Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 22

• 48 401
  • 769
  •   1
Отговори
# 45
  • на последния етаж
А, за тези колани за корем, които гледам в някои сайтове?
Аз ползвах такъв и двата пъти и ми беше много удобен. Можеш да прочетеш повече в описанието.

# 46
и аз ползвах по едно време колан - целта е да те боли по-малко кръстът от тежестта. А този за след раждането мисля, че е друг - за стягане и прибиране на корема, ама може и да бъркам  Peace

# 47
Боже, през какво ли не преминаваме жените по време на бременност, а и като цяло.
Мерси за отговорите. Май и двата ще ми трябват.

# 48
След раждането се прибират сами. Ако са външни може да ги мажеш с "кремче" от мас с невен.
Ама до 9 тия месец сигурно ще си промениш мнението за свещичките. Hug
Мерси на всички за съветите   bouquet
Хексе, сега като казваш се сещам , че майка прави един домашен мехлем, само че с лой и невен, и някви други билки слага, сестра ми мажеше малката като беше бебе и само това помагаше за подсичането. Та може и аз да го пробвам, щом казваш, че маста и невена помагат.

# 49
Нисък хемоглобин (к-ва желязо). До какви усложнения води за майката и плода?
И високо ниво на гранулоцити - наличие на инфекция, което обаче не знам какво трябва да значи, понеже останалите тестове - сифилис, спин, хепатит Б - отрицателни..
Уринни тестове: белтък - отрицателен, билирубин - отрицателен, уробилиноген - неувеличен.

Последна редакция: ср, 14 авг 2013, 17:59 от Bimba-Timba

# 50
Колко нисък хемоглобин, колко високи гранулоцити...?

# 51
Колко нисък хемоглобин, колко високи гранулоцити...?

119 g/L (референтни стойности при жени: 120-160)

Всъщност за гранулоцити май съм объркала, понеже гледам, че има два резултата - бр. и %. В случая гледах %, а то мисля, че трябва да са броя. Броя на гранулоцитите е макс. от допустимата горна граница - 7,4 G/L.

Четох, че при ниски стойности на желязо, аналог. наличие на анемия, има бърза уморяемост, причерняване при рязко изправяне, забравяне - всичко това ми е присъщо и сега разбирам на какво се дължи. Но как може да се отрази на плода? Някъде четох, че е сериозно и може да доведе до мн. проблеми отнесено към детето.

# 52
Хехе Grinning колко по-ниски има... Simple Smile нормално ти е , но лекарката ти ще ти каже дали е нужно да пиеш нещо.

# 53
  • На брега на морето
119, не е никак нисък хемоглобин.
Аз не си спомням вече с точност, но имах период в който беше паднал до 84.
И не съм се чувствала зле. Аз си бях ок, родих си здраво дете и няколко дена след раждането вече го бях качила пустия хемоглобин противно на всички мнения  Grinning

Общо взето, моят съвет  да се следиш сама, но да не изпадаш в крайности. Все пак си бременна, не винаги виенето на свят да речем може да  е заради хемоглобина. Има доста други възможности.

Повечето бременни пият желязо, при някои има чудесен ефект, при други като мен - никакъв.

# 54
С една единица по-нисък хемоглобин нищо не е, още повече, че точно тук в тази тема ми бяха казали, че при бременни границата е 110, а не 120

# 55
119, не е никак нисък хемоглобин.
Аз не си спомням вече с точност, но имах период в който беше паднал до 84.

Леле, на мен, ако ми падне до 84 най-вероятно няма да мога нищо да върша. При 119 ми се доспива следобедите, понякога ми причернява, бързо се уморявам, а преди да забременея вечер в 22 часа вече бях уморена и ми се спеше, а мъжа ми (приятеля ми) се връщаше от работа в 23-24 часа и стоеше буден до 1-2. Но въпреки всичко през деня бях много работоспособна, а сега чувствам спад на тонуса, енергията и пр.  И още преди бременността забравям и ми е причернявало. Иначе си пия и витамини, и фолиева киселина.

С една единица по-нисък хемоглобин нищо не е, още повече, че точно тук в тази тема ми бяха казали, че при бременни границата е 110, а не 120

Е, ако е така ще бъда много по-спокойна. Поне всички резултати от тестовете до тук ще са добри (ако и с желязото всичко е окей, т.е. ако долната граница е 110).

Последна редакция: чт, 15 авг 2013, 00:45 от Botten Mary

# 56
Да не би да имаш ниско кръвно, звучат ми такива симптомите, защото аз съм с хемоглобин 132, но имам същите симптоми като ми падне кръвното

# 57
Нисък хемоглобин не равен непременно на ниско желязо. Като за бременна е нормална стойността, но вероятно ще ти предпишат железен препарат така или иначе. Здрави бременни могат да поддържат хемоглобина с подходящо хранене.

# 58
Да не би да имаш ниско кръвно, звучат ми такива симптомите, защото аз съм с хемоглобин 132, но имам същите симптоми като ми падне кръвното

Да. Много пъти го измервам 60/90.

Между другото се поразрових малко повече за тези референтни стойности. Моя грешка, че не проверих как са референтните при бременни. Все пак ще поместя това, което намерих като сигнали за анемия, ниско ниво на желязо. Може да е от полза за други момичета.

Признаци:

Хемоглобин под 110 г/л
Еритроцити по-малко от 3.5 млн.
Цветови показател по-малко от 0.8 – 0.85
Хематокрит по-малко от 0.30 – 0.33
Серумно желязо по-малко от 10 мкмол/л (10 мкг/л)
Нарастване на ЖСС
СКХ < 24 – 28 пг
СККХ < 300 г/л
СЕО < 70 – 80 мкм3 (норма: 90 ± 10 мкм3)

Ето и сайта, откъдето съм взела стойностите. В него има и таблица за хемоглобина за определен период от бременността:
http://www.hapche.bg/bremennost-i-roditelstvo/bremennost-i-anemiya?page=2

Алексче, не остана време май. Simple Smile Гледам на лентата пише 6 дни.

Последна редакция: ср, 14 авг 2013, 19:59 от Bimba-Timba

# 59
  • Пловдив
Тази нощ поставих рекорд- 4 пъти ми се схвана кракът,много боли това да знаете.. Tired
В понеделник съм на лекар.. Tired

Общи условия

Активация на акаунт