ЮНСКИ мами радваме се всички на пухкави кречета и ръчички

• 37 191
  • 748
  •   1
Отговори
# 120
Любимото ми е като падне и се удари някое 3-и нагоре-годишно или се скара с някое дете и търчи при майка му да го успокоява с цица .... ами, как ще се оправя в живота по-нататък? То от малки трябва да се вплетат в обществото без цицата за помощник:)

# 121
Да се запиша в новата тема ,аз също съм фен на ранното захранване каката така е отгледана и мисля да процедирам по същия начин.Никой не е в състояние да ме убеди че късното захранване е най добрия избор ,всеки си преценява най добре .Аз ще дам сок като стане на 3 месеца щях да дам и по рано ,но просто Мартин има по силни колики от кака си и затова ще изчакам .На 4 месеца ще дам плодово пюре и в края на месеца на 4 ще почна зеленчуковите.На 5 месец месните и кашата .Каката  вече е на 7 години и никакви болести или алергии е получила от ранното захранване аз съм от типа хора който не се вманиачавам толкова да треперя на детето си ,може би защото е второ и знам през какво съм минала .Но както казах всеки си преценява как да гледа детето си и кое е най доброто за него. Simple Smile

# 122
Малко изместихте темата,ама на който както му е удобно,няма лошо.

зъби са нужни за твърда храна, пюренца се ядат и без зъби:) А за кърмата имах предвид не дохранването, а това, че мама може да има кърма и докато отрочето стане абитуриент:) Виждала съм по парковете деца да тичат от пясъчника на цицата на мама и да цоцат, държейки в ръце солети и сладолед - е, съжалявам, но ми се струва ненормална и извратена работа:)
 Схеми на захранване има във фейс групата.

Много правилно съм се изказала,че въпросът ти дава и отговор на въпроса защо толкова много жени се оправдават,че нямат кърма,при положение,че дори и такива,които не са майки могат да кърмят. А това за плачещите деца по парковете и сукането за успокоение е съвсем друга тема. Да,определено е странна гледка кърменето на по-големи деца (3-4г.) Аз например съм предлагала кърма по предназначение-за храна,а не за успокоение. За протокола-кърмила съм 2,6г. както вече казах и ако се намери някой да квалифицира подобно явление,значи или не кърми,или няма никаква близост с детето си.

Не искам да убеждавам хора,които не искат да бъдат убеждавани. Писах за захранването на Зорница,защото ме попита.Ако на някой не му е приятно,може да не чете постовете ми.    Обаче на мен продължава да ми е супер странно как някой предпочита ранното захранване,но не знае защо?  Ей така си е фенка на ранното захранване,горда от себе си,че сама го е решила  ooooh!.  Ама разбирасе,че всяка майка си решава,детето си е нейно.Факти,от сорта,че някое дете не е проявило алергия,значи ли,че е няма да стане в по-късен етап?
Имам и набюдения ,че майки,които не могат да се справят и да се преборят с остарелите разбирания на роднините си, "сами" решават да започнат захранването.
 ivon_2005.ти защо отлагаш даването на сокче?Защото детето има колики ли?Нали сокчето е супер,не би трябвало детето да има неразположения от него,щом си фен на ранното захранване.  Пиша това с риск да предизвикам гнева и на теб,но моля те поне ти ми обясни.

# 123
Да ви питам,тези които щаха да ходят на море с бебоцците,осъществиха ли плановете си?  Ние мислим да ходим на Влас началото на септември. Ще ми е от полза всеки коментар и съвет по темата.

# 124
Аз не мога да се дразня или да се ядосам на изказвания от този род ,както казах всеки сам преценява за себе си кое е най доброто за детето му.Каката беше на Ам постоянно повръщаше бяхме през цялото време на фризовом беше мъчение храненето.Определено детето се мъчеше по 2 часа ядем и после като се уригне го изповръща на фонтан и  пак гладно.Затова за мен беше по добрия вариант да захраня по рано пробвах и видях че от  пюретата и кашите по малко повръщаше и наддаваше добре .Детето добре понесе както соковете така и пюретата.Тази схема съм видяла че не е имало последствия от към здравословни проблеми ,затова ще я приложа и сега.Не налагам мнение и не правя изказвания от този род  Ей така си е фенка на ранното захранване,горда от себе си,че сама го е решила  ooooh! не съм си позволявала с нотка ирония и подигравка никой коментар,така че моля те не го прави и ти.С най добри чувства  Simple Smile

# 125
Ивон ,с това изречение не съм имала предвид теб.Ставаше въпрос по принцип. Моля не ми приписвайте цитати.  На последният абзац съм се обърнала към теб.     Всъщност това с повръщането на детенце няма общо със захранването или аз бъркам??

# 126
# 127
Има общо - и тогава се препоръчва по-ранно захранване. По-гъстата (трудно е да се каже твърда) храна се понася по-добре от стомахчето, вместо напълно течната и ежедневно и ежечасно мъчене на бебчето с тежко повръщане.

# 128
Ivvangeline много добре си го написала и си ме изпреварила с отговора WinkМартин не повръща и затова ще изместя с 2-3 седмици захранването.

# 129
На море не отидохме, провалиха се плановете. вместо това- ремонт  Crazy

Темата наистина се измести, никой не говореше за кърмене на първокласници....
При деца с по-изразен рефлукс или друг проблем общите съвети не важат, факт е.

Също така е факт, че наистина има майки, които просто не могат да кажат защо са избрали да захранват рано. Всъщност казват де- " Аз съм отгледана така и нищо ми няма", но това за мен не е информирано мнение и решение. Та така....

# 130
Ивон,заради силните колики ли ще изчакаш или заради това,че не повръща Мартин? Съвсем се обърках  newsm78.    
А това,което пишеш Иванджелин въобще не е истина. Питай някой специалист,след като явно ти се струвам некомпетентна.Питай консултант по кърмене.    Вярно,че децата с рефлукс са с по-специфични нужди,но не е така,както твърдите.
Пак казвам-това не е така,защото аз го казвам.   Гледайте си децата,както намерите за добре,да са ни живи и здрави-това е най-важното и си го пожелаваме от сърце,всичко останало е второстепенно.Само моля,не ме убеждавайте,че това е правилно.

Пух,много точно казано. За това става въпрос. За информиран избор.

П.П.  Уф това море...ей сега се обаждам за резервация,пък то офертата с тези цени била от 16 септ.  Май и ние ще пропуснем морето  Sad.     

# 131
  • София
П.П.  Уф това море...ей сега се обаждам за резервация,пък то офертата с тези цени била от 16 септ.  Май и ние ще пропуснем морето  Sad.     
Ми, дай я насам тогава  Grinning

# 132
И ние ще пропуснем морето. Аз си мислех, че детската градина е от 15 септември, а тя била от 2ри. А не ми се иска да я пускам по-късно, нека да започне с всички деца. Тази година ще сме без море  Confused

По мои наблюдения майките с по-големи дечица - 8-9-и нагоре годишни избират ранно захранване, защото така са отгледали големите. Това е и схемата, която им е позната. Майките с първо дете, които избират ранното захранване или слушат педиатъра, или по-възрастни роднини.

Моята педиатърка е за късното захранване плюс четене в интернет и избрах да започна на 5 месеца и половина със зеленчукови пюрета. Ако обаче тя ме натискаше от третия месец, не знам какво щях да правя.
Аз обаче много бързо замествах хранения. Моето дете се побъркваше като видеше лъжица. На шест месеца бях заместила обедното хранене. Един месец давах само зеленчукови пюрета, после започнах да въвеждам плодови. Понеже бебето се роди едро и наддаваше доста добре само на кърма, почти не съм давала каши. Когато заместих следобедното хранене давах половин доза каша с половин доза плодово пюре. Да не се бомби излишно.
От това, което съм чела за глутена, излиза, че късното даване на глутен е точно толкова вредно, колкото и ранното. Мисля, че аз го въведох някъде към десет месеца, но това съм го забравила  newsm78

И да кажа, че последното сукане на дъщеря ми беше точно на рождения и ден, като стана на една година. Два месеца преди това беше останало само едно сутрешно кърмене към 6-7 часа. Но по никакъв начин не осъждам майките, които избират да кърмят до 3-4 години. Това си е тяхно решение, точно както решението на други майки да не кърмят. Изобщо не ми е гадно да видя майка, която храни от шише, както не ми е гадно да видя майка, която кърми.

# 133
  • София
Моето детенце го захраних така:
на 4.5 месеца дадох лъжичка пюре Хип морков и картоф. Стори ми се неспокоен след това и отложих с 2 седмици. На 5 месеца продължихме и мнооого му хареса. Ядеше супер лакомо. Въвеждах на седмица - две нов зеленчук. Към 6ти месец вкарах плодове. На година глутен. Кърмих до година и нещо.

По това време преди 5 години това  не се водеше много ранно захранване, но май по сегашните е. Защо го направих - ами човека просто така гладно и завистливо ни гледаше в устите докато ядяхме, че просто си му беше време и него да го почерпим. Винаги съм се водила по детето си и интуицията си и съм била доволна от резултата. Ако дъщеря ми не е така, хич няма да я мъча. Не съм се замисляла за връзката със сегашните му навици на хранене, но той яде само сурови плодове и зеленчуци и месо. Все едно доктор Дюкан го е раждал.

# 134
Ivy milisa благодаря, че се включихте по моята тема. Днес бяхме на консултация - наддала е 1,200 за месеца, педито каза, че тези ел. везни не са мн точни и самата тя дала 300 лв. за такава, а сега й стояла в мазето - използва си сега от обикновените теглилки - от тези, които местиш тежината за да се засече показателя. Направихме и пробно кърмене - изяде 100 мл. И тя ми каза също, че кърмата ми може би е по - калорична и се засища -  да не се притеснявам за нищо и да си гледам детето. Биха ни и двете ваксини  - питах я за странични ефекти - каза че не се очакват, ама Инката цял ден яде и спи - не бодърства както обикновено.. дали не е от ваксините  newsm78
Много се чудя вече с какво да я мажа - започнах с олиото на Мустела - в тези жеги започна да не й влияе мн добре - започна да се зачервява и да се изсушава мн кожата - взех лосиона за тяло - ами няма такова лющене - много ама много й е суха кожата - не знам въобще да сменям козметиката ли - да мажа повече от 2 -3 пъти на ден,защото сега толкова мажа ама ефекта е 15 минути - после пак става грапава като на костенурка... Rolling Eyes
По темата със захранването - надявам се да мога да кърмя успешно до към 6-ти месец тогава мисля да започна да давам това онова Mr. Green Не че мисля че ранното захранване ще й нанесе непреодолими щети - но вярвам, че всичко от което има нужда като храна до  към 6 тия месец е просто кърма.
И да ви кажа, като завърнала се току що от Южното черноморие - не че не живея на морето - изкарахме си сууууупер яко  1 седмица на Синеморец. Комплексът в който бяхме беше идеален за малки деца - до плажа не стигнахме, но за това пък си се опъвахме на  басейна, бебка си спеше в стаята, бебефона до главата ми - вечерите бяха прохладни - изкъпвахме я , нахранвах я и в ресторанта на вечеря с нас си спинкаше в количката. Хората по съседните стаи ни питаха : " Абе вие бебе имате ли ?" Малката се държа супер и по пътя и по време на почивката, нищо общо с онова ревливото бебе от колики. Душицата ми само ядеше, гукаше и спеше  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Храната беше мн вкусна - Въобще мн спокойно и много си починах. Ако някой се интересува мога препоръчам комплекса на лични.
Ами май е това. Чао от мен Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт