" Аз всеки ден се вбесявам с това кърмене и се заричам, че спирам ... ама после все си променям намерението, като се замисля, кое е най-доброто за детето ... и другото което най-мн ме измъчва е че той никога не пуска гърдата и се сърди като прекратя сукането и започва да си лапа ръцете и да ме гледа жално и аз постоянно съм притеснена, че е гладен, а пък качваме повече от добре
. Не знам вече.

как влияе кафето на бебетата? Исках да пия кафе между кърменията но при нас няма такова понятие защото давам да суче когато поиска - за успокоение за заспиване и т.н 
Но снощи положението пак се влоши.
)-само на кърма е.Ще й бият и вторите ваксини и съм адски претснена от реакцията й. Предният път заплака докато й вкарваха течността,гушнах я и за 2-3 минутки заспа.Сега ще видим как ще е ,дано не вдигне Т. 
Кърмата се усвоява по-лесно и по-пълноценно от АМ и това дава хранене на малко по-кратки интервали с по-малко количество, както и изхождане на малко по-голям интервал от време. Вероятно педиатъра има опит предимно с бебета на изкуствено и/или смесено хранене. Би следвало да отчете доброто наддаване на бебето, показателите се гледат заедно, поотделно едва ли биха могли да са достатъчно ясни. От написаното не виждам нищо притеснително. Пожелавам ви спокойно и приятно кърмене!

. Благодаря ти за доверието
. Междодругото искам да вметна ,че и аз ,както и няколко от мацките тук сме чели доста,преди да предприемем каквото и да е и винаги съм казвала,че имам мнение за дадена ситуация и го отстоявам,не защото аз така съм казала,а защото съм изчела и изучила плюсовете и минусите.Смея да твърдя,че съм отгледала един прекрасен младеж и по абсолютно същата схема живот и здраве ще захраня малката. Виждам колко много мои познати,колежки и приятелки подхождат грешно според мен и това с времето се потвърждав.Аз разбирасе не съм гений и нищо не съм сътворила,просто съм си изградила събирателна схема и с много четене и съвети от специалисти виждам как трудът ми дава плодове. След изключително кърмене,на 6 навършени месеца дадох за пръв път 2 лъжички варен картоф,разреден с кърма,след което кърмех. Така един месец давах по няколко лъжички по тази схема. После добавих към картофа тиква.НЕ ЗАМЕСТВАХ ХРАНЕНЕ. Така отново един месец давах ту смесено с картофче,ту само тиква,ту пак само картоф,но винаги смесено с кърма и дохранвах. После добавих тиквичка и отново редувах тези три зеленчука. Започнах да добавям след обяд каша,безмлечна,без глутенова и то веднъж в седмицата пак малко,така че да не замества хранене. Добавях постепенно друг зеленчук (чушка).Едва на 9 месеца заместих изцяло обедното хранене. На 1 г. дадох месо (пилешко) , сок детето опита за първи път на рожденния си ден.Въведох глутена под формата на попара на 1г. Плодовете въведох на 1,5г. като директно предложих резенче ябълка,а не настъргана. После банан. Това е горе-долу моята схема.Има детайли и винаги съм готова да ти отговоря на въпроси,разбирасе и на всички,които ги интересува. Кърмих до 2,6г. отказването не беше абсолютно никакъв стрес за него. Като тръгна на ясла кърмех сутрин и вечер. Исках да кажа и още нещо -това дали детето е на изкуствено мляко или на кърма няма отношение към захранването. Моята докторка много,много ме подкрепяше и винаги с медицински факти и биология за пети клас простичко ми обясняваше точно тези естествени процеси и при животните дори. Че ако природата е искала да даваме на децата си какви ли не неща твърде рано,то е щяла да ни лиши от възможността да кърмим.