Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 22

• 48 188
  • 769
  •   1
Отговори
# 510
А, 17-та седмица на кой месец отговаря? Ако се брои от първи ден на последна М. е 5-ти, а ако броя по 9 месечния, е 4-ти... Кое трябва да гледам - 4-ти или 5-ти?
Плюс това по това , което виждам в лентичката ти, си в 18-та седмица.

# 511
17 сед. е 4-ти месец. Ориентирай се по датата на термина, това е, числото на което влизаш от месец в месец.

Добре, де.. А, ми тогава тази схема, нали уж от 18-та се води 5-ти:

От 1 до 4 г.с. - 1 календарен месец
От 5 до 8 г.с. - 2 календарен месец
От 9 до 13 г.с. - 3 календарен месец
От 14 до 17 г.с. - 4 календарен месец
от 18 до 21 г.с. - 5 календарен месец  
от 22 до 26 г.с. - 6 календарен месец  
от 27 до 30 г. с. - 7 календарен месец
от 31 до 35 г.с. - 8 календарен месец  
от 35 до 40 г.с. - 9 календарен месец

А, по други данни (по които и аз смятам):

- Първи лунарен месец –  1 до 4  гестационна седмица
- Втори лунарен месец – 5 до 8  гестационна седмица
- Трети лунарен месец – 9 до 12  гестационна седмица
- Четвърти лунарен месец – 13 до 16  гестационна седмица
- Пети лунарен месец – 17 до 20  гестационна седмица
- Шести лунарен месец – 21 до 24  гестационна седмица
- Седми лунарен месец – 25 до 28  гестационна седмица
- Осми лунарен месец – 29 до 32  гестационна седмица
- Девети лунарен месец – 33 до 36  гестационна седмица
- Десети лунарен месец – 37 до 40  гестационна седмица

Тотално ми се объркаха представите... Излиза, че в 10-ти месец като вляза, трябва да раждам (лунарни месеци) и сега да съм в 5-ти, а по астрономически - в 9-ти и трябва сега да съм в 4-ти. И не знам кое трябва да взема в предвид - по лунарни или по календарни, за да знам за кой месец да чета, какво се случва с бебето ми.

# 512
От 18 навършени г.с.

# 513
17 сед. е 4-ти месец. Ориентирай се по датата на термина, това е, числото на което влизаш от месец в месец.
Да, това е най-точно май Simple Smile не се бях сещала и аз.

# 514
И сега да чета за 4-ти месец (календарен) или за 5-ти (лунарен)? Понеже когато се пише за месеците от бременността, много рядко да прочетеш, дали е календарен или лунарен...

# 515
Добре, де.. А, ми тогава тази схема, нали уж от 18-та се води 5-ти:

От 1 до 4 г.с. - 1 календарен месец

От тук ти идва грешката.
Първият месец е от 1 г.с до към5- 6 г.с, защото ти приспадат първите 6-7-8 дни, в зависимост от продължителността на цикъла или датата на овулация.
Примерно 01.01 ти е последната редовна менструация и първа гестационна седмица, но дефакто първия възможен ден за забременяване е да речем 08.01, когато ти е свършил цикъла. Затова и гинеколога ще ти брои датата 8- ми за влизане от месец в месец.
И на 01.02 ще си в 4 г.с, но не и във втори месец, във втори месец ще влезеш на 8-ми, когато ще си в края на 5 или началото на 6 г.с.
Не знам дали го обясних ясно, надявам се да ти се проясни малко.

# 516
И сега да чета за 4-ти месец (календарен) или за 5-ти (лунарен)? Понеже когато се пише за месеците от бременността, много рядко да прочетеш, дали е календарен или лунарен...
Чети си за седмицата, в която си, най- точно е.

# 517
Гледай си лентичката, тя е съставена от 9 квадратчета, т.е. 9 месеца, в момента си в 4-ти месец.

# 518
Да, чета по седмици, но понякога чета за целия предстоящ месец, за да знам какво е добре и не е добре да правя.
Мерси.

# 519
Можеш да се информираш от тук:

http://problem.framar.bg/бременност/бременност_седмици_месеци.html

# 520
Тези от вас, които приемат магнезий по колко мг взимат на ден?

# 521
  • на последния етаж
Бяха ми изписали по 1 таблетка Магнерич 500 мг. дневно.

# 522
  • UK
Тези от вас, които приемат магнезий по колко мг взимат на ден?

На мен ми е изписан 3х1 магнезий, като не  е уточнен какъв вид да е, а те са различни, магнерот (немски), магнерич (български) някаква прахчета имаше newsm78 диспорал или нещо подобно беше newsm78

# 523
здравейте момичета намазах се с децко олио джонсън и ми излязоха червени точици и много ме сърби на някоя от вас случвало ли ви се е  с какво да се намажа да не ме сърби дали е опастно за бебето

# 524
  • Варна
Ами много е индивидуално за магнезия, не може да се водиш по другите. Аз започнах с 2х1 магнерич/магнерот и по едно време бях стигнала до 3х2, после смъкнахме на 3х1. Зависи от твоето състояние, имаш или нямаш контракции, колко чести, колко силни и т.н. Това лекар го преценява.

Общи условия

Активация на акаунт