ЮНСКИ мами радваме се всички на пухкави кречета и ръчички

• 37 185
  • 748
  •   1
Отговори
# 105
Добър вечер и от мен Simple Smile

Използвам, че малката заспа и да ви видя какви сте ги свършили  Mr. Green и аз да се включа по темата за захранването - аз съм привърженик на ранното захранване. Ще започна след 3 месец със сокчета и след 5 месец с пюренца. Все пак всеки сам избира кое е добро за детето му Simple Smile

Оххх, вече стабилно се дохранваме, кърмата ми бързичко си заминава за огромно съжаление. Искаше ми се поне до 6 месец да си я кърмя, но уви... Тааа исках да кажа, че бебка ака вече по 1-2 пъти на ден, което не че не е добре, но преди като беше само на кърма си акаше след всяко ядене. Притеснява ме обаче факта, че трябва да й помагам, защото не може да й тръгне само акото, станало е по-гъсто от времето когато беше на кърма. Нали това не е запек? Някой, който има този проблем, ако мога да нарека проблем, да сподели Simple Smile

Ние още доста си поплакваме от колики... Какво ли не смених - еспумизан, биогая, колийф, инфакол.... Нищо не помага, явно просто трябва да изчакаме да си минат...

Това е от мен засега, лека нощ и спокойни бебчета желая на всички  Hug

# 106
А защо ли именно природата е решила зъбките да почнат да никнат на 6 месеца, а не на 3 години .... И небременни и нераждали жени, при стимулация могат да произведат кърма.

# 107
Ами именно де- до 6ти месец няма нужда от друго, освен мляко, та зъби не са нужни Grinning.( това е ориентировъчно разбира се, като се каже 6 месеца сега да не се вглеждаме прекалено много в календара) + - дни, всяко бебе си е индивидуално.

# 108
Amorevole благодаря за отговора. Определено забелязвам че Любов се  дърпа от гърдата защото иска да разглежда всичко наоколо. Съвета за шала или гердана мисля че вършат работа   bouquet
По повод на това да се гушкаме повече кожа до кожа искам да кажа че до преди седмица може би Любов спеше само върху мен и се гушкаме 24 часа в денонощието. Доста често съм я оставяла голичка върху мен и разбуждайки се започва сама да търси гърдата намира я и засуква в биологичната поза. Но ефекта пак е краткотраен. Пак се ядосва и дърпа. Забелязвам обаче е че противно на това че на бебетата им е по лесно да сучат от по меки гърди Любов е обратното. В началото на кърменето когато гърдите и ареолите са ми твърди тя засуква без проблем. Омекнат ли не иска да суче. Но ще упорствам и се надявам да постигнем успех  Grinning
Още нещо искам да попитам  Grinning как влияе кафето на бебетата? Исках да пия кафе между кърменията но при  нас няма такова понятие защото давам да суче когато поиска - за успокоение за заспиване и т.н

Калинчица, ще се радвам да споделиш дали шаренките «хитнинки» са имали някакъв ефект. Party
Разбирам, че биологичната поза ви е позната и често практикувана – освен удобна за много майки и бебета, Heart Eyes тя е и невероятно приятна и релаксираща за пълноценно наслаждаване не контакта между мама и бебе. Щом Любов обичайно засуква спокойно в тази поза, би могла да се възползваш от това и да опиташ дали някаква лека корекция няма да помогне. Възможно е тя да «търси» по-твърда ареола, защото така повече и наподобява на силиконовото зърно, с която тя вероятно повече е свикнала. А също така е възможно и силата на струята да ѝ оказва влияние. Peace Та, в тази връзка – може като засуче, плавно да се наместиш в друга удобна и за двете ви поза, в която гравитацията да съдейства – т.е. гърдата ти да се пада над главата на Любов, евентуално да си помогнеш и с компресия и с лек масаж на гърдата – всичко това, за да се спомогне по-лесното потичане на «следващата порция» мляко, ако тя евентуално се сърди на по-отслабена струя. Някои майки правят и нежен масаж с бутилка от минерална вода, пълна с топла вода – като я търкалят в посока от мишницата към зърното – така има ефект «2 в 1» - като топъл компрес и масаж едновременно – ако идеята ти допада, може да пробваш дали при вас това е приложимо.

По принцип няма храни или, които майката трябва да избягва, само защото кърми. Още от утробата бебето е свикнало с предпочитанията на майката, защото околоплодната вода мени вкуса си в зависимост от това, с какво се храни тя. Консумираното от майката преминава в малки количества в кърмата, но това не са нови вкусове за бебето. Проучванията показват, че храненето на майката има минимално отражение върху състава и количеството на млякото, което тялото й прави. Кърмата се синтезира от това, което преминава в кръвта на майката, а не от това, което е в стомаха и или в храносмилателния и тракт.

Ако през бременността си пила кафе, след раждането по-скоро няма причини да го спираш само заради това, че кърмиш  – чаша ароматно кафе за разбуждане е удоволствие и необходимост за мнозина, защо да се лишаваш от него? Wink По-пристрастените ценители биха могли да си пийват и по 2 кафета на ден, докато кърмят (но това е индивидуално за всеки – с колко кофеин на ден се чувства добре, без да прекалява).
Повечето кърмачки могат да консумират всичко, което искат, в умерени количества, като наблюдават бебето си – всяко бебе е различно и индивидуално – това, което се отразява на едни, може да не се отразява на други. Ако има фамилна обремененост за алергии, обаче, си заслужава да бъде по-внимателна и да намали определени алергени (например фъстъци или млечни), но – отново – това може да е различно за всяко дете. Ако забележиш, че твоето бебе реагира негативно към определена храна, консумирана от теб, може би е най-добре за известно време да я изключиш от менюто си – по същия начин можеш да наблюдаваш и дали консумираното от теб кафе оказва някакво влияние върху Любов.
За всяка майка е важно да се храни балансирано и здравословно, доколкото е възможно. Ако има нещо, което с чиста съвест може да се ограничи, то това са готовите храни с много консерванти и подобрители, транс-мазнините и честата консумация на подсладени газирани напитки. Разбира се, майката също е човек Mr. Green и не е лошо да си доставя малки кулинарни удоволствия от време на време. Wink

Последна редакция: вт, 20 авг 2013, 10:23 от Amorevole

# 109
Ivvangeline ,виждам,че Пух вече ти е отговорила!! Относно вторият ти въпрос,междодругото дава и отговор как е възможно толкова много жени да дохранват,оправдавайки се ,че нямат кърма,при положение,че дори и както ти сама каза - "И небременни и нераждали жени, при стимулация могат да произведат кърма."!!    
DramaQueen,снощи щях да пиша,но съм пропуснала.Опреде;ено си мисля,че нямате проблем с количеството. Съвсем нормално е да се питаш дали бебето изсуква достатъчно.Аз също го правя. Истината е,че кърмата е с точно определен състав,отговарящ на нуждите на бебето и ако то изсуква например 60 мл. то значи е била по-калорична и така.Има и моменти,когато сученето е активно и се изсуква например 120мл. За кърмени бебета не важат въпросните таблици .Недей да използваш везната,защотоо така само ще се притесняваш.Наслаждавай се на кърменето  Hug. и не обръщай такова внимание на педиатъра.  
Вчера мъжо беше на мач и аз сама къпах малката на мивката.Много смешни бяхме и двете,но пък толкова мило ми стана като се сетих,че в болницата по този начин ги къпеха. Даже съжалявам,че мивката ни не е достатъчно голяма,че да го правя само там,докато не ми е дотежала съвсем малката.

# 110
Искам само да кажа, че само загрозяваме хубавите ни теми с излишни спорове относно захранването. Аз не съм на ничия страна, не е и нужно, защото всеки сам решава какво да прави с детето си. Нито някой може да убеди мен да не захранвам детето си по-рано, нито аз да убедя тези, които искат да захранват късно в обратното. Simple Smile Който иска съвети за късното захранване, нека ги получи без да бъде оборван. Аз пък искам да разбера от привържениците на ранното захранване някаква схема, нека пишат тук или на лични, няма значение Simple Smile

Хубав ден от мен засега и спокойни бебчета Hug

# 111
зъби са нужни за твърда храна, пюренца се ядат и без зъби:) А за кърмата имах предвид не дохранването, а това, че мама може да има кърма и докато отрочето стане абитуриент:) Виждала съм по парковете деца да тичат от пясъчника на цицата на мама и да цоцат, държейки в ръце солети и сладолед - е, съжалявам, но ми се струва ненормална и извратена работа:)
 Схеми на захранване има във фейс групата.

