще паднат сами, след като родиш.

Подкрепям  Peace

# 502
  • гр.София
Офф Алексче,и на мен това ми казаха познатите,на които са им излезнали,но все се надявах да има начин да ги махна...май така ще си седя,че страх дупе пази  Joy

# 503
но ако ги махнеш, ще си ги имаш завинаги  Simple Smile
Не е вярно.
Аз при първата бременност не ги пипах, отидох за нормално раждане, но се наложи спешно секцио и съответно ми избръснаха целия корем до пъпа с ония едновремешни бръсначки.
После си мислих, че ще заприличам на горила, но нищо подобно, косъмчетата просто изчезнаха и повече не се появиха. Но моите си бяха по- скоро по- дълъг мъх, отколкото косми.

# 504
  • Варна
но ако ги махнеш, ще си ги имаш завинаги  Simple Smile
Не е вярно.
Естествено Joy Егати градската легенда hahaha Но е факт, че след раждането изчезват.

# 505
е на мен това ми го казаха доста майки, които са си ги махали я с кола маска, я с пинсета, но както казах са ми казвали, не е личен опит, така че не споря  Simple Smile Ама това, че бръснат корема при секцио ме втрещи, при всички ли е така, аз имам операция на матка и не са ми бръснали корема  Rolling Eyes Shocked

# 506
На мен и двата пъти не са ми бръснали нищо.

# 507
А, 17-та седмица на кой месец отговаря? Ако се брои от първи ден на последна М. е 5-ти, а ако броя по 9 месечния, е 4-ти... Кое трябва да гледам - 4-ти или 5-ти?

# 508
17 сед. е 4-ти месец. Ориентирай се по датата на термина, това е, числото на което влизаш от месец в месец.

# 509
Bimba-Timba, виж къде ти е бебето в лентичката - в четвърти месец си. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт