ЮНСКИ мами радваме се всички на пухкави кречета и ръчички

• 37 171
  • 748
  •   1
Отговори
# 75
milisa - да, и вкъщи спи в кошницата за кола. Има една възглавничка за новородени явно, която си дойде със кошницата, и извивката не е толкова голяма. Баткото си спеше в неговото и без тази приставка обаче. Иначе за пъпчето- на Ивайло слагах такава лепенка за пъпче, има ги в аптеките. Ще изровя снимка и ще ти пусна как изглежда залепеното пъпче.

# 76
Абе, момичета- как ще съм обидена, да не ми е баща тоя педи?Simple Smile  И само веднъж съм казала, че преподава - от там нататък го заповтаряхте вие:) Иначе, за изпъкналото пъпче - точно той прави при нас някакво масажче на коремните мускули и поставяше няколко пъти лепенка за пъп, като преди това правеше гънка, така че пъпът остава в нея. И ние се научихме как става - за 2 седмици се вдлъбна - преди бебчо да направи 1.5 мес мисля ...
За столчетата - споко, всички изглеждат с голяма и неудобна извивка, ММ мн се ядосваше с нашето ... Има допълнителна възглавничка и при нас, а в упътването пише задължително да се махне като беб стане над 6 кг.

# 77
На мен като страничен наблюдател, баш ми се струва, че нападате Ivvangeline , а тя просто споделя (което е и идеята на този форум). Даже по-скоро не че я нападате, ами открито се дразните, че изказва мнение, различно от вашето. Дали ще си захраните детето по този метод, или по друг, това си е ваш избор. Аз влизам тук, за да събирам различни гледни точки, а вместо това чета кисели постове на хора, които не признават нищо друго освен собствените си убеждения.  за жалост мисля че точно заради такива заяждания форума опустя.

# 78
Да, пъпчето се набутва между две гънки и се залепя с въпросната лепенка. На Иво за около месец и нещо му се прибра пъпа.Ровя за снимка....

# 79
Eеее, honeybunny, мерси за обективната гледна точка:) Форумът наистина опустя значително - не заради разни заяждания чак, аз не се впрягам (но други форуми наистина затова опустяха) - по-скоро дискусиите се преместиха във фейса, там е много динамично и сякаш по-подредено по теми.

# 80
здравейте.Тези лепенки,които коментирате не са ли за пъпна херния?

# 81
  • София
Като заговорихме за загряване на вода или друго - мога да препоръчам уреда на Авент да подгряване на шишета. На нас ни го подариха и голяма работа ми е свършил и с двете ми деца.

Има си 3 степени като първата е около телесна температура. Водата на беба ( ние се кърмим, АМ не ползваме) си стои вътре, така винаги когато ми притрябва е с правилната температура
Единственият начин да приеме вода е да е на телесна температура, а не стайна, иначе отказва. Помня, че старото педи ми беше казал за баткото, че всичко, което поема бебчето трябва да е на телесна температура, за да не прави колики, а тя беше една печена баба, която доста деца е видяла...Едва ли е само от това, но и двете ми деца почти не са имали колики.

А относно за и против даването на вода на кърмачетата - след като беба твърдо отказваше вода си казах - супер, една грижа по-малко, нали можело и без. Да ама като видях колко й е гъста кръвчицата, като се наложи да й взимаме кръв, бързо си смених мнението. И кожичката на коремчето беше сухичка...И лекарите ме посъветваха в тия жеги особено да я залъжа някакси, че вредата от обезводняването е по-голяма. И в крайна сметка успях, като я смесих с чая на Хип с копър.

# 82
хмм не бях обърнала внимание на пъпчето  Rolling Eyes
иначе в коша за кола сложих под дупето две бебешки възглавнички  да се поизравни

# 83
Обикновените си лепенки за пъп ... имало и някакви други, ама където и да питахме - нямаха по аптеките. Водят се коригиращи лепенки за пъп.

