Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 8

• 118 025
  • 781
  •   1
Отговори
# 285
Да ви питаме, забравили сме да подадем през ноември новите декларации, губят ли се за тези два месеца детските?Ако се подадат през януари, периода за бележките януари-декември 2013 г. ли е?

В общината оригиналите на акта за раждане ли искат, може ли копие?

И ако са изгубени оригиналните актове, къде се вадят нови, ако децата са родени на едно място, а живеят на друго място?

# 286
Да ви питаме, забравили сме да подадем през ноември новите декларации, губят ли се за тези два месеца детските?Ако се подадат през януари, периода за бележките януари-декември 2013 г. ли е?

В общината оригиналите на акта за раждане ли искат, може ли копие?

И ако са изгубени оригиналните актове, къде се вадят нови, ако децата са родени на едно място, а живеят на друго място?
[/quote

Губят се за тези месеци.Да този доход.Носят се актовете сома за справка.Ако са изгубени оригиналите, дубликат се вади от общината, където е родено детето.

# 287
Ами те са родени в един град, а живеят в друг град.

Не може ли в тяхната си община?

# 288
Ами те са родени в един град, а живеят в друг град.

Не може ли в тяхната си община?

По-горе споменах дубликат се вади от общината, където е родено детето.Не може от друго място./Ако са родени във Варна, а живеят в София трябва да се извадят от Варна./

# 289
Здравейте,
за ноември 2013 г. още не съм получила надбавките, тогава поднових и молбата си. Сега погледнах входящия номер - пише чл.7/ЗСПД /15.11.2013?
Писах им, но още нямам отговор. Какъв ли би могъл да е проблемът, при подаването на документите служителката каза, че всичко е ок... и ако съм получила отказ евентуално, как да разбера. Писма не съм получавала никакви, а четох, че произнасянето по молбата е в 14-дневен срок.

Последна редакция: чт, 09 яну 2014, 10:25 от maretu

# 290
  • Пловдив
maretu,явно не си одобрена за детски.Предполагаемата причина е,че надвишаваш дохода.Отиди на място или се обади по тела

# 291
maretu,явно не си одобрена за детски.Предполагаемата причина е,че надвишаваш дохода.Отиди на място или се обади по тела
Благодаря ти, ♥Elfita♥, ще звънна и ще пиша после какъв ми е случая. Дохода няма как да надвишавам - в майчинство съм вече повече от три години и за последните 12 месеца той е спаднал с над 2000 лева спрямо предишния период. Разделено на мен и на двете ми деца (с татко им нямаме брак) прави по около 170 лева месечно.

# 292
Здравейте, днес ми се обадиха, че ми спират детските за декември, защото дъщеря ми имала в 3 група градина 3 неизвинени отсъствия. Поразрових и намерих инфо за над 3 неизвинени, което за мен е 4. Може ли някой да ми каже имат ли основание.
Благодаря предварително!

# 293
Здравейте имам един въпрос родих ноември 2013 декларация за детски подадох декември този месец трябва да ми ги преведат искам да знам за ноември ще получа ли детски ( защото родих на 6 ти ) или не , и около коя дата ги превеждат

# 294
  • Пловдив
Здравейте, днес ми се обадиха, че ми спират детските за декември, защото дъщеря ми имала в 3 група градина 3 неизвинени отсъствия. Поразрових и намерих инфо за над 3 неизвинени, което за мен е 4. Може ли някой да ми каже имат ли основание.
Благодаря предварително!

Отиди в социалните да се разберете.

Здравейте имам един въпрос родих ноември 2013 декларация за детски подадох декември този месец трябва да ми ги преведат искам да знам за ноември ще получа ли детски ( защото родих на 6 ти ) или не , и около коя дата ги превеждат

за ноември няма да получиш детски.декемврийските ще ги получиш след 20 ти януари

# 295
Благодаря предварително!

В правилника за прилагане на Закона за семейни помощи за деца е записано отсътвия три дни в месеца - чл.17,ал5 мисля, че беше.