# 112
Аз подробно разпитах майка ми как ме е захранвала, каза че на 20тия ден съм отказала да суча, не съм искала кърма даже и от шише, та ми е давала  кисело мляко, защото е нямало какво друго, почнала е да ме захранва от 3тия месец. Това го пиша относно споменатите последствия с ранното захранване - нито съм с гастрит, нито с язва, нямам нито една алергия.. Интересно ми е точно за какви "последствия" става въпрос. Не се заяждам, искам да разбера. Аз лично смятам да захранвам към 4ти-5ти месец, ако малката беше на кърма сигурно към 6ти.

# 113
Просто твоят организъм е устоял, друг може да няма този късмет. Това е.

# 114
О, моля ви се - устоял е! Със сярна киселина я е наливала майка й сигурно! Как пък няколко поколения "устояха", само сегашното е крехко. Язви, гастрити и прочие храносмилателни проблеми идват после от неправилно хранене, а не ЗАхранване, от пушене при тийнейджърите, от прием на лекарства, заседнал начин на живот и какво ли още не.

И стига с това "мир", "не се заяждайте" и т.н., защото нито война водим, нито се заяждаме, а си споделяме мненията - нямаме нужда от пъдар!

# 115
  • София
А така, малко да раздвижим темичката, че се срина под конкуренцията на Фуйсбук Simple Smile
Аз като бебе не съм била добре и на майка ми са й спряли кърмата. После е била голяма мъка с храненето ми, защото не е имало адаптирани млека както сега. Отгледана съм с кисело мляко със захар и с Хумана, както и с по малко кърмица от съседката Веска. Корема ми е здрав като камък, кьорава алергия нямам, но това е защото и тати е така, здрав български ген. Иначе като дете бях мега болнава и много злояда. Така че ходи разбери кое от какво е.

# 116
Ми да - нека се поразбута темата малко с възклицателни изречения!:)

# 117
Най-накрая някой да изкаже и моето мнение за "ненормална и извратена работа" - Иванджелин  newsm74 Като ги видя вече да търчат и да говорят, и да дърпат на майките си блузите, направо  #Shocked smile3505

# 118
Най-накрая някой да изкаже и моето мнение за "ненормална и извратена работа" - Иванджелин  newsm74 Като ги видя вече да търчат и да говорят, и да дърпат на майките си блузите, направо  #Shocked smile3505
И аз извръщам поглед, не го разбирам това просто... Скоро като бяхме в един ресторант, на съседната маса се случва това - детето беше на около 3г., яде салата, основно и за десерт мама му набута една цица в устата.. Алеле...!!!  #Crazy

# 119
  • София
Захраних "голямата" си дъщеря на 7 месеца с няколко лъжички пюре от тиква. Давах така около 7-10 дни, след това няколко лъжички пюре от картофи, пак 7-10 дни, после пюре от морков 7-10 дни и постепенно добавях и някой друг зеленчук.  Не съм правила домашни пюрета, а в началото Хип , а като "порастна" - Гербер. Плодово пюре дадох около годинка. За глутена - не помня кога, но беше с някакви "специални" бисквитки пак около годинката.
Доволна съм от начина на захранване - дъщеря ми е здрава, спокойна и със здраво стомахче (чук.чук).
Малката я чака същата схема.
Но пък сигурно и някъде нещо съм объркала, тъй като голямата не помирисва никакъв пресен плод или зеленчук. Ама като казвам никакъв - разбирайте НИКАКЪВ. Дори не им знае вкуса. Просто отказва да опита. Но пък това може и да не се дължи на захранването, а на един чист инат ... или пък ген (аз също не съм им фен Blush)
Кърменето ни отпадна от раз - при появата на първото зъбче  Twisted Evil около 11-12 месец

Общи условия

Активация на акаунт