Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 22

  • 48 323
  • 769
  •   1
Отговори
# 360
  • Мнения: 1 300
Аз съм от пълничките и наистина качвам по-малко, до 6 месец не бях качила нищо, или по-скоро смъкнах и си върнах 1 кг няколко пъти, но след днешния преглед почти вече 7м съм качила 3 кг за месец, може би от тук нататък ще почвам качването, всеки е с различен организъм и се отразява по различен начин бременнеенето  Grinning. А за хляба бях чела, че не  е хубаво при бременни напълно да се изключва от менюто.

# 361
  • Мнения: 261
Хлябът съдържа витамини от групата Б (фолиевата к-на). Не бива да се изключва от менюто на никой здрав организъм.

В предния пост бях писала, че досега съм +23 кг. при адекватно хранене. Не съм променяла режима, а последните 3-4 седмици задържам същите кг.

Искам да ви кажа, че каквото и да прави човек, организмът си прави каквото си иска (стига да не изпада в никоя крайност).

# 362
  • Мнения: 1 300
И аз така мисля, аз си ям еднакво от началото до сега не качвах, сега почнах да качвам, просто е дошло времето изглежда. Както и преди да забременея понякога съм била едни кг, друг път съм качавала от същата храна.

# 363
  • Мнения: 8 163
Аз в един чужд сайт четох, че кълновете не били препоръчителни за бременни  newsm78
Вероятно заради риска от салмонела. Но за 40 години, откакто е започнало индустриалното производство на кълнове в САЩ, има само 2000 случая на салмонелозна зараза от кълнове. 93% от случаите са в резултат на консумация на мляко, месо, птиче месо и яйца. 7% са резултат от яденето на риба, морски дарове, плодове и зеленчуци.

Ако има контрол над семената и те са записани на опаковката като "за покълване/поници), би трябвало да са минали през бактериален контрол.

Аз правя кълнове и поници в домашни условия. Яде ги цялото ми семейство, барабар с кучето.

Бебе Дж, подвели са те. Както правят със зърнените закуски тип "сирил", на чиято опаковка пише, че са полезни за сърцето. Или като Нутелата, на която пише, че е чудесна за здравето, защото съдържа лешници и мляко.

Хлябът е ... печена бърза захар. Почти нищо полезно не е останало от това, което са съдържали зърната в суров вид. Ако искаш да приемаш витамини от групата В, купи си и редовно ползвай хранителна мая.

Последна редакция: чт, 29 авг 2013, 20:57 от Фея Кръстница

# 364
  • Мнения: 27
Здравейте!
От ноемврийските мами съм и днес на прегледа ми казаха, че имам малко околоплодни  води.
Всъщност индекса ми е 4.5см . При допустим минимум 5см.
Някоя от вас имала ли е проблем с подобно нещо.
Бебето уж е добре, но пък аз се притесних от този факт.
По принцип се твърди, че немога да повлияя на количеството околоплодни води, но пък в нета доста четох, че те се  увеличават до 34-36 седмица. Така че може да има някаква логика с приемането на течности  newsm78
Моля споделете какво знаете по въпроса.
Благодаря ви !   bouquet

# 365
  • Мнения: 8 163
Маги, има пряка връзка с количеството вода, която пиеш, а не с количеството течности. Защото кОлата и кафето също са течности. Както и водката, и блъди мерито.

Следи цвета на урината си. Трябва да е бледо жълта до почти безцветна. Ако е по-тъмна, значи не пиеш достатъчно вода.

# 366
  • Мнения: 27
Срещала съм го това твърдение и не съм се замисляла, но аз по принцип не пия много вода. И следователно и като съм бременна също. Надявам се да възстановя нещо след като отсега нататък смятам да се наливам. След седмица ще съм на преглед отново, бебето за сега няма изоставане в растежа и се надявам да е било моментно.
Урината и всички други показатели са отлични. 2 поредни дни ми взимаха урина и казаха, че е идеална пробата.

# 367
  • Мнения: 2 381
Фея, много си полезна, много съм научила от теб  Hug само за хляба не мога много да се съглася, когато е домашно направен и с хубаво брашно  Peace

# 368
  • Мнения: 8 163
Фея, много си полезна, много съм научила от теб  Hug само за хляба не мога много да се съглася, когато е домашно направен и с хубаво брашно  Peace
Какво имаш предвид под "хубаво брашно"? Купено или домашно направено? Под домашно разбирам да знаеш точния произход на зърното, да го измиеш, да му помогнеш да покълне, да го изсушиш, да го смелиш на брашно, да си замесиш хляба и да го опечеш.

Купеното брашно, разбирай и купеният хляб и вс. хлебни произведения, по стандарт съдържат допустимо ниво на примеси - части от насекоми, фекалии и козина от гризачи, камъчета, пясък...

Пък щом не вярваш на мен, ето - сравни хранителните стойности на белия хляб и хранителната мая: едното е чист въглехидрат, а другото - протеин, богат на витамини от групата В.

Само няколко факта за тези, които не знаят английски:

В 100 гр. хляб съдържат 111 микрограма фолиева киселина, а хранителната мая - 1500.

В 100 гр. хляб се съдържат 0 микрограма В12, а в хранителната мая - 48.7.

В 100 гр. хляб се съдържат 4.4 милиграма витамин В3, а в хранителната мая - 350.

В 100 гр. хляб има 8 гр. протеин, а в 100 гр. хранителна мая - 50.

100 гр. хляб имат гликемичен индекс 30, а 100 гр. хранителна мая - 4.

Ето да сравниш и качествата на цялото пшеничено зърно спрямо това, което е смелено на брашно в съвременните високооборотни/високотемпературни мелници.

Не забравяй, че при производството добавят в брашното разни хранителни вещества, добити по химичен път. Брашното също така бива обработвано с избелващи и стабилизиращи химикали, които допълнително нарушават или унищожават полезните вещества в зърното.

Виж, брашното от покълнали семена е съвсем друго нещо...

# 369
  • Мнения: 2 381
Добре, убеди ме!  newsm10
Но с какво да си сменя хляба? На какво да си мача сиренце, лютеничка и т.н... ? Със сигурност няма да си правя брашно от кълнове, поне не скоро Grinning

# 370
  • Мнения: 8 163
Добре, убеди ме!  newsm10
Но с какво да си сменя хляба? На какво да си мача сиренце, лютеничка и т.н... ? Със сигурност няма да си правя брашно от кълнове, поне не скоро Grinning
Има сурови алтернативи на хляба. Ето един блог с рецепти на български. Авторката, Деси, пише и в тукашната суровоядска тема.

# 371
  • София
  • Мнения: 1 290
Аз ако имам нещо за правене вкъщи, не ползвам брашно, а овесени трици. Примерно палачинки, защото не меся по принцип.
Искам и да попитам запознатите, нормално ли е към 30-та седмица, да се усеща бебето ниско? Вчера мърдаше, но точно под корема ми и затова се чудя дали е ок. Усещането не беше болка, но заради това, че е необичайно за мен, бих казала, че ми причинява дискомфорт.

# 372
  • London
  • Мнения: 73
Аз го усещам ниско, и ми се струва че сега е с главата надолу и опипва с ръчички района наоколо Wink мисля че е ОК, не ми е паднал целия корем.

# 373
  • София
  • Мнения: 1 290
И аз мисля, че си ми е същия корема. А преди седмица на прегледа доки каза, че е с главата надолу, така че ако не е успяла да се обърне, пак трябва да си е така.

# 374
  • Пловдив
  • Мнения: 5 120
Дами,до кой месец се пие магнезия?

Общи условия

Активация на акаунт