# 84
Охх момичета изпуснала съм ви края ..Само ще кажа, че наистина всеки сам решава как да процедира с детето си и нека никой не убеждава другия в обратното..
Та така споделих ви че моята педи ми каза да давам сок казах и добре и до там.. не мисля да я сменям харесва ми жената, но със захранването явно няма да се разберем..видях, че милиса ми е коментирала поста и ще я помоля да ми пише или тук (ако и друг някой се интересува) или на лични как ще захранва бебето.. четах четах и не ми стана много ясно.. искам да го захраня след 5ти месец може даже и на 6 със зеленчуково пюренце, но каква е схемата не знам.. Приемам всякакви съвети и препоръки не само от милиса, а от др някой ако иска да се вкл. по въпроса за късното захранване..
Ние сме изцяло на ам, бебчо се чувства добре. Имам доста пр които вече захраниха със сокове, но си правя пас.. не коментирам по въпроса може и единия начин да е добър, може и др. (не че не се опитаха да ме убеждават как със сок след 40ти ден е по-добре) усмихвам се и казвам ок както си решите аз съм взела моето решение за моето дете Simple Smile

# 85
Здравейте   bouquet
Имам въпрос към ЛЛЛ. Любов е на 2м и 11 дни. На изключително кърмене сме храним се на поискване без нощна пауза. Суче толкова дълго колкото иска обикновено около час час и нещо и заспива на гърдата. Откакто е по активна и всичко наоколо е интересно за нея храненето се превърна в проблем. Когато я сложа на гърда започва да плаче да се дърпа и хем засуква хем пуска и продължава да ме бута и да се ядосва. Досега вършеше работа да я разхождам и да се храни. Сега и това не винаги  работи. Според вас на какво се дължи?
Другият ми въпрос е как да я накарам да суче без силиконови протектори. В болницата не можа да засуче от мен и се наложи да ползвам протекторите. Известно време след това се наложи да я накърмя без тях и тя засука идеално. Оттогава всеки път опитвам да се храним без тях но не иска. Засуква суче известно време след това пуска гърдата и не иска да засуче втори път. Плаче ядосва се и докато не сложа протектора не засуква. Кърмили сме се и голички и на по спокойно и тихо и  на шумно и всякак но не иска без протектори.
И още нещо от една седмица започна да си яде ръцете. НАлапва си цялата ръка след като се е нахранила. Знам че не е гладна но явно иска да суче още. Опитах да давам биба не я иска. Как да я отуча?
Благодаря предварително   bouquet

Kalinchica, ти усещаш какво успокоява Любов и как да реагираш, за да суче тя спокойно – кърменето с «разходка» явно ви е помагало досега. Peace Любов расте и става все по-любопитна към интересния свят, който я заобикаля. На тази възраст бебетата стават все по-социални – опитват се да опознават света, да разгледат и пипнат всичко, а това може да се отразява и на кърменето – детето се извърта, дърпа се от гърдата, не иска да губи ценно време за опознаване на света, докато суче. Grinning Как мислиш, дали е възможно и Любов да проявява подобно любопитство на моменти и затова да се дърпа от гърдата? При "разсейващи се" бебета някои майки споделят, че им е помагало, ако си сложат нещо пъстро на врата, например - шарен шал или някакъв пъстър гердан (който да е и здрав, с цел безопасност) - те биха могли да привличат вниманието на бебето и да го задържат по-дълго време към гърдите на мама, да суче по-спокойно. Доста бебета са по-склонни да сучат, когато са сънени – при вас дали наблюдавате нещо подобно? Ако прецениш, че при вас е приложимо, може да опиташ да я кърмиш, когато е сънена, както и в по-затъмнена стая, още при първи признаци на глад, преди още да се е «изнервила» и заплакала. Има и бебета, които се сърдят на по-слаба струя – когато изсучат "по-лесното" и после да нямат търпение за следващата порция и затова стават неспокойни. Смяна на позата или леко изцеждане преди кърмене, прилагане на компресия и нежен масаж по време на кърмене, могат да имат ефект. Ти да се отпуснеш, да се настаниш удобно, нещо за пиене (вода, сок, айран, чай, мляко и т.н. - каквото обичаш), да си създадеш уютна и спокойна обстановка. Изобщо – да си създадете няква рутина, а ти да се чувстваш спокойна и уверена.
Някои от споменатите по-горе идеи биха могли да помогнат и за махането на силиконовите зърна (предлагане при първи признаци на глад, когато бебето е по-сънено, в по-спокойна и затъмнена обстановка – за която споделяш, че си опитала). 
Може да опиташ да накърмиш Любов без силиконовите зърна, когато е в полу-сънено състояние – тогава бебетата обичайно са по-склонни да съдействат. Ти чудесно си се сетила да се кърмите голички. Flutter Може да опиташ да я оставяш по-дълго гушната така кожа-до-кожа в теб. Ако е по-хладно -  наметнати с лека завивка или с някаква широка дреха, облечена върху двете ви (разбира се, тя да може да диша спокойно); целта е да имате възможно най-голям контакт кожа до кожа – да я оставиш гушнат върху теб и да и дадеш възможност да „опознае” голата ти гръд и тя сама да пожелае да засуче от нея. При вас може да помогне и да се изцеждаш леко преди кърмене - да капнеш няколко капки кърма на устничките и (и по зърната ти също да има капчици мляко за допълнителен аромат, който да събужда интереса и към гърдата), а и на нея вероятно ще и е по-лесно и приятно да суче от гърда, от която лесно тече и има много мляко. Счита се за подходящо да се предложи гърдата още при ранни признаци на глад (неспокойно въртене, ръмжащи звуци, поднасяне на ръцете към устата, „търсене” с отворена уста, плезене на езичето с въртене на главата и др.); плачът е късен признак за глад и както вече споменах, е възможно бебете да е вече изнервено, а това би затруднило сукането. Друго, което може да опиташ, е първо да и дадеш да суче с изуственото зърно, и след няколко суквания (но още в началото, преди да се е заситила и докато струята е все още силна), за махнеш изкуственото зърно и да и предложиш „на голо”. Ако е изнервена и не е склонна да суче от гърдата ти, може да е по-удачно да я успокоиш, да я нахраниш с изкуственото зърно, и да опитате пак на следващото хранене, когато е по-спокойна. Хитринката с гердана или шала също може да се окаже полезна. Wink

