Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 22

• 48 269
  • 769
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна
Дами,до кой месец се пие магнезия?

Докато лекарят ти каже. Може и до втората седмица на деветия.

# 376
absolutpartystar, аз съм по-назад от теб, но и при мен е ниско от известно време и на двата последни прегледа е с главата надолу  Simple Smile

# 377
  • София
Деси, знам колко назад си от мен, и аз съм от ноемврийките и те следя изкъсо, както и другите мами, във фейсбук  Laughing

# 378
Кога се спира фолиевата? На мен ми свърши преди 2 седмици и от тогавав не съм взимала нова. Да си взема ли? Пия само Магнезий, нищи друго.

Днес правих изследвания, току що ми излезнаха резултатите, виждам някои , които не са в норма, може ли да ми помогнете да ги разгадаем? Във вторник имам час при лекарката. Ето тези, които не са в нормата:

RBC (еритроцити - бр.)   3.68   x10^12/L   M(4.6 - 6.2) Ж(4.0 -5.5)
Hct (хематокрит)   0.35   L/L   0.35 - 0.55 (тук предполгама, че ми е от хемоглобина, който е 114.
MCHC (ср. Hgb конц. в еритр.)   326   g/ L   330 - 350
Желязо (Fe)   34.17   mkmol/l   М(12.5-32.2) Ж(10.7-32.2)  Shocked е това не го очаквах (винаги съм мислила, че леката анемия ми е желязодефицитна, а тя май се оказва, че не е.)

Урина - Седимент   плоски епителни клетки      4-5 Левк., 2 Еритр.

Последна редакция: пт, 30 авг 2013, 20:49 от Botten Mary

# 379
  • гр.София
Кога се спира фолиевата? На мен ми свърши преди 2 седмици и от тогавав не съм взимала нова. Да си взема ли? Пия само Магнезий, нищи друго.
По принцип се препоръчва всекидневен прием до края на 16та седмица,но и да се продължи няма да навреди с нищо  Peace

# 380
True Blue, аз фолиевата ще си я пия до края по 2 таблетки на ден.

За желязото не се притеснявай. И аз се бях втрещила, че ми беше в твоите седмици над норма, но бебето като започне да дърпа, ще влезе в норма.

# 381
По принцип се препоръчва всекидневен прием до края на 16та седмица,но и да се продължи няма да навреди с нищо  Peace
Ужас, май голяма грешка съм направила? Сега , ако я почна пак може ли да се навакса? Ще питам и лекарката де.

# 382
  • София
По принцип се препоръчва всекидневен прием до края на 16та седмица,но и да се продължи няма да навреди с нищо  Peace
Ужас, май голяма грешка съм направила? Сега , ако я почна пак може ли да се навакса? Ще питам и лекарката де.
На мен лекарят ми каза да си пия фк до края на 4-ти месец.

# 383
absolutpartystar и аз знам, че си от ноемврийките  Laughing Laughing, имах предвид, че имам подобно усещане въпреки, че съм по-назад, моето пък днес не рита хич и се дразня вече  Sad
За фолиевата киселина, аз пия от началото витамини с нея и ще си ги пия до края  Simple Smile

# 384
  • Русе
Момичета, Да попитам и при вас. Преди малко се подхлъзнах в банята и паднах по дупе.   Crying or Very sad. Много ме е яд на мене самата.  Мисля, че дупето ми омекоти удара, но все пак. ММ ми се накара едно хубаво. Нямам болки и кървене. Според вас има ли място за притеснение? Sad. Ей, голяма съм шматка, досега се пазих като яйце, дано с бебчо всичко да е наред.  Crying or Very sad
[/quote
Момичета, днес бях на лекар. Всичко с бебчо е ОК.  Grinning

# 385
Браво, радвам се, че всичко е наред  Hug

# 386
  • София
absolutpartystar и аз знам, че си от ноемврийките  Laughing Laughing, имах предвид, че имам подобно усещане въпреки, че съм по-назад, моето пък днес не рита хич и се дразня вече  Sad
За фолиевата киселина, аз пия от началото витамини с нея и ще си ги пия до края  Simple Smile
И моето нещо напоследък го усещам по-слабо от преди. Явно му е тесничко вече и не се върти толкова много.

# 387
Може и от това да е, аз си мисля също, че защото нали на предната стена по-не се усещало, като чета някои момичета как не спят от ритници и т.н при мен не са толкова силни.

# 388
На задната стена по- не се усеща  Peace , те сега бебчетата редуват сън и будуване и е нормално да не го усещаш постоянно.

# 389
Маги, това не съм го проверявала в нета, сега ще видя, но в началото поне от наколко места ми казаха, че на предната по-не се усещало, ако е грешно ще се поправя  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт