Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 8

• 118 300
  • 781
  •   1
Отговори
# 75
♥Elfita♥, благодаря ти!

# 76
  • Ланкър, планините Овнерог

Гита ОГ,според мен не отбелязваш осигурен.За предучилищната едва ли се отбелязва учебна дейност.Но с планираните промени не е ясно точно.Остави ги тези неща така и на място попитай в социалното

Много благодаря, ще ги оставя там да заграждам / пиша, но за статута ми специално ми е странно - опцията е "осигурен", 'неосигурен", "пенсионер", "Самоосигуряващ се", "Учащ се  във висше училище", "Учащ се в училище до завършване на средно образование". Ми, че не съм нито едно от тези  Crazy

# 77
  • Пловдив
Гита Ог,попадаш в графа неосигурен според мен

# 78
  • София
Здравейте,интересува ме ако съм подала документи ноември миналата година пак трябва ноември или мога месец по рано?  newsm78

# 79
  • Ланкър, планините Овнерог
Здравейте,интересува ме ако съм подала документи ноември миналата година пак трябва ноември или мога месец по рано?  newsm78

Не, ще те върнат, ако идеш месец по-рано

# 80
  • София

Не, ще те върнат, ако идеш месец по-рано
  bouquet

# 81
Трябва ли да се удостовери с документ неполучаването на стипендия от редовен студент или е достатъчна декларация?

# 82
Имам казус - с бащата нямаме сключен брак, "живеем на различни адреси" /по лична карта/, майчинството го взема той, а аз ходя на работа. Трябва ли да вземам предвид майчинството при изчисляване на дохода и на колко да го деля този доход - на двама или на трима члена от семейството  newsm78

# 83
След като прочетох първа страница относно месечните детски, имам все още някои неясноти и се надявам да можете да ми помогнете.
Белжка от лекар за двете деца и от градината за голямото дете вече имам. Въпроса ми е относно бележките за доход. Взех от всички работодатели, мои и на мъжа ми, но питането ми е относно 8-те месеца, които бях в БТ как трябва да ги отразя. Получавала съм обезщетение и смятам, че би трябвало да бъде показано, но от кого трябва да поискам бележка, от БТ или от НОИ?

Благодаря ви предварително!

# 84
  • Пловдив
но от кого трябва да поискам бележка, от БТ или от НОИ?

От никого  Grinning
Само си смяташ получените суми от БТ.Бележка за тези суми не ти трябва

Имам казус - с бащата нямаме сключен брак, "живеем на различни адреси" /по лична карта/, майчинството го взема той, а аз ходя на работа. Трябва ли да вземам предвид майчинството при изчисляване на дохода и на колко да го деля този доход - на двама или на трима члена от семейството  newsm78

След като нямате брак делиш на 2.След като получава той майчинството не го смяташ като твой доход

# 85
но от кого трябва да поискам бележка, от БТ или от НОИ?

От никого  Grinning
Само си смяташ получените суми от БТ.Бележка за тези суми не ти трябва

Благодаря за бързия отговор!  Hug

# 86
Привет, момичета!
Видях, че тук сте страхотна агитка и знаете как стоят нещата. Имам едно въпросче за детските, защото при мен ситуацията наистина е сложна.
Имам ли право на детски при полжение, че все още не са изтекли 9 месеца от завръщането ни у дома. Последните 7 години бях извън страната и децата ми се родиха в чужбина, сега си имат БГ акт за раждане, записани в детска градина, имат всички имунизации и т.н. Аз вече работя и мога да взема бележка за заплатата си за 2 месеца - у дома съм от 4 месеца обаче. Извън БГ не съм работила в последните 2 години и няма как да покажа каквито и да било доходи, освен тези от работата ми тук. Биологичният баща на децата ми не живее с нас и не е вписан в акта за раждане, и тъй като не получавм доходи от него, той би трябвало да е без значение, нали така?
Някъде бях чела, че ще имам право на детски, ако децата ми се живяли в България в последните 9 месеца, вярно ли е това в моя случай?
Много благодаря за вниманието и времето ви!  Hug

# 87
  • Пловдив
Rainbow Rising,според мен подавай.Ще ти отпуснат.За месеците,през които не си работила през 12 м база,може да те накарат да попълниш декларация,че не си работила.Носи си и трудовата книжка.С бащата нямате брак,нали?Ако е така,неговите доходи не се включват и от него нищо не се иска

# 88
Rainbow Rising,според мен подавай.Ще ти отпуснат.За месеците,през които не си работила през 12 м база,може да те накарат да попълниш декларация,че не си работила.Носи си и трудовата книжка.С бащата нямате брак,нали?Ако е така,неговите доходи не се включват и от него нищо не се иска
Благодаря, Елфита, златна си!  Hug
Още в Понеделник отивам да подам. Simple Smile
Не само, че нямаме брак с бащата, но и никога не сме го имали. Просто живяхме заедно 6 години и вече нямаме нищо общо.

# 89
Отново въпрос ми изникна. Дали има от къде да се изтегли формуляра, който се попълва при социалните за детските? Ако е от значение, за годишно продължаване, а не първоначално подаване.

И също в градината ме попитаха, как точно трябва да изглежда бележката, която да ми издадат за детето, че посещава редовно. Има ли някакъв образец или изискване, как да изглежда и какво да съдържа? Става въпрос за голямата ми дъщеря, която е на 5 и 2-3 месеца?

Благодаря ви!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт