ЮНСКИ мами радваме се всички на пухкави кречета и ръчички

• 37 183
  • 748
  •   1
Отговори
# 90
Аптамил комфорт е за колики и от него се изхождат по-рядко бебетата( една приятелка даваше до миналата седмица само такова, та споделяше, а сега откакто са на нормален Аптамил се изхожда бебето всеки ден). Ако няма силни колики, смени с обикновен Аптамил според мен. И не бих те съветвала да ползваш термометър. По-добре масажи и гимнастика. Успех!

# 91
Или с Фризовом, в тубата има много клипчета за масажи на коремче , при мен имаха ефект  Peace

# 92
Благодаря ви много,ще взема веднага обикновенния Аптамил  bouquet
А иначе и правя гимнастика постоянно, но няма особен ефект. А докато бяхме само на кърма ходеше на всякоядене и сега супер много се изнанадах, ама си викам от толкова малко АМ дали може да се запече.

# 93
  • Варна
Записвам се и аз в тази темичка, че предишната тотално я изпуснах.

# 94
Благодаря ви много,ще взема веднага обикновенния Аптамил  bouquet
А иначе и правя гимнастика постоянно, но няма особен ефект. А докато бяхме само на кърма ходеше на всякоядене и сега супер много се изнанадах, ама си викам от толкова малко АМ дали може да се запече.

При нас е същата работа ... като бяхме само на кърма ходеше на всяко ядене от както започнах да давам АМ, което съвпадна и с първото даване на капки за колики и започна да ходи веднъж на ден през ден. От няколко дни му давам Фризовом и още първият ден се изходи два пъти доста стабилно.
 Да ви се оплача, че и на мен май не ми стига кърмата ... до сега му давах АМ само веднъж на ден на разходките, че да си почина малко от храненията по 1:30мин. но сега като го пробвам след кърмене с АМ и си го изяжда всичкото .. е има и момента с повръщането, но някъде към 60мл. си ги изяжда. То ММ ми вика : "Не стига, че се храните по 1:30 мин, ами се налага и да го дохранваме ... то ако е така скоро май да приключваме с кърменето, че се измъчи Sad  " Аз всеки ден се вбесявам с това кърмене и се заричам, че спирам ... ама после все си променям намерението, като се замисля, кое е най-доброто за детето ... и другото което най-мн ме измъчва е че той никога не пуска гърдата и се сърди като прекратя сукането и започва да си лапа ръцете и да ме гледа жално и аз постоянно съм притеснена, че е гладен, а пък качваме повече от добре Sad . Не знам вече.

# 95
Amorevole благодаря за отговора. Определено забелязвам че Любов се  дърпа от гърдата защото иска да разглежда всичко наоколо. Съвета за шала или гердана мисля че вършат работа   bouquet
По повод на това да се гушкаме повече кожа до кожа искам да кажа че до преди седмица може би Любов спеше само върху мен и се гушкаме 24 часа в денонощието. Доста често съм я оставяла голичка върху мен и разбуждайки се започва сама да търси гърдата намира я и засуква в биологичната поза. Но ефекта пак е краткотраен. Пак се ядосва и дърпа. Забелязвам обаче е че противно на това че на бебетата им е по лесно да сучат от по меки гърди Любов е обратното. В началото на кърменето когато гърдите и ареолите са ми твърди тя засуква без проблем. Омекнат ли не иска да суче. Но ще упорствам и се надявам да постигнем успех  Grinning
Още нещо искам да попитам  Grinning как влияе кафето на бебетата? Исках да пия кафе между кърменията но при  нас няма такова понятие защото давам да суче когато поиска - за успокоение за заспиване и т.н

# 96
Въпрос към ЛЛЛ
 Бебето ми е на 2 месеца и 1седм. Само на кърма е, не дохранвам, не давам капки за колики понеже минаха, вода не иска да пие. за месец е наддала 1, 300 кг. Режимът й е следния: храни се през около 2,30. -3,00 ч. С нощна пауза от около 6ч. 7-8пъти на денонощие. Пишка редовно, ака веднъж на около 3-4дни. Досега контролирах приема й на мляко с везна, гледах да са поне 100 мл. Но винаги тя ги изсукваше със зор, всмисъл че някъде на 80- 90 мл. Се отказваше. Педиатърката само дрънка, че тези мл. Не са достатъчни за нейната възраст вероятно за това не ака всеки ден, както би трябвало. От седмица насам я оставям на гърда колкото тя пожелае , без да я насилвам за още, пробно я изтеглих преди и след - средно 80 мл. Няколко пъти.  Видимо е спокойна между храненията будува си, играе си, гука после става сънлива дремва 30-40 мин. Само за последната седм е сложила 200 гр. Трябва ли да се притеснявам че не яде по 110 -120 мл. Както казва педиатърката. Това не се ли отнася само за бебетата на изкуствено хранене, понеже знам че състава на АМ е статичен, докато кърмата сменя състава си според нуждите на бебето..и възможно ли е моите 80 - 90 мл да са достатъчно калорични и да дават всичко необходимо на бебето ми?Вече няма да ползвам везна искам да се " освободя" най накрая от нея  и постоянните догадки колко яде и най после да се наслаждавам на кърменето, защото само се тормозя тормозя си и детето. Благодаря предварително за отговорите

Последна редакция: пн, 19 авг 2013, 10:29 от DramaQueen

# 97
  • София
Я да ви питам някой има ли от вас от бързите термометри - инфраред за ухо/чело?
Искам да си купя и помня, че някоя мама беше похвалила един - но на Омрон ли беше, Термовал Дуо ли? newsm78
Дали мерят точно?

# 98
Моят е Омрон. Мери много бързо. Не съм го сравнявала с друг термометър но мисля че е точен.

# 99
Моят е АЕГ-доволна съм.

# 100
  • София
Мерси за отговорите  Hug
Чувах някакви мнения, че тези за ушето не мерели верно, но като са комбинирани с мерене на чело, може би е по-добре.

# 101
Аз купих Микролайф,ама според него ще се мре-имам температура(измерена под мишницата) 32 C  Crazy

Коликите при нас не спират.Снощи нашата сладуранка пак до 4ч плака.Дадох й колииф и след 10 мин се отпусна и заспа.А всичко вървеше много добре.10-12 дни заспиваше 12-1ч и се събуждаше чак в 8 . Crazy Но снощи положението пак се влоши.  Sad

В сряда сме на преглед да я видим колко е наддала(че отпра едни бузи и едни бутчета  Blush )-само на кърма е.Ще й бият и вторите ваксини и съм адски претснена от реакцията й. Предният път заплака докато й вкарваха течността,гушнах я и за 2-3 минутки заспа.Сега ще видим как ще е ,дано не вдигне Т.

# 102
Въпрос към ЛЛЛ
 Бебето ми е на 2 месеца и 1седм. Само на кърма е, не дохранвам, не давам капки за колики понеже минаха, вода не иска да пие. за месец е наддала 1, 300 кг. Режимът й е следния: храни се през около 2,30. -3,00 ч. С нощна пауза от около 6ч. 7-8пъти на денонощие. Пишка редовно, ака веднъж на около 3-4дни. Досега контролирах приема й на мляко с везна, гледах да са поне 100 мл. Но винаги тя ги изсукваше със зор, всмисъл че някъде на 80- 90 мл. Се отказваше. Педиатърката само дрънка, че тези мл. Не са достатъчни за нейната възраст вероятно за това не ака всеки ден, както би трябвало. От седмица насам я оставям на гърда колкото тя пожелае , без да я насилвам за още, пробно я изтеглих преди и след - средно 80 мл. Няколко пъти.  Видимо е спокойна между храненията будува си, играе си, гука после става сънлива дремва 30-40 мин. Само за последната седм е сложила 200 гр. Трябва ли да се притеснявам че не яде по 110 -120 мл. Както казва педиатърката. Това не се ли отнася само за бебетата на изкуствено хранене, понеже знам че състава на АМ е статичен, докато кърмата сменя състава си според нуждите на бебето..и възможно ли е моите 80 - 90 мл да са достатъчно калорични и да дават всичко необходимо на бебето ми?Вече няма да ползвам везна искам да се " освободя" най накрая от нея  и постоянните догадки колко яде и най после да се наслаждавам на кърменето, защото само се тормозя тормозя си и детето. Благодаря предварително за отговорите

Привет! Както обикновено се случва интуицията на майката е по-силна от таблиците. Особено, ако се гледат таблиците за бебета на изкуствено хранене, а бебето е кърмено.  Heart Eyes

Когато бебето се роди стомахчето още не е напълно развито. Около 6 седмици след раждането то е претърпяло големи промени и започва да усвоява много по-пълноценно кърмата. Смята се, че след 6 навършени седмици изключително кърмените бебета се изхождат от няколко пъти на ден до веднъж на 7-10 дни. При все, че бебето пишка и се изхожда в норма за възрастта и вида на хранене, наддава повече от идеално, само показва колко му е нужно, вероятно потребностите му са такива, каквито са Simple Smile Кърмата се усвоява по-лесно и по-пълноценно от АМ и това дава хранене на малко по-кратки интервали с по-малко количество, както и изхождане на малко по-голям интервал от време. Вероятно педиатъра има опит предимно с бебета на изкуствено и/или смесено хранене. Би следвало да отчете доброто наддаване на бебето, показателите се гледат заедно, поотделно едва ли биха могли да са достатъчно ясни. От написаното не виждам нищо притеснително. Пожелавам ви спокойно и приятно кърмене!
 bouquet

# 103
Моята принцеса е на 2 месеца и 5 дни и също не успява да изяде наведнъж 120 мл, нито кърма, нито АМ.Но аз като броя има повече от 5 хранения на ден и си мисля 4е е заради това.Аз започнах да се цедя, за да знам колко е изяла иначе постоянно мисля че не се е наяла и се притеснявам.А през ноща и сутринта и кърмя от гърдата и тогава незнам по колко си хапва. Вчера и взех обикновен Аптамил и дохраних с него 60 мл и днес сутринта да не повярваш наакана до ушите Praynig
Та си мисля,че не е от адаптираното мляко,но и без друго се измъчих с този Аптамил комфорт толкова е гъст,че се хранехме по 1 час  Sad
Вече си държи главичката без да я килка Simple Smile

# 104
zornica88,извинявай,че чак сега пиша,всъщност не ти е спешно де  Heart Eyes. Благодаря ти за доверието  Hug. Междодругото искам да вметна ,че и аз ,както и няколко от мацките тук сме чели доста,преди да предприемем каквото и да е и винаги съм казвала,че имам мнение за дадена ситуация и го отстоявам,не защото аз така съм казала,а защото съм изчела и изучила плюсовете и минусите.Смея да твърдя,че съм отгледала един прекрасен младеж и по абсолютно същата схема живот и здраве ще захраня малката. Виждам колко много мои познати,колежки и приятелки подхождат грешно според мен и това с времето се потвърждав.Аз разбирасе не съм гений и нищо не съм сътворила,просто съм си изградила събирателна схема и с много четене и съвети от специалисти виждам как трудът ми дава плодове.   След изключително кърмене,на 6 навършени месеца дадох за пръв път  2 лъжички варен картоф,разреден с кърма,след което кърмех. Така един месец давах по няколко лъжички по тази схема. После добавих към картофа тиква.НЕ ЗАМЕСТВАХ ХРАНЕНЕ. Така отново един месец давах ту смесено с картофче,ту само тиква,ту пак само картоф,но винаги смесено с кърма и дохранвах.  После добавих тиквичка и отново редувах тези три  зеленчука. Започнах да добавям след обяд каша,безмлечна,без глутенова и то веднъж в седмицата пак малко,така че да не замества хранене. Добавях постепенно друг зеленчук (чушка).Едва на 9 месеца заместих изцяло обедното хранене. На 1 г. дадох месо (пилешко) , сок детето опита за първи път на рожденния си ден.Въведох глутена под формата на попара на 1г. Плодовете въведох на 1,5г.  като директно предложих резенче ябълка,а не настъргана. После банан.  Това е горе-долу моята схема.Има детайли и винаги съм готова да ти отговоря на въпроси,разбирасе и на всички,които ги интересува. Кърмих до 2,6г. отказването не беше абсолютно никакъв стрес за него. Като тръгна на ясла кърмех сутрин и вечер.      Исках да кажа и още нещо -това дали детето е на изкуствено мляко или на кърма няма отношение към захранването.    Моята докторка много,много ме подкрепяше и  винаги с медицински факти и биология за пети клас простичко ми обясняваше точно тези естествени процеси и при животните дори. Че ако природата е искала да даваме на децата си какви ли не неща твърде рано,то е щяла да ни лиши от възможността да кърмим.
Ох,ставам,че малката си чака банята.

Общи условия

Активация на акаунт