Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 22

• 48 391
  • 769
  •   1
Отговори
# 60
Момичета здравейте. Аз съм в средата на четвъртия месец. Преди да забременея водих много активен живот - карам колело, ходя на фитнес редовно и изключително много ходя на планини, язовири и реки. Сега имам чувството, че сякаш кръвта ми е застинала от това обездвижване. Единственото, което правя е да обикалям с кучето по един час сутрин и вечер. Ако някоя от вас спортува по време на бременност моля да сподели какво е разрешено от медицинска гледна точка. Йогата - това не го броя за спорт, така че приемам всякакви други мнения и идеи! Желая ви на всички приятен ден!

# 61
  • Пловдив
skrubi ,какво казва твоят доктор по въпроса?
Не малко момичета тренират,но намаляват много интензивността. Peace
Мен ме е страх и за това спрях всичко.
Но имам дружка която в 6 месец я изгониха буквално от фитнеса Mr. Green

# 62
Armira, моята лекарка ми каза да по кротувам 9 месеца. Аз обаче имам толкова енергия, че ще се пръсна направо. Освен разходките с кучето практикувам и спорта "домашно чистене" ама не остана нищо мръсно вече.....стерилизирах всичко в нас. Мисля да си купя малки гирички от по 1кг и да си правя с тях различни упражнения за ръцете - така няма да натоварвам корема и кръста.

# 63
Амира, това с крака е мн гадно, отивай на лекар и дано помогне. На мен преди няколко месеца ми беше така и от както пия магнерот се оправи  Grinning
За спорта не съм компетентна, до скоро не ми даваха да излизам на разходка, камо ли спорт. Скруби, радвай се, че ти е такава бременността и гледай да не си докараш нещо с много спортуване  Grinning

# 64
  • London
скруби разходки и плуване се препоръчват като най подходящи спортове

В защита на йогата ще кажа само че подготвя тялото за раждането, иначе като не бях бременна аз ходих на аштанга йога, което си е акробатика  Wink може би ти си пробвала клас в който се набляга на разни дивотии като златна светлина или разни такива, тогава те разбирам. Но на мен йогата ми помага в момента с разни проблеми които се появяват с порастването на коремчето в кръста, таза, стойката и предотвратяването на подуване на краката и крампи.  Peace

# 65
Скруби, а дали докторката има някакви конкретни причини да те ограничава?

Има един тренировъчен комплекс специално за бременни - The Perfect Pregnancy Workout by Karyne Steben, която е  акробат и е участвала в Cirque du Soleil. Аз съм тренирала по него известно време и мога да го препоръчам.

Йогата, колкото и да не я броиш, може да бъде много сериозно натоварване.

Ако искаш да работиш и с гирички, пробвай комплекса на Джо Дилън (на първа страница в темата "Тренировки в домашни условия"), но не надвишавай кило и половина на ръка.

# 66
Светулке, Кръстнице, благодаря за съветите. Ще разгледам подробно The Perfect Pregnancy Workout и курса на Дилан. Много бяхте бързи и точни в отговорите. Лека вечер.

# 67
Момичета, докато се кърми може да се спортува, нали? Единствено трябва да се внимава с храната, да се храниш пълноценно и правилно, за да не спре кърмата, нали така?

# 68
Zdraveite,momicheta iskam da popitam dali moga da vzema nqkakvo obezbolqvashto za zub, nesum spala cqla nosht ot adska bolka,dnes e subota i moita doki ne vdiga telefona,i nemoga da se konsultiram s neq kakvo moga da vzema , a na zubolekar moga da otida v ponedelnik, no dotogava ima dve noshti i neznam ako me boli pak kato minalata nosht dali shte izdurja.Bremenna sum v nachaloto na 8mi mesec v 30 sedmica, ako nqkoi e imal moq problem i se e konsultiral s lekar kakvo moje da pie,molq da mi pishe , blagodarq

# 69
Аз знам, че може да се пие парацетамол, дано да ти помогне  Hug

# 70
Ami tova za paracetamola go prochetoh na nqkolko mesta , no se samnqvam che shte mi pomogne, a i nikade ne vidqh da pishe che genekolojka go e ispisala

# 71
  • На брега на морето
Момичета, докато се кърми може да се спортува, нали? Единствено трябва да се внимава с храната, да се храниш пълноценно и правилно, за да не спре кърмата, нали така?

Мисля, че не може да всичко. Доколкото си спомням имаше определени видове спорт, които може и не може. Но изобщо не си спомням кои  Embarassed помня, че и някоя мама от отчетната в която пиша се беше оплакала от намаляване на кърмата, именно след спорт. Но това е в началото. След като бебенцето се захрани и се заместят хранения, не би трябвало да е проблем.
И някой друг да каже, за да не те подведа.
Аз лично не съм спортувала изобщо  Embarassed

Парацетамол може да се пие.

# 72
  • София
Спорта не влияе на кърмата. Диетите влияят, но вие само ще си спортувате, няма да гладувате, нали така?
Парацетамол може да се пие със сигурност. Всъщност това е единственото болкоуспокояващо, което можем да си позволим през бременността. И аз мислех, че няма да ми действа за главата, защото от аналгин по принцип трудно ми минава, трябва да пия нещо по-силно, но се изненадах че ми помогна бързо и ефективно.

# 73
ami blagodaarq vi, shte probvam s paracetamol puk da vidim dano da izdurja do ponedelnik

--------------
Пишете на кирилица.

Последна редакция: сб, 17 авг 2013, 20:30 от Botten Mary

# 74
Разбира се, че може. Даже HIIT можеш да правиш, ако си в добро здраве. Има само няколко условия:

• да имаш правилния спортен сутиен - пристигащите могат да доведат до запушване на млечните жлези. Притискащите сутиени са препоръчителни. Ето един вид: http://www.titlenine.com/product/310184.do?sortby=ourPicks#.Ug-tPcu9KSN
  • да пиеш достатъчно вода, за да си добр хидратирана (урината ти трябва да е почти безцветна)
  • да се храниш правилно и да не допускаш рязко отслабване

Общи условия

Активация на акаунт