Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 22

• 48 119
  • 769
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Съветвам те да си направиш една цитонамазка,за да изключиш евентуален проблем.
Мокробиология, не цитонамазка. Цитонамазката е за друго.

Моята МБ е чиста, но аз досега не съм имала проблеми с нея. Иначе нося основно прашки и плувах доста в басейни това лято (но частни). Намалете въглехидратите, чела съм че може да са фактор за гъбичките.

# 661
  • в огледалото на живота

Моята МБ е чиста, но аз досега не съм имала проблеми с нея. Иначе нося основно прашки и плувах доста в басейни това лято (но частни). Намалете въглехидратите, чела съм че може да са фактор за гъбичките.
параи мен се наложи  да правя патологична цитонамазка/имах проблем/.
Но,да микробиология се пуска и ако има нещо притеснително тогава се действа по друг начин.

# 662
  • в огледалото на живота

При мен имаше проблем и затова давах патологична цитонамазка.
Но,да пуска се първо микробиология и ако има отклонение  се действа по друг начин.. Peace

# 663
Ако носите прашки, задължително ползвайте влажни кърпички след всяко ходене по голяма нужда. Иначе си гарантирате чести гъбични зарази.
В този случай не само гъбички.

# 664
Ако носите прашки, задължително ползвайте влажни кърпички след всяко ходене по голяма нужда. Иначе си гарантирате чести гъбични зарази.
Не бих ползвала мокри кърпи, а направо бих се измила Rolling Eyes

Това че прашките са причина за гъбички не е съвсем така. Нося прашки от 7-ми клас и досега никога не съм имала гъбички. Явно някои жени са по-предразположени.

На море съм ходила и с двете ми бременности, като влизам и във водата, не съм имала проблем. Към басейните съм по-скептично настроена и не ходя на басейн по принцип.

# 665
Биби, не е възможно да се подмиваш след всяко ходене по голяма нужда, ако работиш и ако имаш добра перисталтика. Има мокри кърпички, които могат да се хвърлят направо в тоалентата и са предназначени за възрастни.

Слушах интервю с американска докторка, която каза буквално "Когато при мен дойде жена с оплаквания за евентуално гъбично заболяване, първият ми въпрос винаги е 'Носите ли прашки?'" 

Последна редакция: сб, 14 сеп 2013, 15:09 от Фея Кръстница

# 666
  • гр.София
На мен този въпрос също ми беше зададен от гинеколога,след поредната инфекция,иначе не би ми хрумнало да махна прашките.Не казвам,че това е била причината за всичките пъти в които съм получавала гъбички,но наистина откакто ги махнах не съм имала проблем,до тази година,но тук вече знам от какво се появиха  Peace

# 667
Да се присъединя и аз към вас  Simple Smile имам въпрос - не съм доволна от докторката която ми води ЖК. Как да си изтегля документите и да я сменя а и по такъв начин, че да не я обида?  Rolling Eyes

# 668
отиди при личния лекар, мисля, че нищо не се изтегля, освен да си вземеш картона, а личния трябва да ти издаде друго направление за ЖК

# 669
Супер, значи само картона от нея. Многа благодаря  за бързия отговор Simple Smile

# 670
  • в огледалото на живота
Да се присъединя и аз към вас  Simple Smile имам въпрос - не съм доволна от докторката която ми води ЖК. Как да си изтегля документите и да я сменя а и по такъв начин, че да не я обида?  Rolling Eyes
Отиваш при ЛЛ ,споделяш това и той ще ти издаде Медицинско направление за консултация или за провеждане на съвместно лечение (бланка МЗ-НЗОК № 3)-за смяна на гинеколог.
Вземаш всички изследвания от старата консултация които си правила задължително  Peace
Няма обиди,това е твое решение.

# 671
Аха, значи отивам и си искам всичко което ми е при тях, а преди това ЛЛ си знае работата като му споделя ситуацията. Ясно. Дано мине гладко  Peace Praynig Hug Благодаря!

# 672
Здравейте!Искам да ви попитам,какво покрива здравната каса за женска консултация?
Ходя на гинеколог при д-р.Богданова в АГ "Св.София" и исках да ми води консултациите тя.Оказа се,че не водят ЖК по здравна каса,а с абонамент от 500лв.Исках да попитам дали някой е бил там на ЖК?И дали като ги платиш ти покриват наистина всичко до 9м.И раждането пак ли не минава по здравна каса?
Благодаря предварително!

# 673
  • UK
Здравейте!Искам да ви попитам,какво покрива здравната каса за женска консултация?
Ходя на гинеколог при д-р.Богданова в АГ "Св.София" и исках да ми води консултациите тя.Оказа се,че не водят ЖК по здравна каса,а с абонамент от 500лв.Исках да попитам дали някой е бил там на ЖК?И дали като ги платиш ти покриват наистина всичко до 9м.И раждането пак ли не минава по здравна каса?
Благодаря предварително!

Почти нищо не покрива ЖК по Здр каса, 3-4 прегледа за целия срок на бременността, плюс задължителните изследвания всеки триместър в началото.
Почти навсякъде се доплаща, ама сумата, която цитираш бая голяма ми се вижда на мен Crazy
За раждането не мога да коментирам, все още, не съм стигнала дотам Praynig но знам, че се доплаща за избор на екип Peace

# 674
  • София
На мен не ми се виждат толкова много парите. Аз се следя по ЗК и си плащам каквото не се покрива от нея. До сега са ми дадени 3 направления, 2 за кръв и урина и едно за микробиология. Платила съм по свое желание 2 ФМ и пакет изследвания за бременни - 2Х80лв. + 40лв. = 200 лева. В частните клиники ти правят изследвания всеки месец и изследвания като ФМ и БХС влизат в пакета, а освен това и прегледите са по-начесто.

Общи условия

Активация на акаунт