Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 22

• 48 273
  • 769
  •   1
Отговори
# 300
Едно и също са, задължително преди бхс минаваш на уз, същия ден, иначе нищо не правиш.

# 301
Ясно  Peace нещо като Ксерокс и Памперс, благодаря Simple Smile

От няколко дни гърдите са ми меки, не така твърди, това може ли да е проблем?

# 302
Да, точно. Simple Smile

# 303
  • Русе
Момичета, Да попитам и при вас. Преди малко се подхлъзнах в банята и паднах по дупе.   Crying or Very sad. Много ме е яд на мене самата.  Мисля, че дупето ми омекоти удара, но все пак. ММ ми се накара едно хубаво. Нямам болки и кървене. Според вас има ли място за притеснение? Sad. Ей, голяма съм шматка, досега се пазих като яйце, дано с бебчо всичко да е наред.  Crying or Very sad

# 304
ileto, щом се чувстваш добре, не мисля, че има проблем. Пий ако искаш но шпа , за да се успокои мускулатурата на матката. Наблюдавай се кървене или болки и за да си на 100 % спокойна върви на преглед и обясни на доктора какво се е случило.
 Аз винаги се къпя с чехли по други причини, но сега, откакто съм бременна, съм много доволна, че свикнах така, защото и на мен ми се е случвало да се хлъзгам и падам в банята.
 Ако отидеш на преглед, пиши какво е казал доктора.       bouquet

# 305
  • Русе
ileto, щом се чувстваш добре, не мисля, че има проблем. Пий ако искаш но шпа , за да се успокои мускулатурата на матката. Наблюдавай се кървене или болки и за да си на 100 % спокойна върви на преглед и обясни на доктора какво се е случило.
 Аз винаги се къпя с чехли по други причини, но сега, откакто съм бременна, съм много доволна, че свикнах така, защото и на мен ми се е случвало да се хлъзгам и падам в банята.
 Ако отидеш на преглед, пиши какво е казал доктора.       bouquet

Пийнах си 2 нош-пата, засега болки и кървене няма. В петък съм на преглед, но ако до тогава има промяна ще ходя на лекар.

# 306
По принцип бебето е доста защитено, но при силно падане може да се случи нещо, щом нямаш болка или кървене се надявам, че всичко е наред, но ако почувстваш нещо, веднага на лекар  Hug Hug

# 307
  • в огледалото на живота
Момичета, Да попитам и при вас. Преди малко се подхлъзнах в банята и паднах по дупе.   Crying or Very sad. Много ме е яд на мене самата.  Мисля, че дупето ми омекоти удара, но все пак. ММ ми се накара едно хубаво. Нямам болки и кървене. Според вас има ли място за притеснение? Sad. Ей, голяма съм шматка, досега се пазих като яйце, дано с бебчо всичко да е наред.  Crying or Very sad
Околоплодната течност има ролята на защита спрямо бебето в такива моменти.
Не се тревожи  Hug;случи ми се нещо подобно в последните месеци докато почитвах в къщи.
За твое успокоение направи консултация с лекаря си и УЗП  Peace

# 308
  • Пловдив
Моя близка се спъна и падна по корем и всичко беше наред.Доки и беше казал ,че бебо е много защитен Peace

# 309
Здравейте,

Мен ме вълнува въпросът колко пъти се ходи на преглед за 9-те месеца на бременността, когато се следите само и единствено в частна клиника и НЕ по програмата "майчино здравеопазване" (там са доста ограничени прегледите)? Ако допуснем, че бремонноста не е от най-рискованите, но изисква повече внимание, поради предишни проблеми и рискови фактори. Например в първия и втория месец колко често се посещава избрания АГ специалист?

# 310
  • Варна
Здравейте,

Мен ме вълнува въпросът колко пъти се ходи на преглед за 9-те месеца на бременността, когато се следите само и единствено в частна клиника и НЕ по програмата "майчино здравеопазване" (там са доста ограничени прегледите)? Ако допуснем, че бремонноста не е от най-рискованите, но изисква повече внимание, поради предишни проблеми и рискови фактори. Например в първия и втория месец колко често се посещава избрания АГ специалист?

Този въпрос при всички случаи се обсъжда със следящия бременността гинеколог. Понякога до 11-12 г.с. не е нужно да се ходи на преглед след като са установили бременност. Обичайно, се ходи веднъж месечно, като 9я месец е всяка седмица. Това е ако няма никакви проблеми.

# 311
Здравейте,

Предполагам, че аз мога да ти отговоря възможно най- точно, тъй като моята ситуация е сходна.
За установяване на бременността и евентуално предписание на хормонални препарати- към 6 г.с.
След 2 сед, тоест към 8-9 г.с- за установяване на сърдечна дейност.
След още 3 сед. ,тоест към 11- 12 г.с- БХС и първа ФМ.
И така през 3 седмици, ако всичко върви наред, докато влезеш в 9 месец. Тогава стават по- начесто.
Но това е, само, ако нямаш проблеми.
През първата ми бременност за първите 3 месеца бях ходила сигурно повече от 10 пъти, защото имах сериозни проблеми/ болки и контракции/.

# 312
Щом не е ЖК чрез ЗК можеш да си ходиш колкото пъти поискаш.

В първите седмици, заради проблеми, ми се е случвало и по 2 до 3 пъти на седмица да ме гледат. След 7-8 г.с. до 17 г.с., когато за първи път усетих бебето да мърда, ходех всяка седмица - за мое спокойствие, да видя, че бебето мърда и сърчицето бие. След като почнах всеки ден да усещам бебето, разредих ходенията по веднъж на 2-3 седмици.

# 313
  • София
Покита, зависи и от клиниката. В моята стандартно прегледите са десет за цялата бременност, като аз считам, че бройката е напълно достатъчна. Бременността ми е нормална, безрискова. Не съм се записвала/следила по каса, струва ми се излишно.

Ето тук прегледите са описани в детайли.

# 314
Много ви благодаря за бързите и полезни отговори!   bouquet

Имам и друг въпрос (наясно съм че трябва да го отправя към АГто, но изгубих номера му, а първата ми среща с него ще е едва в 10 г.с.) Той ми беше казал след положителен тест веднага да започвам Утрогестан+Но шпа (предишен спонтанен в 6 г.с. след първа бременност). Обаче засега (Слава Богу Praynig) нямам проблеми, освен това кръвният тест в 4 или 5 седмица показа нива на ЧХГ до максмалната стойност... Не съм привърженик на химия и намеса в "работата на природата"  Tired

Общи условия

Активация на акаунт