Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 8

• 118 092
  • 781
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Вчера подадох жалбата, ще чакам резултат. За инфо към тези, които са получили Заповед за прекратяване на детските надбавки, не е достатъчно да подадат само Удостоверението за записване на детето, а всички документи се вадят наново и се занасят в ДСП.

# 211
  • Пловдив
Вчера подадох жалбата,

На какво се позова в жалбата?

Всеки ден се ходи на ДГ на детето.Не виждам проблем да се вземе тази бележка.Явно не си знаела и затова не си я подала

# 212
  • София
Вчера подадох жалбата,

На какво се позова в жалбата?

Че съм подала Удостоверението в установения срок, но не е препратено към РДСП поради небрежност на служител. Прикачих към жалбата копие на Заповедта и Служебна бележка от детското заведение, че са ми издали нужния документ още през месец септември със съответния входящ номер и дата и че детето е записано в книгата на страница... под номер ...  Peace
Не съм оптимист, но поне направих, каквото зависеше от мен.

# 213
  • Пловдив
Не съм оптимист, но поне направих, каквото зависеше от мен.

Добре си направила.Чакаме развитие.
Ще искат да докажеш,че си го подала в ДСП то.Можеш ли?Защото то може да е издадено от ДГ,но ти да не си го придвижила към ДСП

# 214
  • София
За съжаление нямам доказателство, че съм го подала в ДСП. Служителката го взе, написа отзад моите имена и ЕГН, порови нещо в компютъра и каза, че това е всичко необходимо. Нямам бележка, че е прието, всъщност такава не са ми давали и когато подавам целия набор документи  Thinking

# 215
Разбрах, че съм пропуснала нов член и е трябвало да подам удостоверение и нямам детски от 01,10. Утре ще поискам това от детската градина и ще го нося в СП и се надявам това да е достатъчно, за да има заповед за възобновяването им. Но трябва ли да занимават работещи родители с тази информация, след като могат да я получат по служебен път??!?!? Защо постоянно измислят някакви нови документи, за да отказват принудително родителите!?!

По служебен път е възможно в малките населени места с едно училище и една детска градина.В големия град как да се случи.Директорите на детските градини бяха длъжни да информират родителите на родителска среща.Ако имате само едно дете трябва нова молба с доходи за 12 месеца, удостоверение от детската градина, от личен лекар за имунизации.

# 216
Да, вече имам документите. Но все пак тази информация СП може да си я получи по служебен път.

# 217
  • Пловдив
.В големия град как да се случи.

Как ДГ информират ДСП за неизвинените отсъствие в подготвителните групи,заради които последните спират детските на майките.Или това се прави само за учениците?

# 218
Не, прави се и от градините до 5 число на месеца се изпраща нужната информация и всичко е ясно за всеки. Но не ми се задълбава в поредната недоумица на законотворците.

# 219
  • Пловдив
Не, прави се и от градините до 5 число на месеца се изпраща нужната информация

Тогава могат до 30 ти октомври да потвърдят и децата,които посещават предучилищна.Но явно няма такава практика,за съжаление

# 220
Да, вече имам документите. Но все пак тази информация СП може да си я получи по служебен път.

Как по -точно?Да пишат писма до всяко едно учебно заведение в цялата страна или?

# 221
Елфитаааааааа, извинявам си мила, ама ти виждах червения ОГРОМЕН подпис толкова дълго, но не знаех че важи за всички... Аз лятото като подадох документите за детски за беба, подадох и за голямата ( до тогава не съм извършвала тези упражнения за взимане на детски). Казаха всичко е точно и ще взимате, но от по-следващия месец ( защото подадох документите в края на месеца). Както и да е, казаха, че ще ги преведат за двата месеца заедно. Вчера видях че съм получила само за едното дете, като паралелно с това получих писмо от СП, че не съм занесла бележка от училището за голямата ( де да знам, че трябва два месеца след онези документи пак да давам някакви). Сега губя ли детски занапред или да взимам такава бележка? Извинявам се че задавам такива въпроси, НО всъщност сега се сещам, защо 10 години не исках да взимам детски.... Точно защото винаги нещо трябва да се носи ПАК. Поздрави!

# 222
  • Пловдив
Сияна,взимаш бележката и я носиш в ДСП.Месец октомври го губиш за голямото дете.
Не декларацията,на която си се подписала и би трябвало да си прочела,пише това,че до 30 ти трябва носиш такава бележка.Огромния червен надпис също упоменаваше всички майки,които получават детски  Wink

# 223
♥Elfita♥ , мерси!   bouquet   bouquet   bouquet

# 224
  • София
Здравейте, отново от мен имам едно питане - този месец подавам за детски надбавки.Бях на трудов договор до 21.10.2013г., след това съм поддала документи за обещетение за безработица.В документа за доходите ще бъде отразено предполагам до 21.10. че съм била по майчинство, след това доколкото четох на място се пишело делакрация свободен текст, но в моя случай как да опиша тези дни - от 21 до 31 октомври newsm78

Общи условия

Активация на акаунт