Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 8

• 118 402
  • 781
  •   1
Отговори
# 120
Нещо не сте се разбрали. Обезщетението е необлагаем доход. Затова е и на отделна позиция в заявлението. Със сигурност ще се разберете като отидеш на място с разпечатка от сметката си, а още по-добре - със справка от НОИ.

# 121
  • София
Да направила съм си разпечатка от НОИ. Ще пиша като мина през тях.

# 122
  • София
Имам един въпрос - майчинството ми изтича на 21 октомври.Няма да се връщам на работа - налага се да напусна.Другит месец обаче трябва да поддам документи за детски надбавки - как ще си опиша дните до края на октомври в декларацията?Мисля за два варианта - единият е да си пусна платена отпуска и да си платя осигуровките до края на месеца, а другият е да се регистрирам в бюрото по труда newsm78 - дайте ми идея как е по разумно, благодаря  bouquet

# 123
  • Пловдив
Имам един въпрос - майчинството ми изтича на 21 октомври.Няма да се връщам на работа - налага се да напусна.Другит месец обаче трябва да поддам документи за детски надбавки - как ще си опиша дните до края на октомври в декларацията?Мисля за два варианта - единият е да си пусна платена отпуска и да си платя осигуровките до края на месеца, а другият е да се регистрирам в бюрото по труда newsm78 - дайте ми идея как е по разумно, благодаря  bouquet

Нямаш ангажимент дните от 21 ви докрая на октомври да са ти ангажирани някак-пл отпуск или БТ.Може да напуснеш на 21 ви октомри и след това да си останеш безработна.За дните без работа няма да имаш доход.Могат да те накарат да попълниш декларация,че си безработна
БТ не е лошо,защото ще взимаш някакви пари

# 124
Момичета кога трябва да се подаде молбата за помощ при БРЕМЕННОСТ? Преди 45 дни от определения термин или може и след това????? Звъня на телефоните им ,но както винаги никой не вдига!!! на 21.10 влизам в тези 45 дни и тогава ще подавам документи, защото АГ тогава ще ми даде бележка ? Моля за бърз отговор ,ако някой е наясно с това.
 Мъжа ми сега трябва да взима удостоверение за доходи ,но могат да му дадат от август 2013 назад за 12месеца , иначе не по- рано от другата седмица ще получи такова с включен септември ,а тогава вече трябва да съм подала декларацията ?!

По последни изменения на ППЗСП този вид помощ може да бъде поискана в тримесечен  срок от датата на излизане -45 дни преди раждане.

# 125
Преди време ВИ питах как седят нещата при изчисляване на дохода за детски когато е имало по.зван болничен. Отговора Ви беше, че се взима предвид това което съм получила от НОИ като болничен, а не дохода от който е изчислен обезщетението. Само, че сега имам отказ за изплащане на детски. От социалните ми казват, че се взимало дохода от който е изчислен болничния. Как е наистина? Може ли да ме насочите къде пише как се опр. дохода?

В Дирекцията за социално подпомагане се изпраща информация от НОИ  за реално изплатените суми по болничен и месеца на тяхното получаване.Щом имате отказ значи нещо не сте сметнала правилно- събира се брутен доход и болничен.На място могат да ви направят справка.

# 126
Здравейте,

Големият ми син е в първи клас тази година. Занесохме бележка от училището, че е записан там, за да ни отпуснат помощ за първокласник още лятото. .  На 30-ти септември мъжът ми отиде да я внесе, но се натъкна на около 200 човека в социалното в обедната си почивка. Аз гледам бебе. Два дена по-късно му казаха, че срокът бил до 30-ти септември и детските ни за този месец са спрени и няма да ги получим. Няма и да се преведат със следващите. Детето ми няма нито едно отсъствие. Все едно пък не мога да го спра от училище след като представя бележката. Close Тази система издиша яко.
Знаете ли дали има вариант да се подаде жалба или молба (не знам каква трябва да е формата), за да се преведат детските, които са спрени.
Съвета ми е да подадете жалба до Директора на РДСП, с копие до Директора на ДСП и Директора  на АСП! Да срока е 30.09 но Вие, вече сте представили бележка от която е видно, че детето Ви е записано в училище! Има и други нередности ... но няма да ги коментирам, обжалвайте смело! И побързайте, защото има и срок за обжалване.

При подаване на молбата за еднократната помощ се представя удостоверение от училище, че детето е записано за първи път в първи клас, а до 30.09, че е започнало училище.Това е разликата.Жалба се подава до РДСП в 14 дневен срок от получаване на заповедта за отказ.Аз се съмнявам да бъде отменена от РДСП, но опитайте- обжалвайте.

