Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 22

• 48 122
  • 769
  •   1
Отговори
# 645
  • в огледалото на живота
Да, аз течение си имам постоянно, че не е и леко, а доста силно, от време на време имам гъбички, но тогава е сърбящо и с мирис, а покато не е лекарят ми каза, че е нормално през бременността да има някакво течение.
Нормално е  през бременността да се появи вагинално течение.
Такова с определен мирис и цвят възможен признак на трихомонасна инфекция.
Съветвам те да си направиш една цитонамазка,за да изключиш евентуален проблем.

-True Blue-,събирай всички изследвания и като се регистрираш в ЖК ги занеси там.

# 646
Да, пазя си всички снимки. А изследванията са ми само едни кръвни и БХС.

# 647
А аз вече 3 пъти се лекувах от гъбички, но и това е често срещано през бременността за жалост не е такава инфекция, правиха ми изследване на секрет и т.н.

# 648
А някой влизал ли е в басейн или море? Сега ще ходя на почивка с много басейни и море, не може ли да се потопкам малко?  Flutter Или да ги порпусна? Ама да стоиш отстрани и да гледаш не е си работа...

# 649
  • в огледалото на живота
Бях в 6мес.когато отидохме на море.
Спокойно се къпах,разбира се без да прекалявам със стоенето във вода.
За басеин съм малко скептична;препарати разни слагат,знам ли.... Rolling Eyes

# 650
  • София
Аз на басейн от години не ходя заради препаратите и гъбите, които хващам в последствие. А за морето, по принцип казват да внимаваме, ако има вълни, иначе не е проблем. Вълните можели да предизвикат контракции.
На мен пък днес ми излязоха изследванията от МБ и съм си хванала гъби ей така, от нищо. В началото на бременността споделих с един гинеколог, че имам течение и той твърдо заяви, че са гъби, без да ме погледне, та лекувах аз тогава фантомната кандида, а сега със сигурност ги имам и се надявам да се махат бързо. Странното е, че нямам мирис, сърбеж и други признаци на нередност, а в изследванията пише "масово"...

# 651
absolutpartystar, на мен направо ми писна от тия гъби, дано да ги излекуваш бързо, моите минават и следващия месец пак, аз и преди да забременея си ги имах един път годишно, предразположена съм, пък сега не щат да ме пускат.

# 652
  • гр.София
Малеее,са ме притесни,как без сърбеж и мирис и накрая гъби,УЖАС.На мен след 2 седм.ще ми взимат секрет и адски се моля да съм чиста,поне през бременността да не се появяват тея гадини.Иначе точно преди да забременея изтребихме,упоритата кандида,и за моя радост с един курс на лечение и направо ще откача ако сега ми излезе нещо.Иначе по принцип нямам оплаквания,само от време на време по засилено течение,което е нормално на цвят  ooooh! ,ще видим...
Иначе и аз в моренцето си влизах,АГ ми каза че спокойно мога да го правя,но категорично ми забрани басейните  Peace

# 653
  • София
Явно повечето жени сме предразположени, всички мои познати хващат. При мен преди години беше нещо страшно, близо една година ги мъчих и накрая ги разкарах. От тогава много се пазя. Както казах, на басейн не ходя, рядко пия АБ, но случи ли се, вървят в комплект с глобули и пробиотик. Сега се надявам да не са упорити, за да може преди раждането да успея да ги излекувам. Приятелката ми вече 4 месеца не може да излекува на бебето окото, което сълзи постоянно и се е получило при раждането от подобна инфекция.
mariq13, почти всички бременни хващат гъби, и колкото и да не ми се искаше, го очаквах. Аз не бях хващала от няколко години и сега от бременността са се появили гадините. Дано при теб не са се появили де, но се съмнявам  Peace

# 654
  • гр.София
 ooooh!  ooooh!  ooooh! чак не искам да го мисля,преди да ми вземат секрет.Аз преди години,има няма и някаква инфекция,е казвам ви спрях да нося прашки и почнах да си гладя бельото и години наред нямах проблем,до тази год,малко по-дълго болна,малко повече стрес и накрая кандида,Аг ми вика че трудно се маха,и искрено се зарадва че ги махнахме с един курс.Е,тя е мн.добър специалист,но сега като каза absolutpartystar ,се сетих че и аз приемах тогава пробиотик,и като цяло си се чувствах по-добре с него,та мисля че и той е помогнал,че имунн.с-ма доста ми беше отслабнала.Наистина при лечение с АБ ,а и по принцип е хубаво да се пият пробиотици.

# 655
Аз прашки не нося от 6 години някъде, тогава точно гъби и други инфекции постоянно и открих, че с бикини ми е къде по-добре  Simple Smile

# 656
  • София !
Оле момичета като ви слушам за гъбите ужас  ooooh! . Дано бързо да се излекувате че много неприятно !!
Аз не знаех какво е това нещо преди да забременея . Като забременях , ми се разказа играта , до последно имах и бутах свещичките  ooooh! .

# 657
  • На брега на морето
Миналото лято се къпах в морето, но не особено често. 5-6 пъти макс, но аз и на плаж не ходех редовно, а и мъжът ми все се притесняваше да ходя, за да не ме напече много слънцето и да ми стане лошо. За басейн не съм си и помисляла, главно заради препаратите.

Гъбите са много неприятни. Имах съвсем накрая. Без сърбеж, само с мирис. Бързо ги излекувах, обаче си е много гадна история. Момичета, пазете се.

# 658
Ако носите прашки, задължително ползвайте влажни кърпички след всяко ходене по голяма нужда. Иначе си гарантирате чести гъбични зарази.

# 659
  • София
Аз прашките съм ги отказала още преди 7-8 години сигурно. Тогава дори не знаех какво е гъби, ама после като се почна ... И като бременна на 2 пъти имах. Просто съм си много предразположена явно.

Общи условия

Активация на акаунт