Даването на биберон би могло да поизчака, поне докато не успеете да махнете силикона, за да не я „обърква” допълнително. Като алтернатива на залъгалката, може да се ползва един друг метод, който у нас не е особено популярен, но на други места (например, в Холандия) се прилага доста широко – открили са, че смукането на кутре помага да се успокои бебето – с добре изрязани нокти и прилежно измити ръце, на бебето се подава да засуче кутрето на мама (или на някой друг възрастен у дома). Кутрето трябва да е така обърнато, че нокътят да е към езичето, а възглавничката – към небцето. Този вариант е проработил и при бебета, които искат да задоволят сукателния си рефлекс, но отказват залъгалки. Ако прецениш, може и това да пробваш.
Любов е малка още, с повече търпение, упорство и увереност от твоя страна, и съдействие от нейна, не е невъзможно да следвате естествения процес на нещата и да започнете да се кърмите без протектори. Peace
Успех, ще се радвам да споделяш как се справяте! Hug

# 86
Здравейте,не съм писала до сега в този раздел-само ви четях.Синът ми се роди на 3 юни,4.600кг ,48 см.растем здрави ,вече раздаваме и усмивки.Кърмехме се на поискване,но от месец дохранвам с АМ.От известно време очичките ни започнаха вече да си променят цвета и стават по-светли,а ни бяха тъмно сиви.Наскоро като се загледах в очите на бебо забелязах че зениците му са с с различна големина,дясната се разширява повече.Има и моменти когато са му еднакви.Много съм притеснена,незнам как ще изкарам до понеделник докато идем при джипито.

# 87
  • София
Ох,чак сега се сетих да влезна и тук.
Milisa, val86,  ще ви пиша тук като пристигна в ст. загора. дано са ми оправили телефона,че иначе няма да имам нет  Sad засега плана е да пътуваме на 28 и да стоим до към 15-ти,но ще видим и малките как ще се чувстват.

# 88
Добър вечер!

Снимките на Иво някъде съм ги забутала, не мога да открия диска, който ми трябва.

Софѝя се скъса да реве, от повече от 2 часа е така, не знам какво ѝ е  #Crazy Не иска да яде, е сега заспа с 300 зора, смучейки биба, но цица не ще. Днес обикаляхме из Домко и Технополис, спа през цялото време.....За първи път ми се случва- явно нещо не ѝ е както трябва, ама дано с малко сън се оправи, че се видях в чудо Rolling Eyes

Харесах си тапети и плат за завеси в Домко, после си купихме и телевизор, та денят беше ползотворен като цяло. А мъжът ми сготви най-вкусният винен кебап, направоооо...... Heart Eyes

# 89
Здравейте мамчета,
за съжаление аз също започнах да дохранвам  малката с адаптирано мляко от 1 седмица, но започна да се запича,мислех че е временно все пак и давам около 90 мл на ден(давам по 30 на 3 хранения, през другото време се кърмим). Вече мина седмица и ака през ден и вече 2 пъти използвам термометъра  Cry( иначе я боли стомаха и се гърчи в деня когато не  е ходела). Та се чудя дали не е от млякото- Аптамил комфорт?
Чудя се дали да го сменя или да продължа с това newsm78

Общи условия

Активация на акаунт