# 127
  • София
Здр. ходих днес до соц. и се оказа, че не е това което ми казаха по тел. Грешката е при моите изчисления, защото аз съм слагала в сметките болничните който са ми за даден период, а то е трябвало да се сложа болничните които съм получила през дадения месец. Дано да ме разбирате какво пиша. Благодаря за помоща. Дано тоя месец се класирам за детските. Лек ден от мен.

# 128
Бях писала, че подадох документите и всичко е наред. Приеха ни документите да не ме връщат с всичко, за което им благодаря, но трябва да им занеса удостоверение за брутен доход за последните три месеца на мъжа ми, тъй като е самоосигуряващ се, а ние им дадохме обикновена служебна бележка от работодателя, тоест от самия него. Моля да ме ориентирате, кой издава това удостоверение и как изглежда, ако ние (фирмата) трябва да го идадем.  Hug

# 129
  • София жк Бъкстон
Здравейте, моля за помощ по следният казус:
На 27.09.2013г подадох молба-декларация за детски надбавки и представих удостоверения за доходи от старият ми работодател и от новия, бележка от педиатъра за имунизации и копия от актовете за раждане на децата.  Веднага ми беше дадено уведомително писмо,че в 14-дневен срок трябва да представя - заповед за прекратяване на трудовия ми договор със стария ми работодател, уточнение за изплатено обещетение по чл.224 от КТ, удостоверение от ОДЗ за предучилищна подготовка , копие от новия трудов договор и трудова книжка. 
Защо ми се искат тези документи?
При задаване на този въпрос към служителката ми отговори, че имали право да ми ги искат и ако не ги предоставя в срок ще ми откажат помощта.
Изчетох закона за семейните помощи за деца и правилника за прилагането му и никъде не открих причина, поради която да ми откажат при положение, че съм си подала молба декларацията със всички изисквани към нея документи.
Ако някой може да ми помогне, ще съм много благодарна

# 130
Искам детските надбавки за детето  да ми се превеждат в отделна сметка, но за целта само новата банкова сметка ли трябва да занеса на социалните или се изисква и нещо друго?

# 131
  • Ланкър, планините Овнерог
hellborn, аз днес подавах и ме изненадаха и мен за документ за обезщетението. За щастие трудовата ми книжка беше в мен и се наложи само да издирвам ксерокс, за да снимам страницата, където е вписано обезщетението. Отделно на място писах декларация, че от декември мин година съм безработна, записана в БТ и т.н. За бележката за предучилищна - пише в декларацията, че трябва да се приложи.
Цитат
2. Удостоверение от детската градина/училището, че детето е записано в подготвителна група за задължителна предучилищна подготовка или като ученик/чка в …клас (с изключение на случаите по чл. 7, ал. 10 от ЗСПД);
За останалите документи - нямам идея защо ги искат. Ако трудовата книжка не беше в мен, щеше да се налага пак да ходя да им нося някакъв документ, в който е вписано и има подпис и печат на стария работодател. Но не са ми искали всичко.

Ще видим другия месец дали всичко е ок  Mr. Green

# 132
Бях писала, че подадох документите и всичко е наред. Приеха ни документите да не ме връщат с всичко, за което им благодаря, но трябва да им занеса удостоверение за брутен доход за последните три месеца на мъжа ми, тъй като е самоосигуряващ се, а ние им дадохме обикновена служебна бележка от работодателя, тоест от самия него. Моля да ме ориентирате, кой издава това удостоверение и как изглежда, ако ние (фирмата) трябва да го идадем.  Hug

Да си отговоря сама, може да помогне на някой. Бележката е същата от работодателя, тоест от самия него, но думите трябвало да бъдат "удостоверение за брутен доход" вместо "служебна бележка". Да им имам и формалностите.   ooooh!

# 133
  • Ланкър, планините Овнерог

Да си отговоря сама, може да помогне на някой. Бележката е същата от работодателя, тоест от самия него, но думите трябвало да бъдат "удостоверение за брутен доход" вместо "служебна бележка". Да им имам и формалностите.   ooooh!

Дааа, преди мен върнаха една жена, защото на бележката й за дохода пишело"доход от трудово възнаграждение", а не пишело, че е брутен доход.

# 134
  • СОФИЯ
момичета ,има ли някоя от вас повече информация относно детските надбавки какво става? приеха ли увеличението последно? или си останаха на 35 лв.търсих в интернет но не намерих нищо по въпроса Thinking

Общи условия

Активация на акаунт