Счетоводител в нужда се познава 5

• 42 767
  • 712
  •   1
Отговори
# 90
А,сега де Embarassed
Скрит текст:
Пенсионерите дължат и  внасят само здравни осигуровки.Ако желаят може и всички останали,като съответно им се индексират пенсиите.Примерно веднъж годишно с документ от работодателя ходят в НОИ.

# 91
  • Балчик
А,сега де Embarassed
Скрит текст:
Пенсионерите дължат и  внасят само здравни осигуровки.Ако желаят може и всички останали,като съответно им се индексират пенсиите.Примерно веднъж годишно с документ от работодателя ходят в НОИ.
и още , ако имат ТЕЛК - възстановява им се данъка върху парите

# 92
Благодаря!  bouquet

# 93
  • Varna
Гледам ,че тук се обсъжда предимно ТРЗ.Но да питам има ли някой в сферата на търговията със зърно?
Тези данъчни са полудели-вече четвърти месец съм на проверка.Всеки месец по нещо-я инвентаризация,а друго.Побъркаха ме.
Но са по-точни от цикъла ми Laughingстане ли 26 число и си знам,пак ще идват

# 94
beki81-обикновено редовните проверки са или по сигнали или кампанийно.Погледни нещата от положителната страна-честият контрол обикновено води до високо качество на работата и дига рейтинга на счетоводителя.
Лек ден!

# 95
  • Бургас
Само да вметна ,че пенсионерите на ТД са като всички останали-всички осигуровки се внасят. Peace

# 96
Благодаря ви за отговорите.

# 97
  • БУРГАС
Октомври ми свършва 2-та година майчинство.Ако се върна на работа без да използвам натрупания платен отпуск за 2011-2012-2013г ,то до колкото разбирам от чл.176а/2/ този натрупан отпуск мога да го ползвам до септември 2015г.Така ли е или греша.Помагайте.

# 98
  • В полите на Пирин планина
Гледам ,че тук се обсъжда предимно ТРЗ.Но да питам има ли някой в сферата на търговията със зърно?
Тези данъчни са полудели-вече четвърти месец съм на проверка.Всеки месец по нещо-я инвентаризация,а друго.Побъркаха ме.
Но са по-точни от цикъла ми Laughingстане ли 26 число и си знам,пак ще идват

Е, не съм в търговията със зърно, а с петролни продукти, но и мен от юни са ме подхванали, а като се върна на 02.09. от отпуска ме чакат 2 искания за представяне на документи  Mr. Green
На мен една от инспекторките ми подметна, че сме в "рисков бизнес" и подлежим на по-чести проверки...

# 99
 #Crazy Моя позната се похвали, че била на обучение в Треинсофт счетоводство за напреднали и намерила много отговори от проблемите в работата си. Ако знаела по-рано много време и нерви щяла да си спести Rolling Eyes

# 100
  • София
А стига бе  #Crazy
Сериозно?

# 101
  • Бургас
Октомври ми свършва 2-та година майчинство.Ако се върна на работа без да използвам натрупания платен отпуск за 2011-2012-2013г ,то до колкото разбирам от чл.176а/2/ този натрупан отпуск мога да го ползвам до септември 2015г.Така ли е или греша.Помагайте.

До края на 2015 трябва да се ползва.2016 вече ще е изгорял.

(2) Когато платеният годишен отпуск е отложен при условията и по реда на чл. 176, ал. 4, правото на работника или служителя на ползването му се погасява по давност след изтичане на две години от края на годината, в която е отпаднала причината за неползването му.

# 102
Момичета, имам въпрос, прекратиха ми тр.д-р на 15.07, но работодателят ми изплаща 1 месец обезщетение до 15.08, сега трябва да се регистрирам в НОИ, има ли значение дали е този месец,т.е. ако се регистрирам през Септември губя ли някаква сума за пердиода от 15.08 до 01.09 или не? Вече се регистрирах в Бюрото по труда, остана само в НОИ.

Самоцитирам се за да отговоря, в случай, че някой друг има същия казус. Срока за регистрация в НОИ след регистрация в БТ е 3-месечен, а обезщетение се изплаща от датата ма прекратяване на трудовия договор или след приключване на срока, за който работодаля изплаща обезщетение /ако има договорено такова/.

# 103
Има ли норматив, който да задължава производствените предприятия да формират себестойност?

# 104
  • В полите на Пирин планина
Има ли норматив, който да задължава производствените предприятия да формират себестойност?

Какво по-точно имаш предвид?

Общи условия

Активация на акаунт