Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 22

• 48 150
  • 769
  •   1
Отговори
# 615
Е , сигурно би ти станало нещо, ако изядеш 1 кг риба и 1 кг млечно нещо. Аз пък съм чувала за риба и яйца. Но най-много да ти излезнат пъпки.
На мен така ми излизаха от много захар като малка (примерно от "целувките").

# 616
  • София
Само без шеги относно апетита ми  Joy
И за риба с яйца мога да ти дам пример - риба панe е на първо четене, а има и много други, дори има пълнени яйца с риба.
Това са митове според мен, които отчасти имат резон, защото не е хубаво да се смесват белтъци (трудно се усвояват от организма), но с всичките извращения, които ядем, вече имаме стомаси, подготвени за всичко.

# 617
Да, ама пането минава термична обработка. Иначе и аз не им вярвам на такива бабини Simple Smile
Права си, че стомасите са ни много еволюирали Simple Smile

# 618
  • Варна
Това са митове според мен, които отчасти имат резон, защото не е хубаво да се смесват белтъци (трудно се усвояват от организма)
Точно, но става дума да не се смесват в едно ядене, да ядеш едното в 3 часа, а другото в 6 пък няма съвсем никакъв проблем Laughing

# 619
  • София
Именно, пък и има примери за смесване на белтъчини както в българската, така и в чуждестранната кухня. И аз като бях малка ми бяха промили мозъка, че ако ям риба и пия айран, ще се отровя, което, съгласете се, е мит.

# 620
  • Варна
Мит е, разбира се. Аз пък никога не го бях чувала, докато един ден мъж ми не ме светна Joy

# 621
Mиналата седминца ходих на хематолог, поради съмнения за анемия от гинеколожката. Та хематоложката (много симпатична, внимателна и вдъхваща доверие жена в пенсионна възраст доц. Кертикова  Peace ) каза, че може би задържам вода, но между другите по-важни неща това остана във въздуха.
Въпроса ми е на какъв лекар трявба да отида?

# 622
  • в огледалото на живота
Mиналата седминца ходих на хематолог, поради съмнения за анемия от гинеколожката. Та хематоложката (много симпатична, внимателна и вдъхваща доверие жена в пенсионна възраст доц. Кертикова  Peace ) каза, че може би задържам вода, но между другите по-важни неща това остана във въздуха.
Какви са стойностите на хемоглобина?

# 623
  • UK

И лекарят ти по ЖК може да ти назначи адекватно лечение, важно е кавка е ст-ста на Хемоглобина.
При мен, когато падна на 100 ми изписаха Ферофолгама (желязо на таблетки) 3х1 Peace

# 624
  • София !

И лекарят ти по ЖК може да ти назначи адекватно лечение, важно е кавка е ст-ста на Хемоглобина.
При мен, когато падна на 100 ми изписаха Ферофолгама (желязо на таблетки) 3х1 Peace

Мен през цялата бременност ми беше около 100 . И аз пиех Ферофолгама , после някакви ампули ( ама как па им беше името  newsm78 ) , и накрая Малтофер .

# 625
Не , не, хематпложката отрече анемия, тоест каза , че е нормална за бременна, просто ми увеличи фолиевата на 800 гр. Каза , че няма анемия защото другите важни неща, които се взимат в предвид като вритроцити и хематокрит са добре. Хемоглобина ми е 114.
Въпроса ми беше за задържането на вода на какъв лекар се ходи и как се установява със сигурност?

# 626
На никакъв лекар не се ходи. Намали солта в менюто си и увеличи приема на храни, богати на белтъчини (потърси, в интернет има доста варианти). Вода при бременност се задържа и от промените в нивата на различните хормони - като родиш, нещата ще се нормализират.

# 627
  • София
Друга "рецепта" е да се движиш повече и да пиеш вода, за да стимулираш обмяната на течности и да подобриш лимфния дренаж.
За хемоглобина мисля, че трябва да ти изпишат нещо вече. В твоя месец ми беше 140, преди месец пък ми беше 120 и сега пия желязо през ден, за да не падне много. Ще видим как ще са следващите ми изследвания, може да се наложи да увеличим дозата.

# 628
Да, но на мен желязото ми е с 2 десери над нормата и не могат да ми изпишат препарат с желязо. Пия фолиева киселина по 2 на ден.
Но аз имах съмнение, че задържам вода, още преди да забременея. В такъв случай на какъв лекар се ходи Grinning дали не е нещо с бъбреците? Напоследък пия повече вода, но като ходя до тоалетна пишкам много по малко и едва , едва. Така е от няколко 2-3 месеца.  Rolling Eyes

# 629
  • На брега на морето
Подуват ли ти се крайниците?

Общи условия

Активация на акаунт