Счетоводител в нужда се познава 5

• 42 625
  • 712
  •   1
Отговори
# 510
  • тук-там
И аз съм с Омекс.

# 511
И аз така знам.Банката има задължение да ги декларира!
ще прегледам т.г декларации - не съм го отваряла още, но се чуваше, че си търсели бележките гражданите - за това

# 512
Със сигурност банките не издават такива бележки!

# 513
Със сигурност банките не издават такива бележки!
тявно заради това е била данданията - бяхме в банката за извлеченията се чуваше една препирня - явно бабата си търсеше бе;ежката, а служителката й е обяснявала.....

Този месец за 4 тримесечие подаваме по чл 55 само за дивиденти, нали друго няма?

# 514
Банките декларират и внасят данъка.

# 515
Тогава ще питам направо в темата, без да пиша на ЛС.
Аз от скоро купих Омекс за нашата фирма. Останаха няколко въпроса неизяснени и в Омекс не могат да ми помогнат, затова искам да попитам някой който работи с тази програма за съвет.

1. Ние изплащаме заплати на ръка. Не мога да открия вариант за следене на монети в начисления. В удръжките има такова перо, но в начисления не мога да съставя. Ако някой раздава заплати на ръка и е решил въпроса с монетите по някакъв начин, нека да ми отговори. Ние имаме 300 служителя и е много трудоемко да им се броят монети всеки месец, затова предпочитам да ползваме опцията контрол монети, за да улесня касиерката.

2. Има ли начин да си съставя перо за следене на извънредния труд - този който е над 150ч годишно?

3. Ако служител работи по заместване за определен срок от време , на по висока заплата, какво перо мога да използвам? Т.е. как да съставя перото, за да следи програмата от кога до кога да е на по високата заплата?

4. Членския внос за ВСК - има ли начин да се следи каква е натрупаната сума до момента?

В момента работим на една досовска програма и имам чувството че е много по изпипана от Омекс, а уж я купих с цел да улесня работата на служителите.
Ще съм много благодарна ако намеря решение на тези въпроси.

# 516
Ох, и ние сме с досовска, не може да има нещо по-гадно, търси....за жалост преди не водех ТРЗ, а само счетоводство, но знам от колежки, че Омекс си има всичко, за разлика от нашата  Sad

# 517
  • София
Абе и Омекса не е цвете за мирисане, къса ми нервичките редовно.

Аз за съжаление няма да мога да съм от полза по поставените въпроси във връзка с програмата. Нямам нито извънреден труд, нито  плащане на ръка. При мен всичко се плаща по банков път. Но по принцип програмата има доста големи възможности и знам, че с правилните настройки може да се направи почти всичко с нея, но аз не съм много в час с това  уви   Embarassed

# 518
Аз поддържам връзка с едно момче от Омекс, което идва да ми я инсталира и той не може да измисли вариант. Струва ми се че не познава много добре тънкостите на програмата, затова реших да питам тук. Но ако не намеря решение, ще напиша писмо до шефката им или направо чрез разговор, ще се опитам да намерим решение на тези въпроси.

# 519
Те май имат форум, не може ли там да питаш
http://www.omegasoft.bg/Support/Forum/tabid/191/Default.aspx

# 520
  • В полите на Пирин планина
Ако едно лице има стари задължения четох, че през 2014 г. има право да заяви при превод кои суми точно погасява с декларация. Кой точно е този документ?

# 521
Ако едно лице има стари задължения четох, че през 2014 г. има право да заяви при превод кои суми точно погасява с декларация. Кой точно е този документ?

http://www.nap.bg/news?id=1764  има линк към заявлението, досадното е, че трябва да се подава преди всяко плащане към бюджета

# 522
  • В един копнеж!
http://www.nap.bg/page?id=298

Дано това ти свърши работа. Знам за какво питаш обаче на мен ми се върти в главата, че последното, което четох е, че може и свободен текст. Ако и след сверка с образците не си сигурна, попитай в компетентното ти НАП. Вече разбрах, че навсякъде работят различно и не искам да те подвеждам.

# 523
  • В полите на Пирин планина

http://www.nap.bg/news?id=1764  има линк към заявлението, досадното е, че трябва да се подава преди всяко плащане към бюджета

Благодаря  Peace Точно това е.
Нещо единната сметка стана супер хибридна и странна.

ai_vi , това май важи до края на 2013  newsm78

# 524
Моля за съвет-заплатите за м. декември 2013г. са изплатени на 10.01.2014г. Кога е крайният срок за подаване на декл. 6 само с осигуровките? Декл. 1 трябва да подам най-късно до 25.01.2014г., декл. 6 само с ДОД от 1 до 25 февруари 2014г. Но декл. 6 само с ДОО, ДЗПО и ЗО с код 5, месец 12 и година 2013г., без ДОД какъв е срока за подаване?

Общи условия

Активация на акаунт