Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 8

• 117 856
  • 781
  •   1
Отговори
# 375
правилно ли ви разбрах момичета?

тоест ако сега подам док.през Февруари - пиша доходите ми назад по месеци както съм ги получила от Февруари 2013 до Януари 2014? И съответно за м. Септември пиша 0 лв. щото тогава реално нямам никакъв доход/превод ?

досега не съм получавала детски и честно казано ми е такава каша..... на моменти ми идва да се откажа, но пък ако имам право що пък да не се възползвам...
Ако нямаш превод през този месец пишеш 0 да. А защо нямаш през септември? Нали получаваш 310 майчинство - сигурна ли си?

# 376
  • София

тоест ако сега подам док.през Февруари - пиша доходите ми назад по месеци както съм ги получила от Февруари 2013 до Януари 2014? И съответно за м. Септември пиша 0 лв. щото тогава реално нямам никакъв доход/превод ?

досега не съм получавала детски и честно казано ми е такава каша..... на моменти ми идва да се откажа, но пък ако имам право що пък да не се възползвам...
Ако нямаш превод през този месец пишеш 0 да. А защо нямаш през септември? Нали получаваш 310 майчинство - сигурна ли си?

ами имам за Септ 310 лв, ама са получени по ведомост в началото на ОКт, и затова за Септ ми се получава нулев доход  Laughing

# 377
  • Край морето... при пясъка и сините вълни

ами имам за Септ 310 лв, ама са получени по ведомост в началото на ОКт, и затова за Септ ми се получава нулев доход  Laughing

Ако си ги получила през октомври ги пишеш в октомври...гледаш реалната дата на плащането.

# 378

А през септември нямаш изобщо превод така ли? За август?
Сори, че се меся, но понякога точно заради такива грешки се получава, че не се получава  Crazy

# 379
  • София

А през септември нямаш изобщо превод така ли? За август?
Сори, че се меся, но понякога точно заради такива грешки се получава, че не се получава  Crazy

за август имам три  Shocked превода, първия е за юли, а втория и третия са за август. Всъщност от 11.08 ми започва втората година майчинство и затова имам две изчисления и два превода. и после следващия превод е на 03.10 който касае септември.

взе да ми се изяснява лека полека картинката, благодаря сърдечно момичета. Оказва се че този месец имам право  Wink пак да подам документи пък да видим. пожелайте ми успех   bouquet

# 380
Здравеите!Имам следния въпрос, дано ми помогнете:разведена съм от м.декември и имам 2 деца от първия брак, зза които подадох документи за детски м. юли 2013 г. Сключих брак с втория си съпруг м. януари и от него имам 3-то детенце , роди се преди 2 седмици. Този месец мисля да подавам документи за нея - момиченце е, та въпроса ми е - какви документи ще искат, доходите на втория ми съпруг 12 месеца назад, тои е безработен, но 4 месеца през този период е бил на борсата и е получавал обезщетение - трябва ли бележка от борсата,тя е още бебенце, бележка за какви ваксини да и вадя , и какво правя като доиде време да подавам юли за другите ми две деца документи, отново ще се искат документи за дохода на втория ми съпруг нали, бившия не го касаем, вапреки че развода е от м. декември. Доста ми е мътно!Благодаря предварително!

# 381
Здравейте, аз досега не съм получавала детски и затова да ви попитам -  за януари кога би трябвало да ги преведат?

# 382
  • UK
Здравейте, ще подавам документи за еднократната помощ за раждане на дете и намерих това сред документите, които се изискват:
Цитат
2. (изм. – ДВ, бр. 95 от 2012 г. , в сила от 4.12.2012 г.) копия от удостоверенията за раждане на всички деца, родени от майката, или удостоверение от общинската администрация за родените от майката деца;
От тук: http://pomosti.oneinform.com/pravilnik-za-prilagane-pomosti-za-deca/#sm11

Това означава ли, че удостоверението от ГРАО за родените деца вече не е задължително и може само копия от удостоверенията за раждане на децата? Simple Smile Аз така го разбирам, но питам за да съм сигурна.
Това единна наредба ли е, нали важи за всички общини?
Благодаря предварително.   bouquet

# 383
  • Близо до морето (200 м)
Момичета, това удостоверение откъде се издава:

1. (изм. – ДВ, бр. 93 от 2004 г., бр. 71 от 2006 г.) удостоверение за брутните месечни доходи на семейството за последните 12 календарни месеца, предхождащи месеца, през който е подадена молба декларацията – за лицата, работещи по трудови и/или по служебни правоотношения

Благодаря предварително  Hug

# 384
  • Бургас
Момичета, това удостоверение откъде се издава:

1. (изм. – ДВ, бр. 93 от 2004 г., бр. 71 от 2006 г.) удостоверение за брутните месечни доходи на семейството за последните 12 календарни месеца, предхождащи месеца, през който е подадена молба декларацията – за лицата, работещи по трудови и/или по служебни правоотношения

Благодаря предварително  Hug

От работодателя.

# 385
Какви документи се подават за детски в университета? Знам, че майките с деца под 6 годишна възраст получават някаква стипендия от 80-90 лв. Искам и аз да подам сега за сина си, но не е почнал още семестъра и се чудя, какви документи ще ми трябват, за да си ги набавя... Ще има ли значение дохода на мъжа ми? Аз съм в майчинство и студент-редовно...

# 386
  • Пловдив
Какви документи се подават за детски в университета? Знам, че майките с деца под 6 годишна възраст получават някаква стипендия от 80-90 лв. Искам и аз да подам сега за сина си, но не е почнал още семестъра и се чудя, какви документи ще ми трябват, за да си ги набавя... Ще има ли значение дохода на мъжа ми? Аз съм в майчинство и студент-редовно...

Всеки университет има различни правила за отпускане на стипендии за майки студентки.Попитай в учебен отдел,секретарката за вашата специалност.Най общо актовете за раждане,молба по образец и може би бележки за доходи.Но последното може и да не го искат

# 387
Здравейте,може ли да попитам трябва ли да искам нова бележка от фирмата за доходите ми 12 месеца назад.В средата на януари ми свърши майчинството за 2 г .В момента съм записана в бюрото по труда.От фирмата ми изпратиха бележка за доходите, за 11-те месеца е записано 0 лв доход,но за януари 14 г е вписана сумата от платената отпуска,която не съм получила още.До колкото съм запозната в декларацията се вписват само получени доходи или греша?Трябва ли да поискам да ми извадят нова бележка от фирмата?

# 388
Здравейте, момичета. Никога не съм получавала детски надбавки досега и питането ми е свързано със сроковете. Този месец ще подам молба-декларацията, която ще включва периода януари 2014-февруари 2013, т.е. 12 месеца назад. Нали няма значение кога точно ще я подам, стига да е в рамките на този месец, поне така прочетох в Правилника на АСП. Че една много "мила" служителка ме обърка с посочване на разни конкретни дати. Благодаря предварително!  bouquet

# 389
  • В полите на Пирин планина
Здравейте, момичета. Никога не съм получавала детски надбавки досега и питането ми е свързано със сроковете. Този месец ще подам молба-декларацията, която ще включва периода януари 2014-февруари 2013, т.е. 12 месеца назад. Нали няма значение кога точно ще я подам, стига да е в рамките на този месец, поне така прочетох в Правилника на АСП. Че една много "мила" служителка ме обърка с посочване на разни конкретни дати. Благодаря предварително!  bouquet

Срокът е до края на м.02.2014  и няма конкретни дати.

Общи условия

Активация на акаунт