Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 8

• 118 037
  • 781
  •   1
Отговори
# 270
Много благодаря Elfita, странно аз сега звънях на социалните и ми казаха, че нямам право да кандидатствам за такава помощ, след като се водя на работа и ми е издаден 45 дневния болничен. Обясних че нямам все още натрупан 12 месечен стаж, но ми казаха че не могат да ми отпуснат такава помощ? Не знам защо останах с впечатлението, че мога да взема тази сума.

# 271
  • Пловдив
Не знам защо останах с впечатлението, че мога да взема тази сума.

Имаш право на помощта,ако доходът на човек в семейството ви е под или равен на 350 лв бруто.Отговаряш ли на това условие?
Подготви си документите,включително служебни бележки за доход за последните 12 м,и ги подай в социалните.

# 272
Я да си сверя часовника, че напоследък ни ТВ гледам, ни ровя особено по новинарски сайтове.. а откак смотлясаха форума нищо не мога да открия Sad (едвам се добрах то тук  Outta Joint).

Догодина прагът за детски остава 350 лв? И се изчислява 12м. назад?
И детските ще са 35 лв за 1во дете и 50 лв за 2ро?

От години не съм подавала молба (че надвишаваме дохода), та сега с малко неплатена може и да се получи  Crazy

Елфи, благодаря предварително  Hug

# 273
  • Пловдив
duhi_puhi,да,такъв е прага и базата е 12 м назад.За увеличените детски за второ не знам дали го приеха.Мисля,че,да и ще искат предполагам удостоверение за родените от майката деца,за да се види за кое дете точно се изплащат 50 те лв.Но ти ако подаваш декември няма да ти го искат сега,а януари

# 274
duhi_puhi,да,такъв е прага и базата е 12 м назад.За увеличените детски за второ не знам дали го приеха.Мисля,че,да и ще искат предполагам удостоверение за родените от майката деца,за да се види за кое дете точно се изплащат 50 те лв.Но ти ако подаваш декември няма да ти го искат сега,а януари
Ом, то ако ще подавам ще е април-май предполагам...  Embarassed
Ама сега се сетих  Crazy (най-вече за прага дали ще има промени да знам как да го натъкмявам) - то до тогава ще стане ясно със сигурност Simple Smile Пък дано да увеличат за всички деца до тогава  Mr. Green

Hug Hug Hug

# 275
  • София
Здравейте, и аз с един въпрос - относно служебната бележка за предучилищните групи.Ноември подавах документи за двете си деца и съответната бележка.Правилно ли съм разбрала, че всеки месец се носи такава бележка за съответният месец? newsm78Питам защото представих такава в края на декември, а не било необходимо.... Embarassed

# 276
  • Ланкър, планините Овнерог
Здравейте, и аз с един въпрос - относно служебната бележка за предучилищните групи.Ноември подавах документи за двете си деца и съответната бележка.Правилно ли съм разбрала, че всеки месец се носи такава бележка за съответният месец? - НЕ

Аз пък да питам за промяната на размера на детските за второ дете - трябва ли сега да нося някакъв документ за поредността на децата? Някъде бях мернала, че ще искат такъв документ, но не знам дали при подаване на новата декларация ще трябва (при мен е октомври) или от сега ще трябва?

# 277
  • Пловдив

Не се носи такава бележка всеки месец

Гита Ог ,ще се представя нещо от сега,но не е ясно какво.Може би удостоверение за родените от майката деца

# 278
  • София
Здравейте, и аз с един въпрос - относно служебната бележка за предучилищните групи.Ноември подавах документи за двете си деца и съответната бележка.Правилно ли съм разбрала, че всеки месец се носи такава бележка за съответният месец? - НЕ
  bouquetМерси за бързия отговор...всъщност само в началото на учебната година ли се представя Embarassed Embarassed

# 279
  • Пловдив
15. Задължавам се да представям в дирекция “Социално подпомагане” удостоверение от детската градина/училището, че детето ми е записано в подготвителна група за задължителна предучилищна подготовка или като ученик/чка в срок до 31.10. за новата учебна година. Известно ми е, че за децата, които постъпват за първи път в училище, удостоверението се представя в 14-дневен срок от започване на учебните занятия

Четете декларациите,които подписвате

# 280
  • София
15. Задължавам се да представям в дирекция “Социално подпомагане” удостоверение от детската градина/училището, че детето ми е записано в подготвителна група за задължителна предучилищна подготовка или като ученик/чка в срок до 31.10. за новата учебна година. Известно ми е, че за децата, които постъпват за първи път в училище, удостоверението се представя в 14-дневен срок от започване на учебните занятия

Четете декларациите,които подписвате
  bouquet Embarassed

# 281

Аз пък да питам за промяната на размера на детските за второ дете - трябва ли сега да нося някакъв документ за поредността на децата? Някъде бях мернала, че ще искат такъв документ, но не знам дали при подаване на новата декларация ще трябва (при мен е октомври) или от сега ще трябва?

Още няма указания.Преди години се носеше удостоверение за родените от майката деца, за да се види поредността.Ако и сега бъде така, то същото трябва д се занесе през м.януари.

# 282
  • Ланкър, планините Овнерог

Още няма указания.Преди години се носеше удостоверение за родените от майката деца, за да се види поредността.Ако и сега бъде така, то същото трябва д се занесе през м.януари.

То, хубаво, ама да го кажат / напишат официално, както се знае за всички останали документи. Друг е въпросът, че аз не виждам смисъл за такъв документ - децата са две, при подаването съм занесла два акта за раждане, какво значение има кое е първо и кое второ дете. Никъде в платежното им не пише кои пари за кое дете са. Като подавах за еднократната помощ при раждане, носих такъв документ, но там има значение.

# 283
И според мен е тъпня.. Нали имат ЕГНтата на децата, за които подаваш документи  newsm78

# 284
И според мен е тъпня.. Нали имат ЕГНтата на децата, за които подаваш документи  newsm78
[/quote

Ако вече в молбата ви фигурира само едно дете, което дефакто е второ, защото първото е навършило двадесет години ,тогава има ли значение?

Общи условия

Активация на акаунт