# 296
  • Пловдив
(5) (Нова - ДВ, бр. 73 от 2013 г., в сила от 01.09.2013 г.) Директорът на детската градина/училището, в която/което има подготвителни групи за задължителна предучилищна подготовка, ежемесечно изпраща на регионалната дирекция за социално подпомагане по постоянен адрес на родителите справка по образец съгласно приложение № 8 за всяко дете, отсъствало през съответния месец повече от 3 дни, за които няма уважителни причини. Справката се изпраща за периода 15 септември - 31 май.

Повече от 3 дни за мен означава,че се спират за 4 ри дни отсъствия,а не за 3

# 297
Здравейте,
 искам да попитам,ако някой може да ми каже как стоят нещата с подаването на документи за втората година.Днес ми казаха информация че след първото подновяване на годинка за всяка следваща година се подават документите всеки януари за детските надбавки.има ли такова нещо или както до сега от дата на подаване до дата на по давене си остава?

# 298
Здравейте!
За пръв път в живота си се опитвам да подавам документи за детски надбавки и вече съм на път да се откажа... Проблемът произтича от там, че за изминалите 12 месеца съпругът ми смени 2 работни места, и 5 месеца беше на борсата след съкращение. От АСП ми казаха, че те служебно ще си проверят какъв му е бил осигурителният доход през тези 5 месеца. Е да, ама аз как да попълня декларацията без тази "служебна справка"? Щом е бил на борсата не е ли осигуряван на минимална заплата или на това, което реално е получавал? Чудя се и ако половината от един месец осигуровките са на една сума, а другата на друга, как се изчислява брутния месечен доход?
Аз пък съм по майчинство с второто ми дете. В служебната ми бележка от работодателя ми пише брутен доход 0???? Предполагам, че трябва да пиша сумите получавани от НОИ за тази 1 година (първа година майчинство), но реално получаваните ли се пишат или осигурителният доход, който е в справките за доход за пенсия??? Много ми станаха въпросите, но наистина се оплетох като пате в кълчища Sad Ще съм благодарна ако някой ми обясни. Опитах се да чета назад в темичката, но само повече се обърках, а и малчо никак не обича да стоя на компютъра.  Rolling Eyes

# 299
Здравейте!
За пръв път в живота си се опитвам да подавам документи за детски надбавки и вече съм на път да се откажа... Проблемът произтича от там, че за изминалите 12 месеца съпругът ми смени 2 работни места, и 5 месеца беше на борсата след съкращение. От АСП ми казаха, че те служебно ще си проверят какъв му е бил осигурителният доход през тези 5 месеца. Е да, ама аз как да попълня декларацията без тази "служебна справка"? Щом е бил на борсата не е ли осигуряван на минимална заплата или на това, което реално е получавал? Чудя се и ако половината от един месец осигуровките са на една сума, а другата на друга, как се изчислява брутния месечен доход?
Аз пък съм по майчинство с второто ми дете. В служебната ми бележка от работодателя ми пише брутен доход 0???? Предполагам, че трябва да пиша сумите получавани от НОИ за тази 1 година (първа година майчинство), но реално получаваните ли се пишат или осигурителният доход, който е в справките за доход за пенсия??? Много ми станаха въпросите, но наистина се оплетох като пате в кълчища Sad Ще съм благодарна ако някой ми обясни. Опитах се да чета назад в темичката, но само повече се обърках, а и малчо никак не обича да стоя на компютъра.  Rolling Eyes
Въпросите са много, но решението е едно... поне в нашата ДСП. Когато си взимам декларациите и другите бележки за попълване от там, социалните работнички ми издават една служебна бележка/ справка от НОИ за мен и мъжа ми и децата - майчинство, болнични, пенсии и т.н. Издават ми я само срещу ЕГН на мен или мъжЪт - имаме сключен граждански брак.

Аз имам пък друг въпрос - това увеличение от 35лв към 50лв. налага ли някаква допълнителна декларация или сме в заварено положение и автоматично ще ми променят заповедта от 70 на 85лв.

Общи условия

Активация на акаунт