Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 22

• 48 319
  • 769
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Чудех се доколко се случва и дали е редно да се вземат тези лекарства ей така за профилактика (без проявени симптоми за конкретния случай).
Разбира се, че не е редно. Права си освен за САЩ и за по-голямата част от Европа. В България лекарства се предписват с лека ръка и при най-малкия повод.

Аз се отказах от първия си лекар, само защото ми предписа Утрогестан в началото на бременността без симптоми и изследвания, именно "за всеки случай". Следващият ми лекар така и не настоя да продължа приема. За мен лично, доверието към лекаря е от изключителна важност, така че потърси второ мнение.
Виж, фолиевата киселина си пиех редовно Simple Smile

# 331
  • London
Поддържам всичко казано от assos. покитаАко бременността ти е естествена, не ти е задължителен утрогестан - аз го употребявах след ин витро, но при сегашната ми бременност, която е естествена, БГ лекарката която ми прави ин витрото преди ми каза че не е необходим продукт. А за но шпа, ако нямаш стомашни болки или контракции също може би не е добре. Аз бих опитала да отида на по ранен преглед и задължително фолиева киселина, за другото естествено си е твое решение. Пожелавам ти успешна и лека бременност   bouquet

# 332
  • София
Въобще няма значение дали забременяването е естествено или инвитро, за да се употребява прогестерон. В случая и лекар го е изписал, а вече лично решение дали да се ползва или не. Аз не бих поела риска. Дано всичко е наред с нея.

# 333
  • London
магнет доколкото разбрах е предписано при предишната бременност  newsm78

# 334
Светулка, аз пък разбрах, че  е изписан в случай, че сега забременее след аборта вече и затова и казах, че не бих рискувала.

# 335
  • София
Светулка, аз пък разбрах, че  е изписан в случай, че сега забременее след аборта вече и затова и казах, че не бих рискувала.
Мда, след спонтанния й е го предписал. Освен това ако се слага вагинално-както се изписва  обикновено след инвитро,инсе и т.н се усвоява по-добре и не товари организма. Simple Smile

# 336
  • Пловдив
Дами,имам леко притеснение относно килограмите ми Tired
След 2 дни влизам в 13 седмица и съм качила 3.5кг,дрехите ми стават,имам коремче което според мен е голямо.Смятате ли ,че тези килограми са много за седмицата в която съм? Не прекалявам с нищо - сутрин- киви,на обяд- кисело мляко с мюсли или супа,вечер- нещо готвено.Позволявам си плод през деня.По някой път се изкушавам с по нещо ,но е рядко.Кажете къде греша? Thinking

# 337
Според мен не грешиш, щом се храниш нормално качването на кг си зависи от организма. Някои качват малко, а хапват за двама, други спазват режим и минават 20 кг. Важното е да се чувстваш добре и да се храниш пълноценно.

# 338
Никъде не грешиш, при всички е различно, някои качват повече в началото, други чак към края. Аз първия път до 6 мес. бях качила 3-4 кила, след това до раждането- 19.   Сега съм няколко дни преди теб и да съм качила 1 кг. отново.

# 339
имам леко притеснение относно килограмите ми
сутрин- киви,на обяд- кисело мляко с мюсли или супа,вечер- нещо готвено.Позволявам си плод през деня... Кажете къде греша?
Струва ми се, че приемаш прекалено малко калории. Ако имаш твърде силен отрицателен калориен баланс, тялото ти минава в режим на "оцеляване" и започва да складира мазнини. Виж тази статия, ако не знаеш за какво говоря.

# 340
имам леко притеснение относно килограмите ми
сутрин- киви,на обяд- кисело мляко с мюсли или супа,вечер- нещо готвено.Позволявам си плод през деня... Кажете къде греша?
Струва ми се, че приемаш прекалено малко калории. Ако имаш твърде силен отрицателен калориен баланс, тялото ти минава в режим на "оцеляване" и започва да складира мазнини. Виж тази статия, ако не знаеш за какво говоря.
Склонна съм да вярвам, че написаното по- горе е вярно, защото аз не съм се ограничавала от нищо, всякакви боклуци ям, не , че е за хвалба, де.

# 341
  • Пловдив
Прочетох статията,но не ми стана много ясно Blush
Какво ще препоръчате да направя?

# 342
Амира, наистина, преразгледай хранителния си режим. Увеличи приема на мляко/млечни продукти, особено на такива, които съдържат полезни бактерии: кисело мляко и кефир.

Ако не ти се гади, започни да ядеш истинска закуска, която да даде на организма ти необходимите полезни вещества, чието количество е намаляло през нощното "постене". Прекрасен пример за пълноценна закуска е прясна салата и пилешки гърди на скара. Или омлет с пресни зеленчуци и шепа бадеми.

Ако имаш гадене, тогава раздели дневната си дажба хранителни вещества на 5-6 по-малки порции. Ако е възможно, храни се 80% сурово, 20% готвено. Така ще приемаш полезностите в естествената им и най-добра за тялото ти форма.

Запознай се с основните групи хранителни вещества (витамини, минерали, микроелементи, белтъчини, целулоза, мазнини) и техните източници. Състави си примерно меню за всеки ден от седмицата и се придържай към него колкото се може по-стриктно. Така ще ти е най-лесно в началото, а след това ще можеш спокойно да импровизираш.

# 343
  • Варна

Храни се повече, най-вече сутрин. Laughing

# 344
  • София
Фея ти е написала - когато приемаш прекалено малко калории, тялото ти забавя метаболизма, за да има "за черни дни" и така започваш да складираш мазнини. Храни се балансирано и се старай с всяко хранене да приемаш протеини, те са важни и за теб, и за бебето. Можеш да намалиш или изключиш бързите въглехидрати (захар, тесто, газирани напитки и натурални сокове...), те така и така не носят нищо полезно за организма, а само се лепят на Д-то.

Общи условия

Активация на акаунт