Счетоводител в нужда се познава 5

• 42 171
  • 712
  •   1
Отговори
# 75
ей  Shockedтова е направо върха и има ли вратичка или да се пиша завинаги без здравни права?
т.е.  ако сега отида да ги плащам ще ме глобят 500-1000лв , а ако изтече годината тази глоба губи ли давност и какво се прави примерно от януари 2014 , ако внасям, кое ще погасявам?
Перахмерси

Последна редакция: сб, 24 авг 2013, 23:40 от yasmina

# 76
Сдмица, след като си напишеш платежните и ги пусеш в банката си провери он-лайн осигурителния статус - ще ти илезе, че си с непркъснати здравно-осигурителни права, ао искаш да си съвсем кректна може да си направиш справка след това за дължимите лихви - за глоба никой няма да те задърпа.. гледат да съберат вноските поне..

# 77
т.е. правилно ли разбрах; да си сметна месеците пропуснати от 2013 и 2010 по 16 лв и нещо и да ги внеса в банката без да минавам на гише за справка и така ще ги възстановят така ли? На тези платежни пише ли се за кои месеци се внася?(да не отидат за някоя глоба newsm78 от 500лв примерно)

# 78
Ясемина-според мен извадете си ПИК-код от НАП срещу лична карта,проверете си статуса и състоянието на задълженията , с този код и тогава действайте.Да,ако имате други задължения с по-ранен падеж ще бъдат погасени първо те.

# 79
 С този код различни неща ли се показват от онлайн справката за здравни в сайта на нап?

# 80
Ясемина-според мен извадете си ПИК-код от НАП срещу лична карта,проверете си статуса и състоянието на задълженията , с този код и тогава действайте.Да,ако имате други задължения с по-ранен падеж ще бъдат погасени първо те.
точно така! Други са нещата! Бегом в НАП за ПИК Simple Smile И после пиши какво излиза

# 81
С този код различни неща ли се показват от онлайн справката за здравни в сайта на нап?
Да,различни и по-точно чисто счетоводни-например Справка за задълженията-кога с какъв документ
е  вменено задължението,колко са лихвите до момента и т.н.

# 82
# 83
Миналата седмица проверявах здравния статус на близък в сайта им, без код, само с ЕГН.
Справката показа всичко дължимо + лихвите.

# 84
Само с егн показва пропуснатите месеци, но има калкулатор с който се изчисляват лихвите

# 85
Да, да, но не е необходим код.

# 86
С две думи-първо се уверете какво точно държите ,после внасяйте!

# 87
# 88
Момичета, имам въпрос, прекратиха ми тр.д-р на 15.07, но работодателят ми изплаща 1 месец обезщетение до 15.08, сега трябва да се регистрирам в НОИ, има ли значение дали е този месец,т.е. ако се регистрирам през Септември губя ли някаква сума за пердиода от 15.08 до 01.09 или не? Вече се регистрирах в Бюрото по труда, остана само в НОИ.

# 89
Здравейте. Имам един въпрос за осигуровките. Как стои въпроса за пенсионерите на трудов и на граждански договор? Преди си спомням, че имаха някакви облекчения.

Скрит текст:
А, Сосче!  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт