Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 8

• 118 336
  • 781
  •   1
Отговори
# 90
Отново въпрос ми изникна. Дали има от къде да се изтегли формуляра, който се попълва при социалните за детските? Ако е от значение, за годишно продължаване, а не първоначално подаване.

И също в градината ме попитаха, как точно трябва да изглежда бележката, която да ми издадат за детето, че посещава редовно. Има ли някакъв образец или изискване, как да изглежда и какво да съдържа? Става въпрос за голямата ми дъщеря, която е на 5 и 2-3 месеца?

Благодаря ви!  bouquet

Молба-декларация можеш да изтеглиш от сайта на АСП.Има образец на удостоверението от детсктата градина, публикувано е в ДВ бр.73.В градината са длъжни да го имат.Трябва да се спази образеца иначе ще те върнат.

# 91
  • Пловдив
Отново въпрос ми изникна. Дали има от къде да се изтегли формуляра, който се попълва при социалните за детските? Ако е от значение, за годишно продължаване, а не първоначално подаване.

Теглиш от тук http://www.asp.government.bg/ASP_Client/ClientServlet?cmd=add_co … d=20&selid=20 Молби декларации за помощи,номер 6

# 92
Благодаря ви! Hug

# 93
  • Ланкър, планините Овнерог

Доколкото виждам възрастта на децата в подписа, нито едното не в предучилищна. Защо ти е бележка?

# 94
  • Пловдив
Набор 2008 са трета група т.е предучилищна

# 95
Набор 2008 са трета група т.е предучилищна

Оф, да, вярно  ooooh!

# 96
  • around the world
За самоосигуряващите се лица, ако са излизали в болничен в даден месец кой доход се записва, за въпросния месец? Доходът върху който се самоосигуряват или сумата получена от НОИ?  bouquet

# 97
За самоосигуряващите се лица, ако са излизали в болничен в даден месец кой доход се записва, за въпросния месец? Доходът върху който се самоосигуряват или сумата получена от НОИ?  bouquet
И двете.

# 98
Първите три дни болнични за сметка на работодателя къде се записваха - при брутния доход или на реда за обезщетенията?

# 99
  • around the world
И двете.
Благодаря   bouquet
При това положение най-точна ще бъде "Справка за социално осигуряване - актуално състояние"  от сайта на НОИ, нали така?

# 100
В молбата декларация за месечни помощи на дете до 20 години в т. 3 трябва да впиша децата, които имам. В една от графите там има "Учебна заетост". Едното ми дете е 3-та група в градината, тоест е вече в задължителните, а другото е в 1-ва група. Какво да напиша за голямото и какво за малкото?

# 101
В молбата декларация за месечни помощи на дете до 20 години в т. 3 трябва да впиша децата, които имам. В една от графите там има "Учебна заетост". Едното ми дете е 3-та група в градината, тоест е вече в задължителните, а другото е в 1-ва група. Какво да напиша за голямото и какво за малкото?

На малкото със сигурност "не", за голямото и аз съм в чуденка. Моята е 6г.

# 102
Здравейте,

Големият ми син е в първи клас тази година. Занесохме бележка от училището, че е записан там, за да ни отпуснат помощ за първокласник още лятото. Казали на мъжа ми, че като почне училище трябва да се подаде и друга бележка, че посещава заради детските. Само че от училището ни позабавиха, защото трябвало първо заявление и чак тогава издавали бележката.  На 30-ти септември мъжът ми отиде да я внесе, но се натъкна на около 200 човека в социалното в обедната си почивка. Аз гледам бебе. Два дена по-късно му казаха, че срокът бил до 30-ти септември и детските ни за този месец са спрени и няма да ги получим. Няма и да се преведат със следващите. Детето ми няма нито едно отсъствие. Става въпрос за 2 седмици от началото на учебната година. Все едно пък не мога да го спра от училище след като представя бележката. Close Тази система издиша яко.
Знаете ли дали има вариант да се подаде жалба или молба (не знам каква трябва да е формата), за да се преведат детските, които са спрени.

# 103
За децата над 5г. е задължително да посещават учебно заведение, така че аз си мисля че трябва да се впише трета група. А аз искам да попитам следното: за последните 12 месеца имам еднократен доход /хонорар/ за около 15 лв отделно от дохода по трудов договор. Необходимо ли е за хонорара да имам издадено удостоверение или е достатъчно аз да си го декларирам. Сега получавам обезщетение за безработица от НОИ - нали няма нужда от документи от тях?!?

# 104
  • Пловдив
Здравейте,

Големият ми син е в първи клас тази година. Занесохме бележка от училището, че е записан там, за да ни отпуснат помощ за първокласник още лятото. Казали на мъжа ми, че като почне училище трябва да се подаде и друга бележка, че посещава заради детските. Само че от училището ни позабавиха, защото трябвало първо заявление и чак тогава издавали бележката.  На 30-ти септември мъжът ми отиде да я внесе, но се натъкна на около 200 човека в социалното в обедната си почивка. Аз гледам бебе. Два дена по-късно му казаха, че срокът бил до 30-ти септември и детските ни за този месец са спрени и няма да ги получим. Няма и да се преведат със следващите. Детето ми няма нито едно отсъствие. Става въпрос за 2 седмици от началото на учебната година. Все едно пък не мога да го спра от училище след като представя бележката. Close Тази система издиша яко.
Знаете ли дали има вариант да се подаде жалба или молба (не знам каква трябва да е формата), за да се преведат детските, които са спрени.

Срокът за бележката за вас е бил до 30 ти септември,защото детето ви сега е първи клас.Нали е първи клас сега?За следващите години срокът ще ви е до 31 ви октомври
Тези срокове са описани в молбата,която си попълнила и подписала

h.hristova ,за хонорара ще ти трябва документ.За парите от БТ не ти трябва бележка

Щом представяш бележка от ДГ,че голямото посещава предучилищна е логично това дете да е в графа учебна дейност

Майките,получаващи детски надбавки трябва до 31 ви октомври да представят бележка от училището/детската градина за предучилищните групи в социалните.За първокласниците този срок изтече на 30 ти септември

Последна редакция: вт, 08 окт 2013, 14:23 от ♥Elfita♥

Общи условия

Активация на акаунт