Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 22

• 48 174
  • 769
  •   1
Отговори
# 570
Момичета, смятам че в този период трябва да избягваме само химийте, които имат силна миризма като на амоняк например. Това е така, защото газообразните вещества като навлязът с вдишвания въздух преминават през стените на алвеолите на белия дроб и достигат до кръвта. На това се базира и принципа да приспят някой с хлороформ или етер - от изпаренията, които достигат кръвта и от там до мозъка. Ако се боядисваш с безамонячна боя или козметиката ти не съдържа вредни изпаряващи се съставки според мен няма никакъв проблем. За ноктопластиката - и аз съм си правила и полимера, който слагат наистина мирише супер здраво...аз бих го избегнала докато съм бременна.

# 571
skrubi, ти явно си си правила ноктопластика с акрил, а той мирише наистина много силно, но с гела няма такава миризма Simple Smile

# 572
Момичета искам да попитам тези,които са пили Утрогестан имали ли сте някакви нежелани реакции?Аз съм вече на блистер и половина и до сега нямах никакви неразположения.Докторката ме предупреди,че може да ми става лошо,да ми се вие свят и от 2 дни съм неадекватна,отпаднала,всичко ме нервира,залитам.Притеснявам се да не е нещо с бебчо,защото вече седмица ги пия и ми нямаше нищо,а сега тези симптоми. Crossing Arms

# 573
Момичета искам да попитам тези,които са пили Утрогестан имали ли сте някакви нежелани реакции?Аз съм вече на блистер и половина и до сега нямах никакви неразположения.Докторката ме предупреди,че може да ми става лошо,да ми се вие свят и от 2 дни съм неадекватна,отпаднала,всичко ме нервира,залитам.Притеснявам се да не е нещо с бебчо,защото вече седмица ги пия и ми нямаше нищо,а сега тези симптоми. Crossing Arms
Спокойно, от Утрогестана е- виенето на свят и залитането, специално. Нервност не съм забелязала да причинява, ама на някои може и така да се отразява.

# 574
  • Пловдив
А защо не слагаш утрогестана вагинално? Така няма да имаш никакви неразположения Peace

# 575
  • гр.София
Да,на мен също ми се виеше свят от утрогестана,а и съм си с ниско кръвно по принцип и беше мн.зле положението + че ми се промениха вкусовите рецептори и всичко,което хапвах имаше гаден сладникав вкус,особенно кафето  Peace
Ако изрично не ти е казал АГ да го приемаш перорално,наистина можеш да опиташ вагинално,както казва и армира  Peace

# 576
Ако не бъркам,  въпросното момиче беше писало в друга тема, че е имала кървене.
В такъв случай вагиналния прием е противопоказен.

П.П
Опа, в грешка съм. Същото момиче е, но не пише да е имала кървене.
В конкретния случай/ предвид ситуацията, която е описала в другия пост/, аз бих я посъветвала да мине на вагинален прием, най- малкото, защото така хормона се усвоява много по- добре и ползата от употребата му е многократно по- голяма.

Последна редакция: вт, 10 сеп 2013, 18:37 от Анонимен

# 577
Докторката ми го изписа перорално и ме предупреди за нежелани реакции.Ако се чувствам много зле да и се обадя и тогава щяла да ми смени приема.Не смятам,че съм чак толкова зле поне за сега.Притесни ме това,че чак след седмица прием не се чувствам добре.При други лекарства след 3-4 хапче би следвало да се проявят нежелани реакции Rolling Eyes

# 578
Биби сигурно съм правила ноктопластиката с акрил....не съм знаела че има и по-добро.
Елито, аз също пиех утрогестана ама след три дни перорален прием не можех да стана от стола от световъртеж и моята лекарка каза да си го слагам вагинално.

# 579
Koга се усещат първите ритничета? Аз онзи ден като че ли усетих няколко , но не съм много сигурна и взех да се притеснявам, че още ги няма.  Rolling Eyes

# 580
  • в огледалото на живота
Koга се усещат първите ритничета? Аз онзи ден като че ли усетих няколко , но не съм много сигурна и взех да се притеснявам, че още ги няма.  Rolling Eyes
Ако ти е  първа бременност, може да усетиш такива движения около двадесетата седмица. Тези, които очакват поредно дете усещат това някъде около осемнадесетата седмица. Разбира се, това са условни периоди и всичко е строго индивидуално.
 Зависи от количеството околоплодна течност, от дебелината на коремната стена, от положенията на бебето и плацентата, а също така от чувствителността на майката и енергичността на движенията на бебето.

# 581
  • София
Koга се усещат първите ритничета? Аз онзи ден като че ли усетих няколко , но не съм много сигурна и взех да се притеснявам, че още ги няма.  Rolling Eyes
Точно между третия и четвъртия месец! PeaceУсещането е като че ли ти къркорат червата...

# 582
  • Варна
То като е така как различавате дали ви къркорят червата или е бебето? Според мен първите категорични движения, не пърхания, потръпвания и подобни се усещат точно около седмиците, в които е True Blue, +/- някоя. Преди това... аз лично не съм била убедена какво усещам, да не говорим, че и сега понякога усещам движения на червата, за които ако бях бременна щях да се чудя дали не са на бебето Wink

# 583
  • На брега на морето
Точно пърхане бяха първите усещания. И сякаш едно лееееко побутване. При мен се случи в 19 г.с. доколкото си спомням, но док ме беше предупредил, че може и след 20 г.с. да усетя детето.

# 584
  • на последния етаж
И двата пъти в 19 г.с. Прекрасни усещания!  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт