Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 22

• 48 146
  • 769
  •   1
Отговори
# 630
Ами то май всичко ми се е надуло Grinning поддуват се , но леко, не чак много фрапантно.

# 631
  • София
Мисля, че ти е рано да се подуваш, аз съм в 8-ми и още нямам отоци, само ако прекаля с ходенето. Пробвай горните съвети за една-две седмици и ако не се почувстваш по-добре, можеш да ги прекратиш, но нищо не губиш.

# 632
  • На брега на морето
Изобщо не е рано за подуване.
Моите крака си отичаха още от началото, след 20 г.с. вече така и не спаднаха, докато не родих.
При мен положението беше точно както описа своето True Blue. Пиех много вода, а до 00 почти не ходех.

Съветът ми е да помолиш АГ-то си да обърне внимание. Да следите по-често урината за  белтък и албумин. Да следиш сама за подуване на пръстите на ръцете и високо кръвно. Последните 2 могат да доведат до прееклампсия, която си е сериозен проблем.
Няма лекар, който да установи задържаш или не вода. Аз се боря с това от години. Търсила съм го тоя лекар, още не съм го намерила.  Laughing
Старай се да се храниш с храни, при които не се трупа толкова вода и максимално ограничи солта.

# 633
Да, много солено ям, но аз винаги съм яла така .Защо от скоро така стана - не знам.. още от преди да забременея. Орината ми е добре иначе. И да чукна на дърво нямам високо кръвно , дано така си остане. Има разни билки против задържане на вода, но те не са удачни за бременност.
Може да пробвам да не ям солено 1 седмица, но какви резултати да очаквам? Да поспадна.. да ходя по малка нужда както трябва?

# 634
  • София
Леле, момичета, ако задържате вода още от средата на бременността, наистина ви съчувствам...
Тру, точно това трябва да очакваш, ако е от солта. Ако не, посъветвай се с док какви изследвания да си направиш и ако се наложи да взимаш някакви медикаменти.

# 635
С гинеколожката ли? Щото нямам личен лекар, за тва тормозя вас с въпроси  Mr. Green

# 636
  • София
Гинеколожката би трябвало да ти помогне в случая или да те насочи към друг специалист. Аз също не ходя при личната, всички изследвания от ЖК ми ги пускат.

# 637
Аз и ЖК нямам  Grinning другата седмица ще питам гинеколожката да каже и тя какво мисли  Peace

# 638
  • София
Как така нямаш???? Някой, тази гинеколожка, примерно, не ти ли следи бременността, да попълва картони, да ти следи нещата с изследванията, мерки, килограми?

# 639
Не. Ще сменям града след месец (трябваше да е по-рано) и в новия град ще се запиша. Защо мислиш питам тук всеки ден нещо  Crazy

# 640
  • София
Ама ти е трябвало да се запишеш при някой, а като смениш града, да си смениш и лекаря. Не знам дали няма проблем, ако документите не са ти попълвани от началото, 12 седмица.

# 641
Позабави се местенето поради обстоятелсва, ако знаех ,че до сега няма да сме се преместили, щях да се запиша, но ... сега вече няма за кога. Иначе съм си направила ФМ и БХС и се гледам на УЗ горе долу на 2 седмици.
А защо да има проблем с документите?

Общо взето никой не ми казва какво да правя , какво следва , от тук се информирам.

# 642
  • София
Ами не знам, честно казано, но така ми се струва. Аз като отидох при лекаря, който си бях избрала, той нямаше часове, но с малко шуробаджанащина каза, че ще ме приеме от следващия месец. Но след това погледна датите реши, че тогава ще е късно спрямо срока на бременността, та ми записа час за по-рано. А защо се гледаш през две седмици? Това е твърде често, по принцип веднъж месечно се достатъчно за теб.

# 643
Ами така се случи просто, не че ходя задължително. Simple Smile Последния път ходих , защото правих БХС, преди това пък ФМ и така... Но другата седмица пак ще ида, хем ще са ми излезли резултатите от БХСто, хем и да ме прегледа, че имам някакво лееееко течение. Вие имате ли?

# 644
Да, аз течение си имам постоянно, че не е и леко, а доста силно, от време на време имам гъбички, но тогава е сърбящо и с мирис, а покато не е лекарят ми каза, че е нормално през бременността да има някакво течение.

Общи условия

Активация на акаунт