Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 8

• 118 270
  • 781
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте,
и аз ако може да попитам нещо за повече яснота  newsm78
През изминалата половин година получавах обезщетение от борсата след като ме съкратиха от работа. Това се случва точно след изтичане на 2 год. ми платено майчинство.
Въпросът ми е : мога ли да подам документи за получаване на детски след като съм била на борсата? И как да изчисля своите доходи за 12 м. назад, т.е. предвид се вземат 6м, борса и 6м. от майчинството ми,така ли?

Последна редакция: пт, 13 сеп 2013, 02:12 от vany666

# 46
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте,
През изминалата половин година получавах обезщетение от борсата след като ме съкратиха от работа. Това се случва точно след изтичане на 2 год. ми платено майчинство.
Въпросът ми е : мога ли да подам документи за получаване на детски след като съм била на борсата? И как да изчисля своите доходи за 12 м. назад, т.е. предвид се вземат 6м, борса и 6м. от майчинството ми,така ли?

Ако подаваш документи сега септември смяташ дохода си от септември 2012 до август 2013.Ще ти трябва и служебна бележка от стария работодател

# 47
Искам да попитам, за новата промяна, че детето ако не е записано на предучилищна подготовка няма да се изплащат надбавките. Може ли повече яснота? Детето ми посещава предучилищна и в момента получавам надбавки трябва ли нещо да правя отнася ли се за тези който вече ги взимат или ще е  занапред?

# 48
  • Ланкър, планините Овнерог
Здравейте,

Ако подаваш документи сега септември смяташ дохода си от септември 2012 до август 2013.Ще ти трябва и служебна бележка от стария работодател

И аз с подобен  въпрос. От януари получавам обезщетение от БТ, през октомври ще трябва да подам нова декларация, имам бележка от бившия ми работодател. За доходите от БТ ще ми е нужна ли бележка някаква? Декларация също дали ще ми трябва или тя се попълва само, ако не си имал доходи? Рових из нета до сега, но не откривам отговор, само в одит.инфо, но там инфото е от 2006 и не знам дали е актуално. Там пишеха, че си пиша дохода, а те по служебен път си го проверявали, т.е. както при болничните.
Друг въпрос - последно приеха ли да се изисква бележка и за деца, които са в предучилищна?

# 49
Искам да попитам, за новата промяна, че детето ако не е записано на предучилищна подготовка няма да се изплащат надбавките. Може ли повече яснота? Детето ми посещава предучилищна и в момента получавам надбавки трябва ли нещо да правя отнася ли се за тези който вече ги взимат или ще е  занапред?
До края на октомври е необходимо да се представи удостоверение от уч. заведение за детето в Социално подпомагане!

# 50
Здравейте!  Simple Smile

Момичета, и аз съм с въпрос.
Дохода от наем как се обявява? Предполагам с декларация, но една  - за мен и съпругът ми или за всеки се пише отделна декларация? И тъй като сме дали жилището на фирма /имаме служебни бележки за 2002 лева/, тези 2002 лева трябва да ги разделя на 12 месеца, като за всеки месец пиша сумата 166.83 лева.

Така ли е или бъркам някъде? Confused

# 51
Привет! През месец юли съм пуснала дохода си 1 година назад за детски надбавки. Получавам ги от тогава. Само че сега се омъжих. Трябва ли да подавам декларация в общината и да ми ги спрат, тъй като с дохода на мъжа ми не отговарям на условията или това вече ги касае тях от следващата година, когато отново трябва да подавам доход? newsm78
Да не ме накарат после да им ги връщам, ако сега нищо не направя?

Последна редакция: сб, 21 сеп 2013, 14:18 от vampiriana

# 52
  • София
Аз само да се запиша. Хубава вечер Simple Smile

# 53
Привет! През месец юли съм пуснала дохода си 1 година назад за детски надбавки. Получавам ги от тогава. Само че сега се омъжих. Трябва ли да подавам декларация в общината и да ми ги спрат, тъй като с дохода на мъжа ми не отговарям на условията или това вече ги касае тях от следващата година, когато отново трябва да подавам доход? newsm78
Да не ме накарат после да им ги връщам, ако сега нищо не направя?

Нищо не правиш.Касае следващата година, когато подаваш.

# 54
  • Не съм от тук и съм за малко
Здравейте. Предстои ми да подам документи за детски. Проблемът, с който се сблъсках е, че мъжът ми има един месец, през който не е работил никъде и не се е регистрирал в бюро по труда. Напуска в края на 2012г. и започва с договор от м. февруари, 2013г. Какъв документ се изисква за този период? Благодаря предварително.

# 55
  • Пловдив
Здравейте. Предстои ми да подам документи за детски. Проблемът, с който се сблъсках е, че мъжът ми има един месец, през който не е работил никъде и не се е регистрирал в бюро по труда това не е проблем . Напуска в края на 2012г. и започва с договор от м. февруари, 2013г. Какъв документ се изисква за този период? никакъв Благодаря предварително.

# 56
здравейте искам да попитам аз живея в Бургас от няколко години но несъм си сменяла адреса и по лична карта се водя в Казанлък нямам и временна регистрация направена в Бургас предстойми да раждам декември искам да попитам документите който се подават за децки и за първо дете помоща ще можели да ги подам в Бургас или трябва по адрес по лична карта или само временно жителство благодаря предварително

# 57
  • Пловдив
galq90
Цитат
документите който се подават за децки и за първо дете помоща ще можели да ги подам в Бургас

Не,ще подаваш в Казанлък.Ако искаш в Бургас,си смени ЛК с адрес там

# 58
  • Ланкър, планините Овнерог
Аз пак да си питам, с риск да ме биете  Crazy
Здравейте,

И аз с подобен  въпрос. От януари получавам обезщетение от БТ, през октомври ще трябва да подам нова декларация, имам бележка от бившия ми работодател. За доходите от БТ ще ми е нужна ли бележка някаква? Декларация, че съм безработна, също дали ще ми трябва или тя се попълва само, ако не си имал доходи? Рових из нета до сега, но не откривам отговор, само в одит.инфо, но там инфото е от 2006 и не знам дали е актуално. Там пишеха, че си пиша дохода, а те по служебен път си го проверявали, т.е. както при болничните.
Друг въпрос - последно приеха ли да се изисква бележка и за деца, които са в предучилищна?

# 59
Аз пак да си питам, с риск да ме биете  Crazy

И аз с подобен  въпрос. От януари получавам обезщетение от БТ, през октомври ще трябва да подам нова декларация, имам бележка от бившия ми работодател. За доходите от БТ ще ми е нужна ли бележка някаква? Декларация, че съм безработна, също дали ще ми трябва или тя се попълва само, ако не си имал доходи? Рових из нета до сега, но не откривам отговор, само в одит.инфо, но там инфото е от 2006 и не знам дали е актуално. Там пишеха, че си пиша дохода, а те по служебен път си го проверявали, т.е. както при болничните.

Бележка от БТ не ти трябва.Може на място да те накарат да напишеш декларация, че си безработна.

Общи условия

Активация на акаунт