Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 8

• 118 371
  • 781
  •   1
Отговори
# 105
Искам да попитам при промяна на настоящ адрес пак ли се попълва в молбата постоянния адрес? И ако да - трябва ли да се декларира някъде промяната?

# 106
Здравейте,
аз съм студентка редовно обучение и имам дете на 4-ри годишна възраст. Сега се записах на платена студентска практика от, която ще взема 480 лв , когато направя 240 часа работа. Въпросът ми е дали ще ми трябва бележка за детските надбавки за тези доходи (480 лв)  въпреки, че доходите са от студентска практика по програма на МОН.

# 107
Искам да попитам при промяна на настоящ адрес пак ли се попълва в молбата постоянния адрес? NE!И ако да - трябва ли да се декларира някъде промяната?

# 108
Елфита и аз имам въпрос. Очертава се секциото ми да е на 25,11, за детските доходите от работодател от коя до коя дата трябва да са. Понеже съм била при няколко работодателя и мисля да поискам по-рано служебни бележки, за да са ми готови, от ноември мин година до октомври тази ли включват или греша, за мъжа ми за същият период ще трябва нали?

# 109
  • Пловдив
за детските доходите от работодател от коя до коя дата трябва да са.

зависи кой месец ще подадеш документи.първия възможен вариант е през декември,тогава базата ти е от декември 2012 до ноември 2013 г включително

# 110
Мерси, Елфита, аз пък си мислех, че зависи от месеца на раждане   bouquet

# 111
В молбата декларация за месечни помощи на дете до 20 години в т. 3 трябва да впиша децата, които имам. В една от графите там има "Учебна заетост". Едното ми дете е 3-та група в градината, тоест е вече в задължителните, а другото е в 1-ва група. Какво да напиша за голямото и какво за малкото?

На малкото със сигурност "не", за голямото и аз съм в чуденка. Моята е 6г.

Гита, пишеш ДА.  Hug

Елфита, много благодаря за отговора и отново се оказа права. Ходих да подам тези дни и ето отговора на служителя относно питането:

"Всеки, който се чуди за деца, които са още в градина, но в задължителна предучилищна група, пишете ДА. За малките пишете НЕ. И по друг начин казано, ако ви трябва бележка от градината за детето, тогава и ф графата е ДА. Ако не ви трябва бележка, тогава в графата е НЕ. "

Дано съм ви била полезна!  Hug

# 112
Здравейте,

Големият ми син е в първи клас тази година. Занесохме бележка от училището, че е записан там, за да ни отпуснат помощ за първокласник още лятото. .  На 30-ти септември мъжът ми отиде да я внесе, но се натъкна на около 200 човека в социалното в обедната си почивка. Аз гледам бебе. Два дена по-късно му казаха, че срокът бил до 30-ти септември и детските ни за този месец са спрени и няма да ги получим. Няма и да се преведат със следващите. Детето ми няма нито едно отсъствие. Все едно пък не мога да го спра от училище след като представя бележката. Close Тази система издиша яко.
Знаете ли дали има вариант да се подаде жалба или молба (не знам каква трябва да е формата), за да се преведат детските, които са спрени.
Съвета ми е да подадете жалба до Директора на РДСП, с копие до Директора на ДСП и Директора  на АСП! Да срока е 30.09 но Вие, вече сте представили бележка от която е видно, че детето Ви е записано в училище! Има и други нередности ... но няма да ги коментирам, обжалвайте смело! И побързайте, защото има и срок за обжалване.

# 113
  • София
Момичета кога трябва да се подаде молбата за помощ при БРЕМЕННОСТ? Преди 45 дни от определения термин или може и след това????? Звъня на телефоните им ,но както винаги никой не вдига!!! на 21.10 влизам в тези 45 дни и тогава ще подавам документи, защото АГ тогава ще ми даде бележка ? Моля за бърз отговор ,ако някой е наясно с това.
 Мъжа ми сега трябва да взима удостоверение за доходи ,но могат да му дадат от август 2013 назад за 12месеца , иначе не по- рано от другата седмица ще получи такова с включен септември ,а тогава вече трябва да съм подала декларацията ?!

Последна редакция: пн, 14 окт 2013, 10:56 от charming87

# 114
  • Пловдив
charming87,по-рано няма как да подадеш.На 45 я ден АГ то ще ти даде бележката и ще подадеш в социалните.Но преди това отиди лично и попитай какво друго ще ти трябва,за да го приготвиш.Бележката на мъжа ти трябва да включва и септември задължително

# 115
  • София
Елфи ,много ти благодаря . Знаеш ли на колко се дели дохода за тази помощ специално - на двамата само ?

# 116
  • Пловдив

Ако имате брак,на две,да.Ако нямате,неговия доход не се зачита.Детето тук не се включва,защото не е родено още.Него ще го включваш за социалното майчинство и детските

# 117
  • София
Преди време ВИ питах как седят нещата при изчисляване на дохода за детски когато е имало по.зван болничен. Отговора Ви беше, че се взима предвид това което съм получила от НОИ като болничен, а не дохода от който е изчислен обезщетението. Само, че сега имам отказ за изплащане на детски. От социалните ми казват, че се взимало дохода от който е изчислен болничния. Как е наистина? Може ли да ме насочите къде пише как се опр. дохода?

# 118
Хм... справката, която дават от социалните относно болничните при мен съдържа точно чистата сума, която съм получила като обезщетение.

# 119
  • София
А де аз за това питам, щото ми го казаха по телефона и искам на место да ходя  да се разправям, но искам да знам къде го пише за да мога да им цитирам члена. Даже ще си го принтирам. Аз сега си разпечатих и болничните който съм получила от НОИ та да видим какво ще кажат.

Общи условия

Активация на акаунт